Απόψεις Κώστας Ν. Χατζηκωστής Αμήχανα αναμασήματα

Αμήχανα αναμασήματα

Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”


«Πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για να διερευνήσουμε αν πράγματι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία, επειδή θεωρώ αντιπαραγωγικό να πηγαίνουμε σε διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα…»
 
 
Αυτή είναι δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, που εκφράζει το προϊόν της σχετικής συνάντησής του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στη Αθήνα. Μια συνάντηση, κυρίως, για φωτογράφιση, αλλά και δήθεν για συντονισμό συμπεριφοράς τους στα Ηνωμένα Έθνη τις προσεχείς μέρες.
 
Θα πρέπει, λοιπόν, να «υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία». Εδώ και 44 χρόνια δεν γινόταν προετοιμασία; Γινόταν. Και πού κατέληξε αυτή η προετοιμασία, την οποία Αθήνα και Λευκωσία σε ατέλειωτες συναντήσεις την επιτύγχαναν; Κατέληξε στο σημερινό κατάντημα, να μας αναμασά ο Έλλην Υπουργός Εξωτερικών ότι χρειάζεται προετοιμασία. Ποιους εννοεί ο Κοτζιάς ότι έχουν ανάγκη προετοιμασίας; Εννοεί τους Τούρκους ή τους Έλληνες; Οι Τούρκοι έχουν από το 1956 προετοιμαστεί με το Recapture Cyprus του Νιχάτ Ερίμ. Ετοιμάστηκαν και κατέλαβαν την Κύπρο.
 
Συνεπώς η προετοιμασία δεν αφορά την Τουρκία. Αφορά τη δική μας πλευρά. Αφορά τους Έλληνες ηγέτες (Ελλάδας και Κύπρου), οι οποίοι για 44 χρόνια αυταπατώνται και εξαπατούν τον Λαό ότι προετοιμάζονται. Εμπαίζουν τον Λαό ότι ξέρουν τι θέλουν, ξέρουν πώς και πότε θα το αξιώσουν και ξέρουν ακόμα και το πώς και πότε θα το επιτύχουν. Αποτέλεσμα των «κατάλληλων προετοιμασιών τους» είναι η τουρκοποίηση της μισής Κύπρου και η προγραμματισμένη κατάκτηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και της υπόλοιπης.
 
Άλλα δηλώνει κατά τ’ άλλα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος. Δηλώνει «αντιπαραγωγικό να πηγαίνουμε σε διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα». Για 44 χρόνια Αθήνα και Λευκωσία πήγαιναν σε αντιπαραγωγικές 100% ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΣ Συνομιλίες. Όχι μόνο σε αντιπαραγωγικές. Με ορθή ορολογία οι Συνομιλίες των 44 ετών υπήρξαν «παραγωγικές» για την Τουρκία. Αυτά που ήθελε τα πήρε, σε αυτά που θέλει επιμένει και σε αυτά που προγραμματίζει πραγματικά ετοιμάζεται…
 
Τον επόμενο κύκλο «αντιπαραγωγικών» Συνομιλιών, όμως, δεν τον ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη. Ούτε οι Τούρκοι. Τις ζητούν ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Έλλην Πρωθυπουργός, γιατί κρίνουν προδήλως ότι έχουν τη δύναμη να επιβληθούν στην Άγκυρα. Να κάμψουν τις αξιώσεις της. Να επιβάλει η ελληνική πλευρά με υποχωρήσεις της Τουρκίας τα δίκαιά  της. Ούτε προετοιμασία έγινε, ούτε γίνεται, ούτε θα γίνει. Φραστικές θολούρες θα υπάρχουν, για να ερεθίζουν την τουρκική βουλιμία, η οποία παρακολουθεί το πλήρες «απροετοίμαστο» της ελληνικής πλευράς και την πλήρη ΑΔΥΝΑΜΙΑ της να κατανοήσει την τουρκική γλώσσα και τα εφαρμοσμένα ήδη τουρκικά επιθετικά Σχέδια. Και σε βάρος της Κύπρου και της ΑΟΖ της, και σε βάρος του Αιγαίου και της ΑΟΖ του.
 

Top