Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου ΔΗΣΥ: Διαχρονικός παπαγάλος δυτικών θέσεων

ΔΗΣΥ: Διαχρονικός παπαγάλος δυτικών θέσεων

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Δεν βρήκε λέξη να καταδικάσει την τουρκική επιδρομική ενέργεια της κατάρριψης του ρωσικού αεροπλάνου.
 
Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δήλωσή του, η Προεδρία με ανακοίνωσή της και η Κυβέρνηση τοποθετήθηκαν ευθαρσώς στο θέμα της κατάρριψης του ρωσικού αεροπλάνου από τους Τούρκους και χαρακτήρισαν απαράδεκτη την ενέργεια, η οποία αποτελεί υπόσκαψη των προσπαθειών που καταβάλλονται για την επίτευξη συνεργασίας προς καταπολέμηση του τζιχαντικού κράτους. Καθολική απόρριψη της τουρκικής ύπουλης ενέργειας υπήρξε απ' όλα τα πολιτικά κόμματα. Πλην, βεβαίως, του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Η μόνη αντίδραση του δουλικού προς τη Δύση αυτού κόμματος προήλθε από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Και τι μας είπε; Ευθυγραμμίστηκε με τις άλλες, ύπουλες και ευχολόγες, θέσεις των δυτικών δυνάμεων, δηλώνοντας πως "ευχόμαστε η διεθνής κοινότητα με σωφροσύνη και σύνεση να διαχειριστεί το σημερινό συμβάν της κατάρρευσης του ρωσικού αεροπλάνου. Ευχόμαστε να βρουν τρόπο να μειώσουν τα προβλήματα, και όχι να τα αυξήσουν".
 
Προσέξτε: Καμία καταδίκη της Τουρκίας. Καμία αναφορά στην υποστήριξη που παρέχει στους τζιχαντιστές. Καμία υποστήριξη προς τη Ρωσία. Ούτε καν έκφραση συλλυπητηρίων προς τη φίλη χώρα για τον Ρώσο πιλότο που πέθανε ύστερα από τα φρικτά βασανιστήρια, στα οποία τον υπέβαλαν οι προστατευόμενοι από την Τουρκία, Τουρκομάνοι τζιχαντιστές.
 
Αλλά, πέραν του αρχηγού, δεν βρέθηκε ένας έστω αξιωματούχος, βουλευτής, στέλεχος του ΔΗΣΥ να τοποθετηθεί κατά της Τουρκίας. Δεν βρέθηκε ένας σωστός πολιτευτής σε αυτό το κόμμα να καταγγείλει την τουρκική πολεμική πράξη, η οποία: δεν αποδεικνύει μόνο τον άκρατο επεκτατισμό της χώρας, αλλά και δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για την περιοχή μας και για τον ίδιο τον κυπριακό λαό.
 
Δεν μας εκπλήσσει η στάση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Από της ιδρύσεώς του, μέχρι σήμερα, παραμένει αγκυλωμένος και δουλικός προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες του ΑΚΕΛ ωχριούν μπροστά στις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του ΔΗΣΥ. Υπήρξε διαχρονικός πλασιέ των δυτικών θέσεων, αμετανόητος υποστηρικτής κάθε επιδρομικής ενέργειας των δυτικών δυνάμεων, πιστός μεταφορέας καταστροφικών πολιτικών της Δύσης στο Κυπριακό και στο θέμα της οικονομίας, και παπαγάλος κάθε ιδέας και πρότασης που προερχόταν από τα δυτικά κέντρα αποφάσεων.
Ποτέ δεν υπήρξε κριτικός έναντι καταστροφικών επιλογών της Δύσης στο Κυπριακό. Διακατέχεται, όπως ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, από έντονο αντιρωσικό αίσθημα και ανύπαρκτες φοβίες έναντι της Ρωσίας. Συνεχίζει να βρίσκεται στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και θεωρεί πως η σημερινή Ρωσία αποτελεί την κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση.
 
Πρώτος ο ΔΗΣΥ εναγκαλίστηκε τη διζωνική ομοσπονδία, την οποία είχε εμπνευσθεί η πονηρή βρετανική διπλωματία με στόχο τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης. Πρώτος ο ΔΗΣΥ, ελάχιστον χρόνον μετά το αγγλοαμερικανικό δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, κατήλθε σε προεδρικές εκλογές με το σύνθημα "Ανήκομεν εις την Δύσιν". Και πρώτος ο ΔΗΣΥ ασπάστηκε, στήριξε μετά μανίας και έδωσε μάχη για να περάσει το αγγλοαμερικανικό ρατσιστικό σχέδιο Ανάν. Και πρώτος εφαρμόζει σήμερα τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Δύσης, στο θέμα της οικονομίας.
Και πρώτος ο ΔΗΣΥ επεσκέφθη την αυλή του Ερντογάν, για να μας μεταφέρει πως ο σύγχρονος εκφραστής του νεο-οθωμανικού οράματος συνιστά "σύγχρονο και προοδευτικό ηγέτη, που θέλει λύση του Κυπριακού".
 
Σήμερα οι ηγέτες της Δύσης, με προπύργιο την Τουρκία, ενισχύουν το βάρβαρο Ισλαμικό Κράτος και θυσιάζουν στον βωμό των πολιτικών τους, τους ίδιους τους λαούς τους. Ο ΔΗΣΥ σιωπά. Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ξεπαγώσει τα κλειστά, από την Κυπριακή Δημοκρατία, κεφάλαια στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Και ο ΔΗΣΥ εξυμνεί την Ευρώπη. Σήμερα, η Τουρκία παραβιάζει καθημερινά την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ελλάδας. Και ο ΔΗΣΥ αλληθωρίζει προς μία φιλειρηνική Τουρκία.
 
Σήμερα, η Τουρκία θεωρεί το κυπριακό κράτος "εκλιπόν". Και ο ΔΗΣΥ κτενίζεται. Σήμερα όλοι οι δυτικοί ανώτατοι αξιωματούχοι επιδίδουν τα διαπιστευτήρια της αναγνώρισής τους στο ψευδοπροεδρικό. Και ο ΔΗΣΥ χειροκροτά. Σήμερα, η Τουρκία επαναλαμβάνει τις πάγιες διχοτομικές θέσεις της στο Κυπριακό. Και ο ΔΗΣΥ βλέπει ανοικτό παράθυρο ελπίδας. Σήμερα, δυτικοί πρεσβευτές δηλώνουν πως το Κυπριακό δεν αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Και ο ΔΗΣΥ, κάνει πως δεν ακούει.
 
Να συνεχίσουμε; Αρκεί. Όσα λίγα είπαμε, έδωσαν, πιστεύουμε, ζωντανή εικόνα. Αυτός είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός...

Top