News Local Σχοινί όμοιο μ’ αυτό που έδεσαν τη γυναίκα, στο σπίτι 33χρονου

Σχοινί όμοιο μ’ αυτό που έδεσαν τη γυναίκα, στο σπίτι 33χρονου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε την έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον του 33χρονου, που συνελήφθη  σε σχέση με το πτώμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για άτομο ρουμανικής καταγωγής που κατοικεί στη Λάρνακα και ήταν συμβίος της γυναίκας στην οποία πιστεύεται ότι ανήκει το πτώμα, η οποία φαίνεται να είναι ασιατικής καταγωγής., 

Όπως αναφέρθηκε εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου: 

*Διερευνάται φόνος εκ προμελέτης, απαγωγής με σκοπό τον άδικο περιορισμό και απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης. Αδικήματα που διαπράχθηκαν σε Λάρνακα και Λευκωσία μεταξύ 5/5/2018 – 14/4/2019.

Το σώμα της γυναίκας ήταν τυλιγμένο με μπλε λεπτό σχοινί. Λήφθηκαν φωτογραφίες από τα σκουλαρίκια και στάλθηκαν αντίγραφα σε όλα τα ΤΑΕ ανά το Παγκύπριο. Κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας φίλη της άτυχης γυναίκας και της υποδείχθηκαν 12 διαφορετικές φωτογραφίες σκουλαρικιών. Τα αναγνώρισε ότι ανήκουν στη φίλη της, η οποία την είχε δηλώσει ως ελλείπουσα.

Ακόμα ένα στοιχείο που ρίχνει φως στην υπόθεση, είναι ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, εντοπίστηκε στη σορό μία οδοντοστοιχία με δύο τεχνητά δόντια στην πάνω σιαγόνα, κάτι που επιβεβαιώνει όσα ανέφερε και η συγκάτοικος - φίλη της ελλείπουσας σε κατάθεσή της. 

Στις 5/5 ανέφερε ότι θα μετέβαινε στη Λευκωσία μαζί με την κόρη της, για να διανυκτερεύσουν σε κάποιο άτομο( κατονομάστηκε εντός του Δικαστηρίου),  με τον οποίο διατηρούσε δεσμό. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, η ελλείπουσα γνώρισε το εν λόγω πρόσωπο - ύποπτο για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από εκείνη τη μέρα δεν επέστρεψε στο σπίτι όπου έμενε με τη φίλη της, ούτε η ελλείπουσα ούτε και η 6χρονη κόρη της. 

Χθες διενεργήθηκε έρευνα από το ΤΑΕ Λάρνακας στην οικία του υπόπτου, όπου εντοπίστηκε μπλε σχοινί, λεπτό, και το διαβατήριο της 6χρονης ελλείπουσας. Όσον αφορά το σχοινί, είπε το βρήκε σε ανεγειρόμενη οικία . Το δε διαβατήριο της 38χρονης ελλείπουσας και φερόμενης ως θύματος, βρέθηκε στην οικία της φίλης της. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι το 2015 η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε μαζί με την ανήλικη κόρη τους. Τελευταία φορά που συνάντησε την κόρη του ήταν τον Μάρτιο του 2017, είπε. Η ελλείπουσα, όταν εξαφανίστηκε, δεν πήρε μαζί της κανένα προσωπικό αντικείμενο ενώ το γεγονός ότι βρέθηκε το διαβατήριό της 6χρονης κόρης στο σπίτι του υπόπτου, μαρτυρεί ότι δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι η 6χρονη είναι κόρη του υπόπτου, με τον οποίον η 39χρονη συζούσε στο παρελθόν, αλλά χώρισαν λόγω του ότι ήταν αλκοολικός και είχαν συχνές προστριβές και φιλονικίες, για την επιμέλεια του παιδιού.

Δύσκολο το ανακριτικό έργο, θα γίνουν νέες έρευνες για εντοπισμό των ρούχων του θύματος, καθώς εντοπίστηκε γυμνό. Θα γίνουν εξετάσεις και μέσω της Ιντερπόλ. Πάντως όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να γίνουν ακόμα έρευνες σε 3 οχήματα και 2 οικίες προς αναζήτηση τεκμηρίων, όπως ενδύματα και υποδήματα του θύματος. 

Παραλήφθηκαν από την οικία του τρία κινητά τηλέφωνα, το διαβατήριο του μωρού και το σχοινί που ανεβρέθηκε.

Ο ύποπτος φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα βίαιος κατά συμβίωση του με την ελλείπουσα, κάτι που φέρεται να παραδέχθηκε και ο ίδιος σε κατάθεσή του. Φέρεται να είχε έντονες αμφιβολίες για την κηδεμονία της 6χρονης και πιο συγκεκριμένα αμφέβαλλε κατά πόσο ήταν ο ίδιος ο πατέρας. 

Ο δικηγόρος του υπόπτου ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του. 

Εναντίον του υπόπτου διατάχθηκε οκταήμερη κράτηση. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Χρήστος Ρασπόπουλος, τόνισε ότι το βάρος βρίσκεται στην Αστυνομία για να καταδείξει ότι η κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία και ότι πράγματι διέπραξε τα αδικήματα.

Yπενθυμίζεται ότι, τη σορό εντόπισαν δύο άτομα από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τα οποία μετέβησαν στο μεταλλείο, με σκοπό να βιντεογραφήσουν πλάνα από το μέρος.

«Στο μέρος βρίσκονταν ακόμα 3 άτομα με τα οποία συνομίλησαν και τα οποία τους ανέφεραν ότι σε φρεάτιο είδαν κάτι το οποίο έμοιαζε με πτώμα και ήταν τυλιγμένο μερικώς με σεντόνι. Αφού μετέβησαν στο συγκεκριμένο φρεάτιο, στο οποίο υπήρχε νερό, δυο από τα πρόσωπα κατέβηκαν μέσα σε αυτό και είδαν από κοντά το πτώμα, που ήταν δεμένο με μπλε σχοινί, χρώματος μπλε, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για ανθρώπινο», σημείωσε ο ανακριτής σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου. 

Εξάλλου, αγρυπνία στη μνήμη της Mary Rose Tiburcio, διοργανώνουν οργανώσεις Φιλιππινέζων στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από το πρωί οι έρευνες εντός του φρεατίου, με τη χρήση υποβρύχιων καμερών, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση για τον τρόπο που θα διενεργηθούν οι νέες εξετάσεις, εντός του φρεατίου. 

Top