News Politics Άντρος:Προκαλώ τον ΠτΔ σε τηλεμαχία- ΔΗΣΥ: Ας κατερχόταν υπ. ΠτΔ

Άντρος:Προκαλώ τον ΠτΔ σε τηλεμαχία- ΔΗΣΥ: Ας κατερχόταν υπ. ΠτΔ

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» μίλησαν το πρωί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, οι οποίοι επεκτάθηκαν για την οξεία αντιπαράθεση που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε Κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και Κυβερνών ΔΗΣΥ.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Άντρος Κυπριανού (βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης), ο οποίος δήλωσε ότι «σίγουρα αυτό το κλίμα δεν εξυπηρετεί την Κύπρο και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, όμως θα πρέπει να κρίνει ο καθένας αντικειμενικά τις ευθύνες του οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου για την κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.

«Εμείς έχουμε πολιτικές θέσεις, έχουμε πολιτικές απόψεις, έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις έγνοιες μας για το πού οδηγείται αυτός το τόπος», δήλωσε ο Α. Κυπριανού και συμπλήρωσε:

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ δεν έχουν μάθει ν’ ακούν απόψεις και θέσεις διαφορετικές από τις δικές τους. Αντιδρούν με έναν τρόπο έντονο, με έναν τρόπο υβριστικό. Δεν μπορεί να είμαστε μηδενικά εμείς που εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού, και ο Πρόεδρος να χαρακτηρίζει αρίστους τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τον Ιωνά Νικολάου, τον Χάρη Γεωργιάδη, και θα μπορούσα να κατονομάσω κι άλλους πολλούς», είπε.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε «ό,τι χειρότερο μπορεί να λεχθεί», αναφορές που κάνουν λόγο ότι το ΑΚΕΛ εκφράζει τις θέσεις της Άγκυρας. «Αντιθέτως, με τη στάση την οποία διατηρούμε φέρνουμε την Τουρκία σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και δεν έχουν επιχειρήματα ν’ αντικρούσουν αυτά που λέμε», δήλωσε στο «Πρωτοσέλιδο» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού αντέκρουσε τα πυρά που δέχεται από την Κυβέρνηση, ότι «διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Προέδρου», ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο σε δημόσιο διάλογο ανάμεσα στους δύο, πριν τις επερχόμενες εκλογές, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνιστεί ποιος διαστρεβλώνει και ποιος ασκεί μηδενιστική κριτική.

«Εγώ θα τους αφήσω στην κρίση του κόσμου, ακόμα και των ίδιων τους των ψηφοφόρων.  Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που ακολουθούν, υπενθυμίζω απλά στον κ. Αναστασιάδη ότι είναι ο Πρόεδρος που συγκρούστηκε με όλους τους ανεξάρτητους αξιωματούχους», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

Τον λόγο ακολούθως έλαβε τηλεφωνικά στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου.

Δ. Δημητρίου: Σ' αυτούς που προσβλήθηκαν από τη δήλωση, ζητάμε μια συγνώμη 

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι η μοναδική παράταξη που έχει θέσεις και προτάσεις «για μια πιο ανθρώπινη Ευρώπη» σε ότι αφορά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, καθώς και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. «Όλα αυτά χάνονται μέσα στον κυκεώνα της άκρατης αντιπολίτευσης. Όντως παρατηρείται ένα κλίμα που δεν τιμά κανένα, το οποίο δεν επιτρέπει στα νούσιμα επιχειρήματα ν’ ακουστούν», δήλωσε ο Δημήτρης Δημητρίου και συμπλήρωσε:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναφέρθηκε ποτέ σε κανέναν άνθρωπο, είτε ανήκει στην ηγεσία ή τους ψηφοφόρους της αριστεράς. Όμως, έχει προσβάλει και πληγώσει ανθρώπους, και δεν μπορούμε παρά να πούμε ένα συγνώμη σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, οι αναφορές του ΠτΔ σε μηδενικά, αφορούσαν τις πολιτικές που εφάρμοσαν όταν κυβερνούσαν και, αφετέρου, στη μηδενιστική προσέγγιση που έχουν σε καθετί που γίνεται.

«Δεν μπορούν να τα σφάζουν όλα στον βωμό των Ευρωεκλογών και στον βωμό των ψήφων. Αν ο κ. Κυπριανού θέλει προσωπική τηλεμαχία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα μπορούσε να κατερχόταν υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές, κατέληξε ο βουλευτής κι Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου.

Top