Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η ΠΑΣΥΝΟ... διέλυσε τον τομέα της Υγείας!

Η ΠΑΣΥΝΟ... διέλυσε τον τομέα της Υγείας!

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Ματαίως, επιχειρεί ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού να παρουσιάζεται ως μη αντιτιθέμενος στον συνδικαλισμό, όταν δεν υπάρχει απεργία εργαζομένων την οποία δεν έχει αφορίσει και δεν έχει επιχειρήσει να στρέψει την κοινωνία εναντίον των απεργών. Καταφανέστατη η προσπάθειά του να διχάσει τον κόσμο και να χρησιμοποιήσει την κοινωνία ως μοχλό πίεσης εναντίον όσων διεκδικούν δικαιώματα. Και το θλιβερότερο, σε αυτήν τη συμπεριφορά, είναι η προσπάθεια του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να στρέψει εναντίον των απεργών τους ανέργους και τους δεινοπαθούντες από την κρίση, δηλαδή εκείνους τους οποίους η Κυβέρνησή του έχει οδηγήσει σε κατάσταση ανεργίας, μιζέριας και εξαθλίωσης.

Δεν έχει κηρυχθεί απεργία την οποία ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και το κόμμα του δεν έχουν καταδικάσει, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Αυτή, βεβαίως, είναι η φιλοσοφία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ως παράταξης πλήρους προσηλωμένης και αγκυλωμένης σε νεο-φιλελεύθερες προσεγγίσεις και φιλοσοφίες. Ακόμη και η ΣΕΚ, συντεχνία της οποίας η πλειοψηφία της ηγεσίας και των μελών της πρόσκεινται στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχει επικρίνει τον κ. Νεοφύτου και τον ΔΗΣΥ, για τη γενική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων. Παραθέτουμε αποσπάσματα από πρόσφατη ανακοίνωση της ΣΕΚ (11 Φεβρουαρίου):

«Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή κάποιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, διάφοροι φορείς, πολιτικοί και εργοδοτικοί, μιλούν εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος, με τρόπο αγενές και απαξιωτικό. Σκόπιμα, ή άλλως πως, αγνοούν πως, αυτοί που διεκδικούν σήμερα επαναφορά κάποιων ωφελημάτων είναι αυτοί που τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στήριξαν και την οικονομία και τις επιχειρήσεις και το Κράτος... Αντί να είναι ευγνώμονες και να ευχαριστούν για την υπευθυνότητα των συντεχνιών, μιλούν απαξιωτικά και προκαλούν. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν το 2016 να παραμείνουν στη στασιμότητα που τους επιβλήθηκε το 2010 και το 2011».

Αλλά ακόμη μία συντεχνία της ΣΕΚ, η ΟΕΚΔΥ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη σοβαρή καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην πληρωμή των ανεργιακών επιδομάτων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνεργοι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαβίωσή τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων, παρά το γεγονός ότι υπογράφουν ως άνεργοι για τρίτο συνεχή μήνα, δεν έχουν πάρει ώς σήμερα καμία πληρωμή από το Υπουργείο Εργασίας, αναφέρεται.

Αλλά είναι μόνο αυτό; Ανάπηροι, λήπτες δημοσίου βοηθήματος και πολλές άλλες δεινοπαθούσες, από την οικονομική πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού, καθημερινά εκπέμπουν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια και καταγγέλλουν την κοινωνική αναλγησία των υπουργείων.

Για όλους αυτούς ο Δημοκρατικός Συναγερμός ούτε ακούει, ούτε βλέπει, ούτε ενδιαφέρεται. Κορδώνει μόνο για την ευημερία των αριθμών και τους επαίνους που λαμβάνει από όσους μετέτρεψαν, μέσω της κυβέρνησής του, έναν λαό σε πειραματόζωο. Να μη διαφημίσουν οι εταίροι του το «προϊόν» τους, το οποίο έχει οδηγήσει έναν λαό στη μιζέρια, στην ανεργία και στην πείνα;

Όσον αφορά την απεργία των νοσηλευτών και γενικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εκεί, ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση βρήκαν εξιλαστήρια θύματα να δικαιολογήσουν την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία. Υποσχέθηκαν... μάξι ΓΕΣΥ και δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν... μίνι. Μέσα από μία βάρβαρη τσιγκουνιά, αφήνουν ιατρούς και νοσηλευτές να εργάζονται κάτω από άθλιες, απαράδεκτες συνθήκες. Τα δημόσια νοσηλευτήρια κατέρρευσαν επί διακυβερνήσεώς τους. Ασθενείς ταλαιπωρούνται με πολύωρες αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία και στις Πρώτες Βοήθειες.

Η ζωή τους κινδυνεύει στις μακροχρόνιες λίστες αναμονής. Ιατροί και νοσηλευτές φεύγουν για να απασχοληθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα ιατρικά κέντρα της υπαίθρου έχουν εγκαταλειφθεί και οι όσοι συνταξιούχοι απέμειναν στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Φάρμακα, απαραίτητα για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, δεν έρχονται, επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια. Ο Υπουργός Υγείας συγκρούεται με τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών, αντί να συνεργάζονται για να βρουν κοινές λύσεις και να απαλλάξουν τους πολίτες από την ταλαιπωρία και τους κινδύνους.

Γνωρίζει ο Υπουργός Υγείας, κι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πόσοι Ελληνοκύπριοι μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να αγοράσουν τα φάρμακά τους σε φθηνότερες τιμές, με όσους κινδύνους, συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους; Ευθύνονται και γι' αυτό οι νοσηλευτές;

Ας αφήσουν, επιτέλους, τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, κι ας κοιτάξουν να βρουν λύσεις. Δεν τους φταίνε οι εργαζόμενοι και οι κινητοποιήσεις τους. Οι πολιτικές και οι φιλοσοφίες των κυβερνώντων φταίνε. Δίδουν στις τράπεζες, στους υπουργούς, στους βουλευτές, στις λιμουζίνες, στους πολυσυνταξιούχους, στους υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους. Και από τα θύματα όσων κατέστρεψαν τον τόπο.

Διερωτώμαι: Μήπως, τελικά, χρειαζόμαστε εκείνους τους Κρήτες αγρότες που κατέβηκαν διαμαρτυρόμενοι στην Αθήνα με τις μαγκούρες τους και έστρεψαν τα ΜΑΤ σε άτακτη φυγή;


Top