Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου Κυπριακός θίασος «Τζον Κόνιγκ» επί σκηνής

Κυπριακός θίασος «Τζον Κόνιγκ» επί σκηνής

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Οι θλιβεροί ουραγοί των πολιτικών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Φόρεϊν Όφις διαμαρτύρονται, επειδή ο Αμερικανός Πρέσβης είπε αυτά που αποτελούν πολιτική τους

Φαίνεται ότι στον Δημοκρατικό Συναγερμό υπάρχει πιο καθαρό μυαλό από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Επικράτησαν εκεί σοφότερες σκέψεις και αποφεύχθηκε η έκδοση καταδικαστικής ανακοίνωσης κατά του Αμερικανού πρεσβευτή, ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής.

Γνωρίζουν εκεί στον ΔΗΣΥ ότι ο κ. Τζον Κόνιγκ... ήλθε δεύτερος. Επειδή η πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού, από της ημέρας της περιβόητης ομιλίας του Γλαύκου Κληρίδη στην "Αργώ", μέχρι σήμερα, ακριβώς αυτό βροντοφωνάζει: Το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Είναι πρόβλημα δικοινοτικής διαφοράς.

Οι υπόλοιποι, είναι λαϊκιστές και υποκριτές. Διότι τι είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης, περισσότερο από αυτό που πράττουν όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα, από το 1974 μέχρι σήμερα; Μέσω της αποδοχής της διζωνικής ομοσπονδίας, μέσω των δικοινοτικών συνομιλιών, αυτό φωνάζει η Κυπριακή Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά της κόμματα. Ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής.

Είναι διαφορά μεταξύ των δύο κοινοτήτων, των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, την οποία επιχειρούν να επιλύσουν οι ηγέτες τους. Αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, αυτό στηρίζεται απ' όλα τα πολιτικά κόμματα, αυτό περιέχεται σε όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Ετέθη ποτέ στις συνομιλίες θέμα εισβολής και κατοχής; Ζητήθηκε ποτέ να συζητηθούν πρώτα στην ατζέντα, θέματα άμεσης αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, θέμα εποικισμού, θέμα διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από την Τουρκία, θέμα εγγυήσεων;

Αυτό σημαίνει να θέτεις το Κυπριακό στη βάση εισβολής και κατοχής. Τα άλλα, που συζητούνται ως πρώτιστα, συνταγματικά και άλλα, είναι μέρος του δικοινοτικού προβλήματος. Συνεπώς προς τι η έξαρση των φαρισαϊκών καταδικαστικών ανακοινώσεων κατά του Κόνιγκ; Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Ανέμους εσπείραμε, θύελλες θερίζουμε.

Αλλά ο μεγαλύτερος φαρισαίος είναι η Κυβέρνηση. Βγήκε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Αναστασιάδη να διαμαρτυρηθεί, έστω και ηπίως, για τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή. Ο Θεός να τους ελεήσει! Αμερικανόστροφη πολιτική, δεν είναι η Κυβέρνησή σας που αποφάσισε, κύριε Χριστοδουλίδη; Ιδού τα αποτελέσματά της. Αδιάβαστοι, ανιστόρητοι και εθελοτυφλούντες για την όλη προϊστορία του αμερικανικού παράγοντα στο Κυπριακό, αποφασίσατε μια καλή πρωία να τον εντάξετε ως κύριο πρωταγωνιστή και συνοδοιπόρο σας στο Κυπριακό.

Στηρίξατε ελπίδες και προοπτικές σε αυτούς, οι οποίοι μαζί με τη Βρετανία διχοτόμησαν την Κύπρο. Και έχετε την εντύπωση ότι αυτοί που διχοτόμησαν την πατρίδα μας και την παρέδιδαν, διά του σχεδίου Ανάν στην Τουρκία, θα έρχονταν μεταμελημένοι να γκρεμίσουν όσα πέτυχαν, πρώτα με το χουντικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, ύστερα με το πραξικόπημα στην Κύπρο και μετά με το σχέδιο Ανάν, και από διχοτόμοι να μεταβληθούν σε κτίστες επανενωμένου κράτους;

Μας εφέρετε εδώ μία διακοσμητική γλάστρα στην αμερικανική διοίκηση. Τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, για να επενδύσετε τη φιλοαμερικανική πολιτική σας, πάνω στα πράσινα άλογα που μας πούλησε. Αλλά αφού είσαστε πρωτάρηδες στο Κυπριακό, κ. Εκπρόσωπε, αμελέτητοι και ανιστόρητοι, δεν σας δίδαξε τίποτε η στάση που τήρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα της τουρκικής επιδρομής στην κυπριακή ΑΟΖ; Δεν έπρεπε κάτι να μάθετε και να σταματήσετε να επενδύετε σε ψευδαισθήσεις;

Τι καινούργιο νομίζετε ότι σας είπε ο κ. Κόνιγκ; Αυτή είναι η αμερικανική πολιτική πριν από το 1974 και αυτή συνεχίζουν να τηρούν απαρέκκλιτα. Η Κύπρος πρέπει να παραμείνει διαιρεμένη, κάτω από ένα ψεύτικο περίβλημα ομοσπονδίας, με περιεχόμενο τη διχοτόμηση. Αυτό θέλουν οι Αμερικανοί, αλλά αυτό θέλετε και εσείς. Το σχέδιο Ανάν, παραμένει ο διακαής πόθος της Κυβέρνησής σας. Αποτελεί στόχο ζωής, στόχο αυτοδικαίωσης για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον Υπουργό Εξωτερικών, για την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Α, ναι, υπάρχει και το ΑΚΕΛ. Το οποίο εξέδωσε καταδικαστική ανακοίνωση κατά του κ. Κόνιγκ. Ο έτερος των σημαιοφόρων της δικοινοτικής διαφοράς επικρίνει τον Κόνιγκ, επειδή επαναλαμβάνει όσα το ΑΚΕΛ, διά της πολιτικής του, υποστηρίζει.

Όλος ο κυπριακός θίασος «Τζον Κόνιγκ» επί σκηνής. Η Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ, θεμελιωτές, δι' έργων, διά πολιτικών, διά δηλώσεων, της θέσης ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής και κατοχής, αλλά πρόβλημα διαφοράς Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, άλλοι διά της σιωπής και άλλοι διά φαρισαϊκών δηλώσεων, υποκρίνονται τους ενοχλημένους. Αυτοί οι θλιβεροί ουραγοί των πολιτικών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Φόρεϊν Όφις, ζητούν και ρέστα από έναν Αμερικανό διπλωμάτη, που λέγει αυτά τα οποία οι προαναφερθέντες κατέστησαν λάβαρο αγώνα.

Ντροπή!


Top