Απόψεις Κωστάκης Αντωνίου ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: Σε επτά χρόνια διέλυσαν το κράτος

ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ: Σε επτά χρόνια διέλυσαν το κράτος

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.Όταν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αυτού του κράτους παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο με σοβαρές κατηγορίες δωροληψίας, δεκασμού και άλλες.

Όταν η Αστυνομία εισέρχεται στην Κεντρική Τράπεζα και διεξάγει έρευνες στο γραφείο της Διοικητού, για ανεύρεση επιλήψιμων εγγράφων. Όταν το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας τελεί υπό σοβαρές καταγγελίες. Και όταν κομματικά στελέχη βρίσκονται στις φυλακές ως ένοχοι σοβαρών ποινικών αδικημάτων, τότε δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη σε ποια κατάσταση σήψης ευρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν σπεύδουμε να προκαταλάβουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να καταδικάσουμε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Ούτε προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα των αστυνομικών ερευνών. Αλλά διερωτόμαστε, ποια εντύπωση δημιουργείται στον απλό πολίτη από τέτοιες εικόνες και πόση εμπιστοσύνη μπορεί να διατηρεί ο πολίτης, σε αυτό το κράτος και τους θεσμούς του;

Διευκρινίζουμε: Όλα αυτά συμβαίνουν επί τρίτης διακυβερνήσεως του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η κατάπτωση, η ηθική σήψη, η κατάρρευση των θεσμών, η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας συντελούνται πριν τη διαλύσει ένα νέο σχέδιο Ανάν, πριν τη διαλύσει μία νέα προέλαση του Αττίλα, πριν τη διαλύσει η νομιμοποίηση της διχοτόμησης. Συντελούνται από ελληνικά χέρια, εν ονόματι του εκσυγχρονισμού του κράτους! Ο εσωτερικός Αττίλας, σε πλήρη εξέλιξη.

Ακούω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να προειδοποιούν για τα δεινά που θα προκύψουν για το κυπριακό κράτος και τον κυπριακό Ελληνισμό, εάν δεν εξερευθεί λύση και τσιμεντωθεί η διχοτόμηση. Μα, γιατί πάτε τόσο μακριά, κύριοι; Ομολογήστε, πως εσείς έχετε φέρει όλα τα κακά που προμαντεύατε ότι θα έλθουν, προτού καν κινηθεί ο Αττίλας. Δείτε την ηθική, πολιτική και οικονομική διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία προκαλέσατε μέσα σε επτά μόνο έτη διακυβερνήσεώς της. Τι αφήσατε όρθιο για να το βρει και να το γκρεμίσει ο Αττίλας; Ερείπια έχετε καταντήσει αυτό το κράτος. Ηθική σήψη, πνευματική παρακμή, οικονομική χρεοκοπία, θεσμική κατάρρευση, ψεύδη επί ψευδών, ψευδαισθήσεις επί ψευδαισθήσεων, βάρβαρος εμπαιγμός της νοημοσύνης του κόσμου, πλήρης κρατική αναισθησία, κατάργηση δημοκρατικών διαδικασιών, στήσιμο κομματικού κράτους.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, δεν ήλθαν συμπτωματικά. Δεν είναι τυχαία. Είναι, όπως και άλλες φορές τονίσαμε, αποτέλεσμα προσχεδιασμένων, ή ερασιτεχνικών χειρισμών και σχεδιασμών, ηγετών κατώτερων των περιστάσεων, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος μίας απαράδεκτης πολιτικής λύσης. Συνθλίβουν τον κόσμο κάτω από τα ερείπια των πολιτικών τους, προκειμένου να μην έχει άλλη διέξοδο ή επιλογή: Ή επιμένει ο λαός στην υπεράσπιση ενός σάπιου κράτους υπό κατεδάφιση, ή προχωρεί σε υπερψήφιση μίας απαράδεκτης λύσης με κατάληξη τον αφανισμό του. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.

Υπάρχει μία θεατή και θεαματική ταύτιση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο εθνικό θέμα, ακόμη και στην επιχειρηματολογία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πρώτος έριξε το σύνθημα της «έκρηξης στην οικονομία», μετά τη λύση. Το προβάλλει επανειλημμένα ο ΔΗΣΥ, ως βάλσαμο παρηγοριάς στους ανθρώπους που υποφέρουν από τις οικονομικές πολιτικές του. Αλλά και ως δέλεαρ υπερψήφισης της απαράδεκτης λύσης, που θα προταθεί. Πριν από μερικές ημέρες ήλθε και το σεκόνταρε και ο Άντρος Κυπριανού. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρεσβευτή της Ελλάδας, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι επίτευξη σωστής λύσης θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για ανάπτυξη και της κυπριακής οικονομίας, που είναι απαραίτητο για να μπορούμε να προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό».

Γλειφιτζούρι για τον πεινασμένο λαό, η οικονομική έκρηξη. Δεν κάθονται ούτε καν να εξηγήσουν πώς αυτό το χρεοκοπημένο κράτος θα μπορέσει να συντηρήσει ένα τρικέφαλο κράτος που θα προκύψει. Δεν κάθονται καν να εξηγήσουν πώς οι χρεοκοπημένοι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορέσουν να αντισταθούν στη γιγαντιαία τουρκική οικονομία, που θα εισβάλει εδώ και θα ελέγξει, όχι μόνο πολιτικά και στρατιωτικά, αλλά και οικονομικά αυτό το αναιμικό νησί.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, για όσους μπορούν να βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Το κυπριακό κράτος οδηγείται προς διάλυση από τους χθεσινούς και σημερινούς κυβερνήτες του. Ο λαός οδηγείται σε απόγνωση και ο στόχος είναι να φθάσει στον πάτο, να χάσει κάθε ελπίδα για το κράτος του και να επιλέξει την όποια λύση τού παρουσιάσουν. 


Top