Lifestyle Culture O Mike Abrashoff έρχεται στην Κύπρο για μια και μοναδική ομιλία

O Mike Abrashoff έρχεται στην Κύπρο για μια και μοναδική ομιλία

Ο άνθρωπος που κατάφερε να απογειώσει το πλήρωμα του στην πρώτη θέση του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, θα ταξιδέψει το κοινό της Κύπρου σ΄ ένα μοναδικό ταξίδι γνώσεων, στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton Park, στην Λευκωσία, την Τρίτη 2 Ιουλίου από τις 17.00 έως τις 20.00.

Η Linkage Cyprus για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει θεματική Ομιλία με επίκεντρο την Ηγεσία στις επιχειρήσεις. Ο φετινός προσκεκλημένος, που θεωρείται αυθεντία σε θέματα διοίκησης και ηγεσίας, είναι ο παγκοσμίου φήμης ομιλητής Mike Abrashoff, ο οποίος έχει διατελέσει Κυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αλλά και Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στην ομιλία του με τίτλο:  «It’s Your ship», που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton Park, στην Λευκωσία,  την Τρίτη 2 Ιουλίου από τις 17:00 έως τις 20:00, ο Αμερικανός ομιλητής θα ταξιδέψει το κοινό της Κύπρου σ΄ ένα μοναδικό ταξίδι γνώσεων, αναλύοντας θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις σήμερα και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις σε καίρια προβλήματα που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον και το μοντέλο διαχείρισης προσωπικού.

Σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο Mike Abrashoff κατάφερε να γίνει ο νεότερος Αξιωματικός στον Στόλο του Ειρηνικού και Κυβερνήτης σε ένα πλοίο που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με συχνές εναλλαγές προσωπικού και άσχημες αξιολογήσεις απόδοσης. Μέσα όμως από τη δική του ηγεσία, αλλά και του μοντέλου που εφάρμοσε, κατάφερε να απογειώσει το πλήρωμα του πλοίου του στην πρώτη θέση σε λιγότερο από έναν χρόνο. Παράλληλα μείωσε στο πρωτοφανές 1% την εναλλαγή προσωπικού και τριπλασίασε τον ρυθμό προαγωγών, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να περιορίσει  τα λειτουργικά του έξοδα κατά 25%.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση του USS Benfold και στηριζόμενος στην πολυετή του εμπειρία, θα μεταφέρει τις γνώσεις του μέσω μιας περιγραφικής αφήγησης και θα κάνει έναν ανοικτό διάλογο με στόχο την επίλυση προβλημάτων. Αναλύοντας το δικό του μοντέλο διαχείρισης που έχει ονομάσειThe Leadership Roadmap΄, θα χρησιμοποιήσει το παράδειγμα του USS Benfold για να παρουσιάσει παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οργανισμοί, ούτως ώστε οι ηγέτες που διαχειρίζονται ευθύνες και αρμοδιότητες να καταφέρουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Από πολλές απόψεις, το USS Benfold ήταν ένα ακραίο παράδειγμα παρόμοιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες δημοσιεύσεις, όπως των “The Wall Street Journal” και “Fast Company”, ανέφεραν την ιστορία του Mike Abrashoff ως ένα μάθημα-έμπνευση για τις επιχειρήσεις. 

Η Ομιλία του Mike Abrashoff θα εστιάσει στο πως η Ηγεσία μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρική κουλτούρα οδηγώντας σε εξαιρετικές αποδόσεις. Θα παρομοιάσει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Κύπρου με αυτήν του πλοίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι «τη δουλειά την κάνει σε μεγάλο μέρος η κοινωνία και οι πολίτες της, όπως αντίστοιχα το πλήρωμα στο πλοίο». 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Abrashoff θα δώσει στα μέλη του ακροατηρίου τα εργαλεία που χρειάζονται για να παροτρύνουν τους ανθρώπους τους να συμμετέχουν ενεργά και να δεσμευτούν στην αύξηση της απόδοσής τους, ενώ στο τέλος της Ομιλίας θα δεχτεί ερωτήσεις από το κοινό που θα αποτελείται από στελέχη μεγάλων κυπριακών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Χρυσός Χορηγός της θεματικής ομιλίας του Mike Abrashoff στην Κύπρο είναι η εταιρεία KPMG και Χορηγοί οι εταιρείες DHL Cyprus, IQOS, Johnson & Johnson και P.M. Tseriotis.

Για τη Linkage

Η Linkage είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε θέματα ηγεσίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης καθώς και εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και management.

Στην Ελλάδα, η Linkage εδραιώθηκε από τους πρωτοπόρους στο εγχώριο Leadership Management, Δημήτρη Παπανικητόπουλο (Πρόεδρος Linkage Greece) και Αρτέμη Μυρόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε και στην Κύπρο.

Η εταιρεία παρέχει στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες tailor-made στρατηγικές συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάπτυξη δυνατοτήτων μέσα από εκπαιδευτική εμπειρία καθώς και προσαρμοσμένες υπηρεσίες αξιολόγησης.

Top