News Oikonomia Αντιδράσεις Κωνσταντίνου, Κουλία,Παναγιώτου σε αποκαλύψεις για ΜΕΔ

Αντιδράσεις Κωνσταντίνου, Κουλία,Παναγιώτου σε αποκαλύψεις για ΜΕΔ

Την αντίδραση του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σίγμα για τα ΜΕΔ των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

 

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ γινόταν λόγος για τον εν ενεργεία βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κώστα Κωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται - σύμφωνα με το ρεπορτάζ- να έχει Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο.

Σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο Κώστας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι πρόκειται για «παραπληροφόρηση» ως προς το ποσό του δανείου που πήρε αλλά και ως προς τα άτομα που το έχουν συνάψει.

Συγκεκριμένα, διέψευσε ότι το ύψους του δανείου φτάνει στα 2,5 εκατομμύρια, αλλά αντιθέτως φτάνει στα 1,8 εκατομμύρια όταν έκανε αναδιάρθρωση, ενώ οι υπερχρεώσεις του έφταναν στις 300.000 ευρώ σύμφωνα με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ. Ο ίδιος αναφέρει ότι πήρε οικιστικό δάνειο το 2006 και έφτανε στις 200.000 λίρες, ενώ μαζί με τα δάνεια των παιδιών του για φοιτητικούς σκοπούς έφταναν στις 600.000 λίρες.

Διερωτήθηκε μάλιστα εάν δεν έχει το δικαίωμα να πάρει ο ίδιος δάνειο, όταν είχε βάλει υποθήκη τεμάχια γης με πενταπλάσια αξία.

Συμπλήρωσε ότι για το ΜΕΔ ήταν σε διαβουλεύσεις με την τράπεζα και επετεύχθη συμφωνία το 2017, ενώ ανέφερε ότι το είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες ότι είχε δάνειο αλληλέγγυο με τη σύζυγό του 950.000 ευρώ μετά την μετατροπή από λίρες σε ευρώ, ενώ το υπόλοιπο μέρος του δανείου είχε συναφθεί από τα ενήλικα παιδιά του.  

Διέψευσε ότι είχε ψηφίσει κάτι προς όφελος του αλλά αντίθετα ψήφισε σε βάρος του. Επανέλαβε ότι όλα υπάρχουν στη δήλωσή του στο Πόθεν Έσχες. Τόνισε μάλιστα ότι είναι και αυτός πολίτης και έχει δικαιώματα, ενώ απέκλεισε ότι είχε οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση ως βουλευτής.

Τόνισε ότι "πλήρωνε κανονικά το δάνειο του, του το μείωσαν κατά το ήμισυ αλλά τον «έπιασε» η κρίση και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί". Εξήγησε όμως υπήρχαν οι διασφαλίσεις, οι υποθήκες.

Σύμφωνα, εξάλλου, με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη ΣΠΕ Μακράσυκας και στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου, με καθυστερήσεις περίπου 300.000 ευρώ μέχρι το 2013, είχε η εταιρεία «Τρουλλής και Κουλίας» στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, η οποία, μέχρι στιγμής, δεν προέβη σε αναδιάρθρωση.

Απαντώντας στις κατηγορίες, μέσω της «Πρώτης  Εκπομπής» του Ράδιο Πρώτο ο κ. Κουλίας δήλωσε ότι όλα έγιναν νομότυπα και ότι το δάνειο επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, ενώ προηγουμένως αποπληρώνονταν κανονικά.

Έκανε λόγο για ιστορίες σήψης και διαφθοράς, βλέποντας σκοπιμότητες πίσω από τις επιλεκτικές, όπως τις χαρακτήρισε, διαρροές, λόγω ευρωεκλογών.

Τα κόκκινα δάνεια χρονολογούνται από το 2010, δήλωσε, και διερωτήθηκε γιατί τα διαρρέουν και τα δημοσιοποιούν τώρα, που έγινε το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα εναντίων του Συνεργατισμού και μάλιστα επιλεκτικά για κάποιους βουλευτές.

Ο κ. Κουλίας υποστήριξε ότι όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, έχουν δημοσιοποιηθεί κατά παράνομο τρόπο και κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά, δηλώντας έτοιμος να δημοσιοποιήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, αν το πράξουν όλοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, το συνολικό υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, ανήλθε τον Αύγουστο του 2017 στα €153 εκατ.

Οι διαγραφές δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων αγγίζουν τα €10 εκατ.

Να θυμίσουμε ότι το ΣΙΓΜΑ δημοσίευσε το περιεχόμενο εγγράφων, που αφορούν δύο περιπτώσεις αναδιάρθρωσης και διαγραφής μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων από την πρώην Συνεργατική. 

Στο μεταξύ, «σήμερα είχα την τιμητική μου να είμαι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα  «Πολίτη», δήλωσε από τη Βουλή ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, με αφορμή το δημοσίευμα περί  μη εξυπηρετούμενων  χορηγήσεις (ΜΕΧ) . Όταν ο  Πολίτης με έχει πρωτοσέλιδο σημαίνει  είμαι στην σωστή πορεία. Με τους εν λόγω κυρίους έχουμε δικαστική διαμάχη από το 2008-2009 για λίβελλο και πλήρωσαν 35 χιλιάδες ευρώ έξοδα. Συγκυρία αυτή την Δευτέρα έχουν ασκήσει έφεση  και η Υπόθεση είναι στο Ανώτατο. Επομένως δεν είναι τυχαίο το πρωτοσέλιδο διότι έχουν άμεσο συμφέρον επί τούτου»

Για ψεύδη και παραπληροφόρηση έκανε λόγο ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστα Κωνσταντίνου αναφορικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για  τα ΜΕΔ των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» και το Σωτήρη Παπαδόπουλο. 

Γραπτή ανακοίνωση με την οποία δίδει την δική της θέση, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ για ΜΕΔ, εξέδωσε η Ιωάννα Παναγιώτου.

Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε ο πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρίστος Ρότσας, σχολιάζοντας εκ νέου τις αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ για πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

 

 

Top