Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Στην εποχή του μπανανο-μεγαλοϊδεατισμού της γελοιότητας

Στην εποχή του μπανανο-μεγαλοϊδεατισμού της γελοιότητας

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Μπανανία ως... ηγέτιδα δύναμη της περιοχής, όλα τα έχει κάνει θρύψαλα ο Τούρκος «πρέσβης»

Εντάξει, δεν χρειαζόταν ο Πρόεδρος της ΟΕΒ να μας πείσει για τις γελοιότητες που αναπτύσσονται, σε μίαν αγωνιώδη προσπάθεια να πεισθεί ο λαός να ψηφίσει το τερατούργημα που κατασκευάζεται. Ούτε χρειαζόταν ο Χρίστος Μιχαηλίδης για να καταλάβουμε πόσο αχάμπαροι, αμελέτητοι, αμνήμονες των πάγιων σχεδίων της Τουρκίας παρουσιάζονται οι κυβερνώντες, οι συνοδοιπόροι τους και η πλατφόρμα των παλαιο-νεο-ναινέκων. Προηγήθηκαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ο Υπουργός Εξωτερικών και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και οι ηγεσίες ΚΕΒΕ-ΟΕΒ, και οι διάφοροι φανεροί και κρυφοί υποστηρικτές του «Ναι».

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι Μιχαηλίδηδες, για να αντιληφθεί ο λαός με ποιους έχει να κάνει. Κάθε φορά που οι προαναφερθέντες ανοίγουν το στόμα τους, προσφέρουν τεράστια υπηρεσία για να καταδειχθεί η γελοιότητα πάνω στην οποία στηρίζουν τα επιχειρήματά τους.

Ζούμε την εποχή της απόλυτης γελοιότητας. Την εποχή της απόλυτης αφέλειας. Αλλά και την εποχή του πιο επικίνδυνου και καταστροφικού κυπρο-μεγαλοϊδεατισμού.
Πρόσφατα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε, ενώπιον των αρχηγών των ξένων αποστολών, ότι «η Κύπρος, χάρις στην πετυχεμένη εξωτερική πολιτική της, αναπτύσσει τον περιφερειακό της ρόλο ως ηγέτιδας δύναμης, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Η Μπανανία, ηγέτιδα δύναμη στη Μέση Ανατολή! Θα εμειδίασαν οι ξένοι πρέσβεις. Ένα χρεοκοπημένο κράτος που επιβιώνει χάρις στο κούρεμα των καταθέσεων του λαού του, που επιβιώνει με ξένα δανεικά, που στρατιωτικά αποτελεί ανοχύρωτη πολιτεία, που δεν έχει τα μέσα να παρακολουθεί τι γίνεται εντός της ΑΟΖ του, που στερείται φουσκωτά για να προχωρήσει σε επιχείρηση διάσωσης, που ξεπουλά όλο τον εθνικό του πλούτο σε ξένους για να αντλήσει πόρους, που είναι ένα κράτος υπό διάλυση, αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στη Μέση Ανατολή...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά για διαπλασιασμό του ΑΕΠ της Κύπρου σε 20 χρόνια, μετά τη λύση.
Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου δηλώνει πως η επιστροφή των Αμμοχωστιανών είναι κοντά.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ περιμένει να ανοίξει η αγορά της Τουρκίας, για να στηρίξει -και όχι να υποδουλώσει- το «ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος».
*Και τώρα ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, προσπαθώντας να δελεάσει τον... Ερντογάν, του δηλώνει πως η Κύπρος μπορεί να γίνει για την Τουρκία, ό,τι το Χονγκ Κονγκ για την Κίνα!

Μα με τέτοιους ηγέτες που διαθέτει η πλατφόρμα του «Ναι», το «Όχι» είναι εξασφαλισμένο. Μακάρι να μιλούν, να λένε όσες αρλούμπες μπορούν περισσότερες, ώστε να γελοιοποιούν την πολιτική τους και να αποδεικνύουν και την παραπλάνηση την οποία επιχειρούν.

Μα αυτοί οι άνθρωποι δεν άκουσαν χθες τον «πρέσβη» της Τουρκίας, να καταθέτει τη γνωστή, εδώ και μισόν και πλέον αιώνα, πολιτική της Τουρκίας; «Στο νησί υπάρχουν δύο χωριστά εδάφη, δύο χωριστές εθνότητες, δύο χωριστά κράτη. Αυτά μπορούν να ζήσουν κάτω από μία ομόσπονδη δομή, δίπλα-δίπλα και σε ορισμένα (σημ. μόνο ορισμένα) θέματα στη διεθνή αρένα να έχουν μία φωνή», τόνισε.

Τόσο καιρό οι κυβερνώντες, το κόμμα τους και το συνοδοιπορόν ΑΚΕΛ, μαζί με την πλατφόρμα τους, περίμεναν να ακούσουν τη φωνή της Τουρκίας, μέσα στα «νέα δεδομένα» που οι ψευδαισθήσεις τους οραματίζονταν. Διακατείχοντο από τόση πολιτική αφέλεια, ώστε πίστευαν ότι η φωνή της Τουρκίας και η πολιτική της θα ήταν διαφορετική από αυτήν που ακούαμε και βλέπαμε μισόν αιώνα. Τώρα, λοιπόν, που άκουσαν τι είδους λύση θέλει η Τουρκία, θα προσγειωθούν; Θα τερματίσουν τις γελοιότητες περί Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης της Μεσογείου, διπλασιασμού του ΑΕΠ, επιστροφής των προσφύγων, ηγέτιδας δύναμης, κατακλυσμού της αγοράς της Τουρκίας και τόσων άλλων ανεκδότων που διηγούνται;

Είμαστε βέβαιοι πως δεν θα προσγειωθούν. Θα συνεχίσουν τις περιπλανήσεις τους στα άστρα του κ. Έιντε. Κατέστησαν όμηροι των γελοιοτήτων τους. Και θα το τραβήξουν μέχρι το τέλος. Οδηγώντας τον κυπριακό Ελληνισμό στο θυσιαστήριο των ψευδαισθήσεων και των γελοιοτήτων τους...

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

«Πουμπουρίζουν» μόνο

Αφού επί δύο χρόνια, ο Σωκράτης Χάσικος δεν κατάφερε να πετύχει νέα φορολογία της ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με τις επανεκτιμημένες αξίες του 2013, και αφού εδώ και μήνες «πουμπούριζε» ότι οι δημότες θα κατέβαλλαν μία μόνο φορολογία, τελικά οι δεσμεύσεις του αποδείχθηκαν επικοινωνιακές φούσκες. Και μη υπαρχουσών δικαιολογιών, τα έριξε στη Βουλή, όπως συνήθως κάνουν οι κυβερνώντες. Τελικά δεσμεύονται, αποδεσμεύονται, τα κάνουν θάλασσα και τα ρίχνουν στον Χατζηπετρή. Από πουμπουρίσματα, πάνε καλά...


Top