Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η Ε.Ε. ανοίγει στην Τουρκία πόρτα εισόδου στο Αιγαίο

Η Ε.Ε. ανοίγει στην Τουρκία πόρτα εισόδου στο Αιγαίο

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Χρόνια τώρα ο ΔΗΣΥ και λοιποί ευρωλάγνοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος, ότι ενταχθήκαμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια διότι η ένταξή μας θα απέβαινε καταλύτης στη δίκαιη λύση του Κυπριακού, και μοχλός πίεσης επί της Τουρκίας. Ιδεολογικές αγκυλώσεις και μπούρδες όλα. Καταδείξαμε, μέσα από σειρά άρθρων μας, ότι η Ε.Ε. όχι μόνο δεν θα συμβάλει σε δίκαιη λύση του Κυπριακού, αλλά δεν φακκά πενιά πώς θα λυθεί το Κυπριακό και αν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από το κεκτημένο. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να λυθεί το Κυπριακό όπως-όπως, να γλυτώσει από έναν πονοκέφαλο, να αποδεχθεί τις παρεκκλίσεις και να ανοίξει η πόρτα ένταξης της Τουρκίας.

Η εχθρική στάση της Ε.Ε. αποδείχθηκε επανειλημμένα. Και με την υποστήριξη του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν, το οποίο κατέλυε και κοινοτικό κεκτημένο και ευρωπαϊκό δίκαιο, και η συνηγορία της υπέρ του απευθείας εμπορίου του ψευδοκράτους με τον έξω κόσμο και η 11χρονη ανοχή της έναντι της μη εφαρμογής από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, γι' αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μόλις πρόσφατα, από το γεγονός ότι δεν κούνησε το μικρό της δακτυλάκι στην παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία. Δεν επέβαλε καμία κύρωση επί της Τουρκίας για τη δεύτερη επιδρομή εναντίον ευρωπαϊκής χώρας-μέλους της. Ενώ πέραν κάποιων πλατωνικών ψηφισμάτων, δεν έχει ευαισθητοποιεί καθόλου έναντι της 41χρονης στρατιωτικής κατοχής από την Τουρκία ευρωπαϊκού εδάφους.

Να απαριθμήσουμε και άλλα σε σχέση με την αντικυπριακή, ανθελληνική και φιλοτουρκική στάση και πολιτική της Ε.Ε. έναντι της Κύπρου; Αρκούν όσα προαναφέραμε. Και ας βγει ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και η υπόλοιπη συγχορδία των ευρωλάγνων να μας πουν αν έχουμε άδικο σε όσα λέμε...

Πριν από μερικές μέρες, η Ε.Ε. έδωσε ακόμη ένα δείγμα της ανθελληνικής στάσης και των ύπουλων προθέσεών της. Ο πολυδιαφημιζόμενος από τον ΔΗΣΥ, ως μέγας φιλέλλην, Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εισηγήθηκε όπως Ελλάδα και Τουρκία πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, για να εμποδιστεί η συνεχιζόμενη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη. Μάλιστα η πρόταση Γιούνκερ βρήκε πρόσφορο έδαφος και υποστηρίχθηκε από τη μεγάλη φίλη του Προέδρου Αναστασιάδη Άγκελα Μέρκελ, η οποία ασκεί πιέσεις στην Αθήνα, να αποδεχθεί την επικίνδυνη για την ελληνική κυριαρχία πρόταση.

Τι σημαίνει αυτή η πρόταση; Με ευρωπαϊκή βούλα τα τουρκικά πολεμικά σκάφη θα εισέρχονται στο Αιγαίο και θα δημιουργήσουν νέα πλεονεκτήματα για την Τουρκία στις διεκδικήσεις της στην ελληνική θάλασσα. Ευτυχώς, όμως, που στην Αθήνα υπάρχουν άνθρωποι πολύ σοφότεροι και περισσότερο κηδόμενοι των εθνικών συμφερόντων από τους δικούς μας. Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, άνθρωπος που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσήλωσή του στην Ευρώπη, απέρριψε την πρόταση Γιούνκερ δηλώνοντας:

«Η συνεργασία με τα γειτονικά κράτη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πιο έντονος, δήλωσε: «Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για αντιμετώπιση του προσφυγικού, διότι αυτό σημαίνει είσοδο τουρκικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Ακούσατε ή διαβάσατε ώς τώρα δήλωση του ΔΗΣΥ, που να καταγγέλλει τη φιλοτουρκική στάση του Γιούνκερ και της Μέρκελ; Οι ελληνόφρονες ποιούν την νήσσαν.

Σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ μεταβαίνει στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη. Και σύμφωνα με τη «Χουριέτ», ο Ερντογάν θα θέσει έξι όρους προκειμένου να συναινέσει η Τουρκία στη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Πέραν του πακτωλού ευρώ, θα απαιτήσει όπως η τουρκική κυβέρνηση ορίσει η ίδια τα χωρικά ύδατα, όπου θα γίνονται περιπολίες στο Αιγαίο, και επικαλούμενος ότι στην Κύπρο οι δύο πλευρές μπήκαν σε διαδικασία λύσης, πρέπει να ξεκινήσει το σκρίνινγκ για τα οκτώ κεφάλαια που έχουν ανοίξει εξαιτίας του Κυπριακού.

Τα κορόιδα στην Κύπρο περιμένουν, ακόμη, υποστήριξη από την Ε.Ε. για δίκαιη λύση του Κυπριακού!


Top