Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Κυβέρνηση και Βουλή των παρανομιών

Κυβέρνηση και Βουλή των παρανομιών

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Όλα τα μωρά στην πίστα
Ποιος θα διερευνήσει όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πολίτης" για την υπόθεση Δρομολαξιάς, όταν Κυβέρνηση, κόμματα, πολιτικοί, Γενική Εισαγγελία και χίλιοι άλλοι μονοστέφανοι και πολυστέφανοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση; Να φέρουμε ποινικούς ανακριτές από το εξωτερικό;

Συμπαιγνία των δύο Εξουσιών με στόχο το βόλεμα των ημετέρων

"Είσαστε οι άριστοι των αρίστων", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσφωνώντας σύναξη των νέων μελών των Δ.Σ. των ημικρατικών οργανισμών. Τελικά "οι άριστοι των αρίστων" αποδεικνύεται ότι παράνομα διορίστηκαν, αφού υπήρξε παραβίαση του νόμου για το ασυμβίβαστο.
Ας προβληματιστεί ο πολίτης, τι πραγματικά συνέβη και μετά ας αντιληφθεί ποιας Μπανανίας είναι υπήκοος και τι παιγνίδια παίζονται εις βάρος του και εις βάρος της νομιμότητας.

Κάθεται ολόκληρος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με ολόκληρο Υπουργικό Συμβούλιο και στη βάση των κομματικών λιστών και του ανατολίτικου παζαριού που έγινε, εγκρίνουν έναν κατάλογο Προέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, χωρίς να γνωρίζουν ή να μη λαμβάνουν υπόψη τους νόμους. Νόμους, τους οποίους όφειλαν πρώτοι να τηρούν. Και διορίζουν ανθρώπους, ο διορισμός των οποίων είναι, στην ουσία, παράνομος. Ούτε Γενικό Εισαγγελέα ερωτούν ούτε άλλον ειδήμονα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργικό Συμβούλιο ενεργεί υστερόβουλα και καταπατεί τους νόμους και τους κανόνες κάθε χρηστής διοίκησης. Στην περίπτωση των όρων εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, το Υπουργικό Συμβούλιο αφαίρεσε, εν κρυπτώ και παραβύστω, από τους όρους εντολής, τη διερεύνηση καταγγελιών κατά συγγενών του Προέδρου Αναστασιάδη για το γνωστό θέμα της διαφυγής καταθέσεων πριν από το κούρεμα. Την ίδια στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητούσε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής να διερευνήσει κατά προτεραιότητα τις καταγγελίες αυτές! Άγνοια, επικοινωνιακό παιγνίδι, εξαπάτηση των πολιτών; Ο καθένας ας κρίνει...

Πιο πρόσφατα ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστελλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, διά της οποίας ζητούσε κατεπείγουσα ψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου, όταν τέτοιο νομοσχέδιο δεν υπήρχε ενώπιον της Βουλής!
Επιστρέφουμε, όμως, στην περίπτωση των παράνομων διορισμών στα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στέλλει τους διορισμούς προς έγκριση στη Βουλή και εκεί διαπιστώνεται η παρανομία. Τι πράττει, όμως, η μερίδα των βουλευτών οι οποίοι ανήκουν στη συγκυβέρνηση, σε συνεργασία, δυστυχώς, και με τους βουλευτές της ΕΔΕΚ; Δεν κηρύσσουν τους διορισμούς παράνομους, ως όφειλαν, αφού η ίδια η Βουλή ψήφισε τον νόμο περί ασυμβιβάστου, το 2008, αλλά ζητούν νέο τροποποιητικό νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση, προκειμένου να νομιμοποιήσουν την παρανομία και να αφήσουν ανθρώπους που έχουν το ασυμβίβαστο να παραμείνουν μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Ασεβούν, δηλαδή, προς τους εαυτούς τους και προς την ψήφο τους. Παρανομούν, προκειμένου να νομιμοποιηθεί το παράνομο βόλεμα των δικών τους ανθρώπων, αλλά και για να συνεχίσουν κάποιοι βουλευτές να προσφέρουν υπηρεσίες σε ημικρατικούς οργανισμούς.

Κυβέρνηση και πλειοψηφία της Βουλής, σε πλήρη διαπλοκή και σε πλήρη συμπαιγνία, καταπατούν τους νόμους. Τους ψηφίζουν, αργότερα τους ακυρώνουν ή τους τροποποιούν, όχι για να εξυπηρετήσουν τους νόμους και τα συμφέροντα του κράτους, αλλά για να ευλογήσουν τους ημετέρους και φυσικά τα γένια τους.

Αυτή είναι η Κυβέρνηση που έχουμε και αυτή είναι η Βουλή που ψηφίζουμε. Αυτές είναι οι άθλιες συμπαιγνίες στις οποίες επιδίδονται και αυτός είναι ο τρόπος που κυβερνούν αυτήν τη χώρα. Κυβερνούν διά των παρανομιών, των συμπαιγνιών, των διαπλοκών και με τα βολέματα των ημετέρων. Και την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμπαίζει τους πολίτες ότι εκσυγχρονίζει το κράτος!

Έχει και τα όριά του ο εμπαιγμός του λαού. Και έχουν όρια και οι παρανομίες κυβερνώντων και βουλευτών. Τα ξεπέρασαν...

 

Top