Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Γιατί το ΑΚΕΛ στηρίζει ιμπεριαλιστικές λύσεις;

Γιατί το ΑΚΕΛ στηρίζει ιμπεριαλιστικές λύσεις;

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Άκουσε η ηγεσία του τι δήλωσε αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ για τη λύση που προκρίνει η Ουάσιγκτον;

Μου ήταν αδύνατο να μετρήσω πόσες αναρίθμητες φορές ο Άντρος Κυπριανού πρόφερε τους όρους «ιμπεριαλισμός» και «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», στην εναρκτήρια ομιλία του, με θέμα «οι κίνδυνοι του φασισμού και των αντιδραστικών δυνάμεων στην εποχή του ιμπεριαλισμού και των πολέμων», στο διεθνές συνέδριο του ΑΚΕΛ. Και κάθε φορά που πρόφερε τη λέξη «ιμπεριαλισμός», ακολουθούσαν μύδροι κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας.

Στέκομαι, όμως, σε μία βαρυσήμαντη αναφορά του, η οποία σχετίζεται με το Κυπριακό. Είπε: «Για την επίτευξη λύσης θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον. Όχι γιατί έχουμε ψευδαισθήσεις, ότι οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι ενδιαφέρονται για λύση, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε. Όμως είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε τον χρόνο να κυλά παγιώνοντας τα τετελεσμένα επί του εδάφους...».

Εδώ διακρίνουμε μία πελώρια αντίφαση και πιστεύουμε ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις και στον κόσμο του ΑΚΕΛ και ευρύτερα στον κυπριακό λαό. Και το καίριο ερώτημα που προβάλλει για την ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι: Αφού δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι ενδιαφέρονται για ορθή λύση, όπως την αντιλαμβάνεται ο κυπριακός λαός, γιατί το ΑΚΕΛ υποστηρίζει μετά πάθους ιμπεριαλιστικές λύσεις;

Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά, ούτε αποτελεί κυπριακής ιδιοκτησίας εφεύρημα. Η διζωνική λύση είναι εφεύρημα των Αγγλοαμερικανών για να διατηρήσουν, διαχρονικά, τη διχοτόμηση της Κύπρου κάτω από ένα περίβλημα ομοσπονδίας και παράλληλα να επεκτείνουν και τη δική τους επικυριαρχία στην «ενωμένη» Κύπρο. Με αυτή τη λύση που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, όχι μόνο θα παγιωθούν και θα νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα επί του εδάφους, αλλά την επομένη της «λύσης» η συμφωνία θα ανατιναχθεί στον αέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαλυθεί και ο κυπριακός Ελληνισμός θα καταστεί λαός χωρίς κράτος. Σκέτη κοινότητα.

Άκουσε ο Άντρος Κυπριανού και η λοιπή ηγεσία του ΑΚΕΛ, τι δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ως προς τη λύση που προετοιμάζουν οι «ιμπεριαλιστές» των ΗΠΑ για την Κύπρο; Αν δεν άκουσαν και δεν προβληματίστηκαν, ή γνωρίζουν και τα αποκρύβουν από τις μάζες του κόμματος, τους ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την ομολογία αυτού του αξιωματούχου, οι ΗΠΑ θέλουν λύση «η οποία να εγγυάται την παρουσία της Κύπρου στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και παράλληλα να την κάνει αξιόπιστο και χρήσιμο στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή».

Με λίγα λόγια, η διζωνική λύση θα καταστήσει την Κύπρο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, με τριπλή «ιμπεριαλιστική» επικυριαρχία ΗΠΑ-Βρετανίας-Τουρκίας. Δηλαδή, όπως σε παλαιότερους καιρούς, κατάγγελλε το ΑΚΕΛ, η Κύπρος θα μετατραπεί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ. Ή, κατά τους νεότερους χρόνους, θα έχει ως κατάληξη μία λύση Ανάν.

Αυτό, χωρίς καμία προσπάθεια απόκρυψης, ομολόγησε ο αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Αυτή τη λύση θέλει το ΑΚΕΛ; Ας την ομολογήσει στους ψηφοφόρους του. Αυτή η λύση θα είναι το αποτέλεσμα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την οποία υποστηρίζει μετά πάθους η Αριστερά.

Στα κομματικά ακτίβ της βάσης εξηγούνται στους ψηφοφόρους του κόμματος αυτές οι πικρές αλήθειες; Τους αναφέρουν ότι η διζωνική ομοσπονδία αποτελεί ιμπεριαλιστικό εφεύρημα για τη μονιμοποίηση και νομιμοποίηση του διαμελισμού; Τους αναλύεται η επόμενη μέρα τι θα επιφέρει; Ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και αιχμαλωσία της Κύπρου κάτω από τριπλή επικυριαρχία. Αυτή τη λύση θέλουν οι ψηφοφόροι του;
Κάθε φορά που ο Τάσσος Παπαδόπουλος άκουε ότι επίκειται αμερικανική πρωτοβουλία για λύση και υποβολή αμερικανικού σχεδίου, αναφωνούσε: «Αν εν κακό τζιαι ξόριστο». Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, κάθε φορά που ακούει τα ίδια, αντιλέγει: «Καλώς να ορίσει, ευλογημένος ο ερχόμενος...».

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Ο κουρέας των Βρυξελλών
Ένας εκ των κουρέων των Βρυξελλών, ο Γάλλος Επίτροπος της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, βγήκε για να επαινέσει την πρόοδο που επιτέλεσε το πειραματόζωό του. Αχάμπαρος, αδιάφορος, για όσα το κούρεμά του επέφερε στον κυπριακό λαό, για τη διάλυση της κυπριακής οικονομίας, για τη δυστυχία που προκάλεσε, για την ανεργία που έφερε, για την απώλεια μίας γενιάς νέων Κυπρίων, ήλθε και στη βάση μίας συλλογιστικής, στην οποία κινούνται και οι Κύπριοι κουρείς, μιλά για «αξιοθαύμαστη πρόοδο» των κουρεμένων.

Γνωρίζει ότι εδώ στην Κύπρο, συνεπεία των εγκληματικών επιλογών του, νεαρά ζευγάρια ικετεύουν φιλανθρωπικές οργανώσεις να τους προσφέρουν βρεφικές τροφές, επειδή «η αξιοθαύμαστη πρόοδος» του πειραματόζωου δεν τους άφησε κανένα εισόδημα για να θρέψουν τα βρέφη τους;


Top