Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η Πολιτική Τρόικα μας οδηγεί σε συνομοσπονδία

Η Πολιτική Τρόικα μας οδηγεί σε συνομοσπονδία

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Αναστασιάδης-Aβέρωφ-Κυπριανού, όμηροι των δηλώσεών τους - «Μετριοπαθής» ο Ακιντζί με τις διχοτομικές θέσεις και «σοβινιστές» όσοι Ελληνοκύπριοι ζητούν βιώσιμη λύση!
 
Άκουσε κανείς, ή είδε, μία διαμαρτυρία του Υπουργείου Εξωτερικών, ή της Κυβέρνησης, προς τους ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή του κατοχικού ηγέτη ως «Τουρκοκύπριου Προέδρου»; Άκουσε, ή είδε, μία έστω διευκρίνιση της προεδρίας προς τους ξένους σταθμούς, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι «Ελληνοκύπριος Πρόεδρος» αλλά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας;
 
Καμία απολύτως. Γιατί; Διότι η Κυβέρνηση θέλει να περάσει αυτό το μήνυμα και προς τους ξένους και προς τον κυπριακό λαό. Πως από τούδε και στο εξής, τέρμα η «Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία». Τέρμα η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως τη γνώριζαν και τη γνωρίζαμε. Τώρα υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου, με δύο κράτη, δύο Προέδρους.
 
Άκουσε κανείς, ή είδε, οποιαδήποτε ανακοίνωση των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, διά της οποίας να επικρίνεται ο Μουσταφά Ακιντζί για τη δήλωσή του ότι «από του χρόνου η Τ.Δ.Β.Κ. θα είναι ένα από τα δύο ιδρυτικά κράτη»; Δήλωση η οποία παραπέμπει σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία νέου συνομοσπονδιακού κράτους, δύο κρατών, δύο θρησκειών και δύο λαών; Καμία. Γιατί; Διότι αυτήν τη μορφή της λύσης υποστηρίζουν κι αυτήν θα συνυπογράψουν.
 
Το σχιζοφρενικό σ' αυτήν την υπόθεση ποίο είναι; Δεν είναι αυτό που είπε ο Άντρος Κυπριανού, ότι το ΑΚΕΛ δεν συμπορεύεται με τον ΔΗΣΥ στο Κυπριακό. Σχιζοφρενικό είναι να χαρακτηρίζεται ο Μουσταφά Ακιντζί «μετριοπαθής» ηγέτης, όταν υποστηρίζει δύο ιδρυτικά κράτη, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πληθυσμιακές πλειοψηφίες και πλειοψηφία γης, παραμονή εποίκων, διατήρηση εγγυήσεων και άλλα πολλά εξωφρενικά.
Και να χαρακτηρίζονται «σοβινιστές» και «εθνικιστές» οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι ζητούν σωστή και βιώσιμη λύση, συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με κατοχυρωμένες τις βασικές ελευθερίες διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας. Ο Ακιντζί, με τις νεο-οθωμανικές αντιλήψεις καλυμμένες πίσω από μειλίχια χαμόγελα, είναι μετριοπαθής! Και εμείς οι σοβινιστές! Έχασαν το μέτρο και τη σημασία των λέξεων και Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
 
Πρέπει, επιτέλους, να καταστεί κατανοητό στον κυπριακό λαό ότι δεν είναι μία Τρόικα που κάθισε στο σβέρκο μας. Υπάρχει και δεύτερη Τρόικα, η οποία είναι σαφώς περισσότερο επικίνδυνη από την Τρόικα των Βρυξελλών. Είναι η Τρόικα Αναστασιάδη-Αβέρωφ-Κυπριανού. Αυτή, την αντίθετη άποψη τη θεωρεί «σοβινισμό», και φρένο δεν έχει στις επικίνδυνες διολισθήσεις της.
 
Η τραγωδία γι' αυτούς τους ανθρώπους, αλλά την ίδια στιγμή και η τραγωδία του κυπριακού Ελληνισμού, ποια είναι;
 
Είναι ότι ο Πρόεδρος και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν καταστεί όμηροι των δικών τους φιλοσοφιών και κυρίως των δικών τους δηλώσεων. Και το πλέον επικίνδυνο για εμάς και το μέλλον των παιδιών μας είναι τούτο: Έχουν καταστεί όμηροι των ψευδαισθήσεών τους και δεν διαθέτουν μηχανισμούς αντίστασης, ή βούλησης, να αποδεχθούν αυταπόδεικτα γεγονότα.
 
Να απαλλαγούν της φραστικής ομηρίας τους και να ακολουθήσουν τον δρόμο του ρεαλισμού. Δεν είναι κακό να αποδέχεται κανείς τα λάθη του και να επιστρέφει στη σωστή πορεία. Το κακό και το επικίνδυνο για έναν λαό είναι να διαθέτει ηγέτες, οι οποίοι παραμένουν όμηροι των δηλώσεών τους και των εμμονών τους και δεν διαθέτουν το πολιτικό θάρρος να αναστρέψουν την πορεία καταστροφής στην οποία οδηγούν τον τόπο.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες των δύο κομμάτων έχουν, αφελώς, εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την ηρωοποίηση του Ακιντζί. Δεν ανέμεναν να δουν πώς ασκεί τα καθήκοντά του, εάν παρέμενε συνεπής προς τις παλαιότερες θέσεις του, εάν είχε τη δύναμη να αντισταθεί στις διχοτομικές θέσεις της Τουρκίας.
 
Τον ηρωοποίησαν και ενέπαιξαν τον λαό ότι με αυτόν συνομιλητή η λύση είναι βέβαιη, ενώ εδώ και τρία χρόνια περιμένουν δείγματα γραφής από την Τουρκία και, παρ' όλο ότι γίνονται καθημερινά, σχεδόν, δέκτες μηνυμάτων διχοτομικών, επεκτατικών και τουρκοποίησης, συνεχίζουν να την ικετεύουν.
 
Συνεχίζουν να πιέζουν, να εκβιάζουν, να περιπαίζουν και να τρομοκρατούν τον λαό, ώστε δελεάζοντες και τρομοκρατούντες να τον υποχρεώσουν σε αποδοχή της λύσης που αυτοί προκρίνουν.
 
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Πολιτική Τρόικα, όμηρος των δηλώσεων, της φιλοσοφίας, της αυτοδικαίωσης και των ψευδαισθήσεών της, θα οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε διάλυση και υπό την ομηρία της Τουρκίας...
 

Top