Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Τους αποτελείωσε... μετριοπαθώς

Τους αποτελείωσε... μετριοπαθώς

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Οποίον εξευτελισμό υπέστησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού, μαζί με τους παλιούς και νέους Ανανικούς και τα κλαμπ των Ελληνοκυπρίων Ακιντζί-δων από τις διακαναλικές δηλώσεις του "μετριοπαθούς" ινδάλματός τους. Τους αποτελείωσε άπαντες... μετριοπαθώς, ο κατοχικός ηγέτης.

Πλήρης ο πολιτικός εξευτελισμός για τον Νίκο Αναστασιάδη. Πλήρης αποκάλυψη της πολιτικής του ανεπάρκειας, αλλά και πλήρης αποκάλυψη της επικινδυνότητας με την οποία χειρίζεται το εθνικό θέμα. Ανήγαγε τον Μουσταφά Ακιντζί σε ήρωα, επένδυσε πάνω του, τον βοήθησε να εισέλθει σε όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, τον προβίβασε σε συμπρόεδρο, ασπάστηκε τα οράματά του για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για λύση συνομοσπονδίας, περπάτησε μαζί του τα σοκάκια της ελεύθερης και κατεχόμενης Λευκωσίας για να τον διαπιστεύσει ως ισότιμό του ηγέτη, στους Ελληνοκυπρίους.

Του έστρωσε κόκκινο χαλί και του παιάνιζε χαιρετισμούς από στρατιωτικά αποσπάσματα, αποδέχθηκε να του αποδίδουν τιμές αρχηγού κράτους. Εμφανίστηκε μαζί του και έστειλαν κοινά εορταστικά μηνύματα ως "Τουρκοκύπριος Πρόεδρος" και ως ''Ελληνοκύπριος Πρόεδρος". Υποβίβασε το αξίωμά του σε κοινοτάρχη και ανύψωσε τον Ακιντζί στο αξίωμα του συμπροέδρου. Πόσες θυσίες να κάμει ο Νίκος Αναστασιάδης, υπέρ του κατοχικού ηγέτη; Και ιδού πώς ανταμείβει ο Ακιντζί τις θυσίες του. Εξευτελίζοντάς τον!

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής, στο βιβλίο του "Έξι Προεδρικά Πορτραίτα", καταλογίζει στον Γλαύκο Κληρίδη ένα μοιραίο μειονέκτημα. "Ουδέποτε τον είδα να διαβάζει μία εφημερίδα ή ένα βιβλίο", είπε. Ασφαλώς ούτε ο κ. Χατζηκωστής, ούτε κανένας άλλος, θα είδε ποτέ τον Νίκο Αναστασιάδη να διαβάζει βιβλίο. Αν μελετούσε, θα γνώριζε καλύτερα τους Τούρκους, τη διαχρονική πολιτική τους στο Κυπριακό, τα επιδρομικά σχέδιά τους και κυρίως τη διαχρονική τακτική τους να παραποιούν τις συμφωνίες που συνομολόγησαν, να τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και κυρίως να προδίδουν τους ''φίλους" που τους ευεργέτησαν.

Ο Γλαύκος Κληρίδης βοήθησε σε κρίσιμες στιγμές τον Ραούφ Ντενκτάς, ακόμη και να αποφύγει τον θάνατο. Όταν αποβιβάστηκε σε ακτή της Καρπασίας και συνελήφθη από τους Έλληνες. Τον βοήθησε να σωθεί, τον βοήθησε να φύγει στην Τουρκία, μερίμνησε να μεταβεί η οικογένειά του στην Άγκυρα. Πώς τον αντάμειψε ο Ραούφ; Καρφώνοντάς τον, ουσιαστικά, χρόνια αργότερα, ότι παρέδωσε πρώτος προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, σε αντίθεση με τις οδηγίες του Εθνικού Συμβουλίου, όπως οι προτάσεις των δύο πλευρών επιδοθούν ταυτόχρονα.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ούτε ''συντροφικότητα" αναγνώρισε στον Δημήτρη Χριστόφια, ούτε κοινή ιδεολογία. Διαπραγματευόταν στη βάση των εντολών της Άγκυρας.

Φιλίες, συντροφικότητες και ιδεολογίες δεν αναγνωρίζουν οι Τουρκοκύπριοι εγκάθετοι. Υπεράνω όλων τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανταποδίδει τις φιλίες και τις θυσίες Αναστασιάδη, με εξευτελισμό του. Αλλά όταν οι ηγέτες μας δεν γνωρίζουν Ιστορία, ουδέποτε διάβασαν ένα βιβλίο και δεν γνωρίζουν ούτε πώς να προστατεύουν τους εαυτούς τους, έναντι των πονηρών και ύπουλων συνομιλητών τους, γιατί να ρίχνουμε το φταίξιμο στον Ντενκτάς, στον Ταλάτ και στον Ακιντζί; Βρήκαν θύματα, βρήκαν πρόθυμους ουραγούς, βρήκαν ανίκανους ηγέτες μπροστά τους και τους εκμεταλλεύονται στο έπακρον. Τους οδηγούν, εκεί που τα τουρκικά συμφέροντα υπαγορεύουν, και τους αφήνουν εκτεθειμένους, εξευτελισμένους και παροπλισμένους στην άκρη.

Θα διδαχτεί τίποτε ο Νίκος Αναστασιάδης από τον εξευτελισμό και τη μετατροπή του σε θλιβερό ουραγό του Ακιντζί;

Αποκλείουμε τέτοια μετάλλαξη. Άλλωστε, ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Πρόεδρος θα συνεχίσει "να διαπραγματεύεται σκληρά". Να διαπραγματεύεται τι; Τη συνομοσπονδία; Ο Νίκος
Αναστασιάδης θα συνεχίσει να ενεργεί όπως ενεργούσε. Και να εθελοτυφλεί όπως εθελοτυφλούσε. Μέχρι που ο Ακιντζί τον οδηγήσει ενώπιον της συνομοσπονδίας. Ήδη πλησίασε πολύ στην τουρκική λύση...


Top