Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η τριετία των ψεύτικων δεσμεύσεων...

Η τριετία των ψεύτικων δεσμεύσεων...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες η τριετία των ψεύτικων δεσμεύσεων και των αληθινών αποδεσμεύσεων. Και για να φρεσκάρουμε, εκ νέου, τη μνήμη όσων θέλουν να λησμονούν, παραθέτουμε μερικές από τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη... Και αν τις είδε κανείς, να μας σφυρίξει... κλέφτικα.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Προεκλογική συμφωνία με ΔΗΚΟ
 
«Θα καλέσω το Εθνικό Συμβούλιο, όπως ετοιμάσει πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, κατά συλλογικό τρόπο, το οποίο να κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...».
*Ουδέποτε το Εθνικό Συμβούλιο ετοίμασε σχέδιο λύσης.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Συμφωνία Βενιζέλου-Νταβούτογλου για τις χιαστί συναντήσεις
 
«Με τις χιαστί συναντήσεις, εμπλέξαμε την Τουρκία στο τραπέζι των συνομιλιών και την καταστήσαμε υπόλογη για τις προτάσεις που καταθέτει η τουρκοκυπριακή πλευρά».
*Μόνο μία φορά οι διαπραγματευτές επισκέφθηκαν την Αθήνα και την Άγκυρα. Οι χιαστί συναντήσεις εξαφανίστηκαν και ακόμη αναζητούμε στο τραπέζι των συνομιλιών την Τουρκία.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Κούρεμα καταθέσεων
Ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά την τελετή εγκατάστασής του, ως Προέδρου της Δημοκρατίας
 
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θεωρούμε ότι αποτελούν στοιχεία αλληλεγγύης από την Ευρώπη και δεν θα γίνουν αποδεκτές οι όποιες αναφορές περί κουρέματος καταθέσεων, ή του δημόσιου χρέους. Ανάλογο θέμα δεν προσφέρεται ούτε προς συζήτηση».
 
*Και συζήτησε και τελικά αποδέχθηκε να μας κουρέψει. Με το πιστόλι στον κρόταφο, είπε. Αμφιβάλλουμε. Προθύμως και αμέσως απεδέχθη το κούρεμα.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Συσσίτια, άνεργοι και επενδυτές
Ομιλία στο Λονδίνο
 
«Η διακυβέρνησή μου θα αλλάξει θεσμούς, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κράτους, θα δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση με αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Κύπρου, του φυσικού αερίου και την ιδιότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, ώστε να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων για επανεκκίνηση της οικονομίας και τερματισμός των συσσιτίων και της ουράς ανέργων».
*Ακόμη περιμένουμε επενδυτές, ακόμη η οικονομία αναζητεί επανεκκίνηση, ακόμη η χώρα είναι γεμάτη από συσσίτια και ανέργους.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Κάτοχοι αξιογράφων
Ομιλία στο Στάδιο Ελευθερίας
 
«Όσον αφορά στο θέμα των αξιογράφων, δεν θα περιοριστούμε στην απόδοση ευθυνών, αλλά θα προχωρήσουμε σε μέτρα που θα αποκαθιστούν την αδικία σε βάρος των εξαπατηθέντων».
*Οι κάτοχοι αξιογράφων ούτε απόδοση ευθυνών είδαν, ούτε αποκατάσταση της αδικίας.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Κυβέρνηση
Γραπτή δήλωση
 
«Έχω δεσμευτεί να σχηματίσω Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ώστε με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση να αξιοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κύπρου».
*Τελικά σχημάτισε συναγερμική Κυβέρνηση, με άρωμα... Κουγιάλη.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Γραφειοκρατία
Ομιλία σε νέους επιχειρηματίες
 
«Εάν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, μέσα σε τρεις μήνες, θα περιορίσω τη γραφειοκρατία».
*Πέρασαν όχι τρεις μήνες, αλλά τρία χρόνια και η γραφειοκρατία οργιάζει.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Θεσμοθέτηση προτάσεων
Ομιλία
 
«Με τη νομοθετική ρύθμιση που προτείνουμε, δίνεται η δυνατότητα στους ίδιους τους πολίτες, είτε σε ομάδες πολιτών, να ζητούν θεσμοθέτηση προτάσεων για θέματα ειδικότερου ή ευρύτερου ενδιαφέροντος».
*Άκουσε κανείς για τέτοιο νόμο;
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Εκλογές
Ομιλία
 
«Αποποινικοποιείται οριστικά και αμετάκλητα η υποχρέωση των πολιτών να συμμετέχουν σε εκλογές».
*Αντελήφθη ο πολίτης ότι έχει καθιερωθεί η εθελοντική ψηφοφορία;
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Έγγραφο Ντάουνερ
Δήλωση
 
«Μετά από διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον κ. Ντάουνερ, φαίνεται ότι το έγγραφο όντως επιδόθηκε στο Διπλωματικό μου Γραφείο, στις 30 Απριλίου».
*Επί 12 μέρες παραπλανούσαν τους πολίτες ότι έγγραφο Ντάουνερ δεν υπήρχε.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Άριστοι
Ομιλία σε στελέχη του ΔΗΚΟ
 
«Θα γίνεται επιλογή των αρίστων για την ανάληψη των δημοσίων θέσεων».
*Δεν έμεινε άριστος που να μην αποδειχθεί ακατάλληλος.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Ερευνητική Επιτροπή
 
«Κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας την οποία ανέλαβε η, υπό τον κ. Πική, Ερευνητική Επιτροπή. Ούτε εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε ως απλός πολίτης».
*Τελικά, εξαιρέθηκε και ως Πρόεδρος και ως απλός πολίτης.
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Νέοι
Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις
 
«Δεσμεύομαι να στηρίξω έμπρακτα τη νέα γενιά. Να διασφαλίσω ότι, από δω και πέρα, οι νέοι δεν πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες δικών μας πολιτικών».
*Τόση στήριξη έδωσε στους νέους, ώστε τους μισούς τους έστειλε στην ανεργία και σε μεροκάματα πείνας και τους υπόλοιπους τους έστειλε στην ξενιτειά...

Top