Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Η φοβερή κυρία Φεντερίκα: Σαν από ταινία τρόμου...

Η φοβερή κυρία Φεντερίκα: Σαν από ταινία τρόμου...

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.


Έφεραν τη Φεντερίκα Μογκερίνι στην Κύπρο οι κυβερνώντες, αφενός για να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος, συναντώμενη με τον Μουσταφά Ακιντζί στο "προεδρικό", και, αφετέρου, για να μας εκβιάσει και αυτή με τα ψευδοδιλήμματά τους και τη Μικρασιατική Καταστροφή και τις δέκα πληγές του Φαραώ, που θα μας πλήξουν, αν δεν αποδεχθούμε να υπογράψουμε την όποια λύση. Μας είπε η κ. Φεντερίκα:
 
«Θα ήθελα να καλέσω όλους να αναλογιστούν το κόστος της μη επανένωσης. Η μη επίλυση του Κυπριακού θα έχει κόστος οικονομικό, πολιτικό, ανθρωπιστικό, αλλά και κόστος στην ασφάλεια. Το πραγματικό κόστος θα έρθει εάν αποτύχει αυτή η διαδικασία. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το πραγματικό κόστος, το οποίο κανένας δεν μπορεί να αντέξει».
 
Φοβερή αυτή η κυρία Φεντερίκα. Σαν να βγήκε από ταινία τρόμου, ακατάλληλη για καρδιακούς, και για πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα. Εμείς είμαστε αυτοί. Μας εξέλαβε ως αγέλη φοβισμένων προβάτων κυνηγημένων από τους λύκους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προβλέπει Αρμαγεδδώνα για τον κυπριακό Ελληνισμό, αν δεν αποδεχθεί την εκτρωματική λύση, που είναι ήδη έτοιμη στα παρασκήνια.
 
Διερωτώμαι: Βρε, μπας και δεν είμαστε τα θύματα αυτής της τραγωδίας; Μπας και είμαστε οι θύτες και η κυρία Φεντερίκα νόμιζε πως βρισκόταν στην Τουρκία; Εμείς διατηρούμε στρατό κατοχής; Εμείς κρατούμε διχοτομημένη την Κύπρο; Εμείς σφάξαμε αθώους; Εμείς εκτοπίσαμε τους Τουρκοκυπρίους από τις εστίες τους και κατακρατούμε τις περιουσίες, τις πόλεις και τα χωριά τους; Εμείς φέραμε Έλληνες εποίκους; Εμείς βιάσαμε Τουρκάλλες; Εμείς προσφυγοποιήσαμε τους Τουρκοκυπρίους; Εμείς καταστήσαμε αγνοουμένους; Εμείς εισβάλαμε στην Κύπρο; Εμείς διαπράξαμε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Εμείς κατέχουμε ευρωπαϊκό έδαφος; Εμείς στείλαμε ερευνητικά σκάφη και πολεμικά στην ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων και θέλουμε να σφετεριστούμε το φυσικό αέριό τους;\
 
Χάσαμε τον μπούσουλα με την κυρία Φεντερίκα. Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν της εξήγησαν ότι εδώ είναι η κατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το έδαφος της οποίας κατέχεται από την Τουρκία; Ή της είπαν να έλθει εδώ να τρομοκρατήσει αυτούς τους θρασείς "θύτες" της κυπριακής τραγωδίας που αρνήθηκαν να αποδεχθούν το σχέδιο Ανάν και σήμερα κλοτσούν να αποδεχθούν και πάλιν ένα σχέδιο διάλυσης του κράτους τους; Μήπως τις υπέδειξαν: "τρομοκράτησέ τους ώστε να συμμορφωθούν";
 
Ερωτούμε: Αν η κυρία Φεντερίκα απειλεί τα θύματα ενός εθνικού ξεκαθαρίσματος με Αρμαγεδδώνα, με τι θα απειλήσει τους θύτες;
Τι θα πει στην Τουρκία, που είναι ο θύτης; Γιατί εκβιάζει τα θύματα και θωπεύει τον θύτη; Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που ζητά ο κ. Αναστασιάδης να παίξει ενεργό ρόλο στη λύση του Κυπριακού; Ναι, αυτή είναι. Και θέλει να παίξει ενεργό ρόλο, επειδή γνωρίζει ότι τέτοιος ρόλος θα είναι καταστροφικός.
Δεν θα πιέσει την Τουρκία η Ε.Ε. Θα πιέσει την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί εκτρωματικές λύσεις, θα την εκβιάσει με τον τρόπο που μας εκβίασε η κ. Φεντερίκα, ώστε να υποχρεωθούμε να υπογράψουμε την καταδίκη μας. Θα μας πουν οι Ευρωπαίοι εταίροι: Ή αποδέχεστε τη λύση, ή έρχεται Αρμαγεδδώνας για την πατρίδα σας. Και αυτήν τη φορά ο Νίκος Αναστασιάδης θα υπογράψει χωρίς πιστόλι στον κρόταφο. Η υπογραφή του θα είναι η προσωπική αυτοδικαίωση για τη στάση που τήρησε το 2004.
 
Όσοι θέλουν να δουν, ας δουν. Όσοι θέλουν να μη βλέπουν, ας μη βλέπουν. Ας αναλάβουν την ευθύνη τους, όμως, έναντι των μελλοντικών γενεών, που δεν θα αξιωθούν να ζήσουν σε πατρίδα ελεύθερη.
Τελευταίο: Αφού η κ. Φεντερίκα μάς μίλησε για το "κόστος" της μη λύσης, μπορεί να μας περιγράψει και το κόστος της κακής λύσης;

Top