Ευρωεκλογές 2014 Ευρωεκλογές Ειδήσεις Οι διαβεβαιώσεις των Κυπρίων Ευρωβουλευτών

Οι διαβεβαιώσεις των Κυπρίων Ευρωβουλευτών

Διαβεβαιώσεις οτι θα εργαστούν για το συμφέρον του κυπριακού λαού, έδωσαν αμέσως μετά την εκλογή τους, οι ευρωβουλευτές που θα αντιπροσωπεύουν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ελένη Θεοχάρους και Χρήστος Στυλιανίδης είναι οι δύο Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης.

Από πλευράς ΑΚΕΛ εκλέγονται οι Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου, από το ΔΗΚΟ ο Κώστας Μαυρίδης και από τη συνεργασία ΕΔΕΚ-Οικολόγων εκλέγεται ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Ε.Θεοχάρους: Θα δουλεύω πάντοτε για το συμφέρον αυτού του λαού

Την υπόσχεση ότι θα εργάζεται πάντοτε για το συμφέρον του κυπριακού λαού έδωσε στους πολίτες η επανεκλεγείσα Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους. Σε δηλώσεις της στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία, η κ. Θεοχάρους ευχαρίστησε το λαό για τη στήριξη του.

«Νομίζω ότι έχουμε χαράξει πολιτικές κι αυτές θ` ακολουθήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «το φορτίο είναι πάρα πολύ μεγάλο». Ελπίζω, ανέφερε, «να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του λαού και μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δουλεύω πάντοτε για το συμφέρον αυτού του λαού».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι επανεκλέγεται για ακόμη μια πενταετία, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι «αυτό μου δίνει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες». Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ, είπε.

Τ.Χατζηγεωργιου: "Θα δικαιώσουμε τις ανησυχίες..."

Το μήνυμα ότι οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ θα εργαστούν σκληρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δικαιώσουν τις ανησυχίες και τις αγωνίες του κυπριακού λαού, έστειλε ο επανεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος Τάκης Χατζηγεωργίου.

“Στέλνουμε το μήνυμα ότι θα εργαστούμε σκληρά να δικαιώσουμε τις ανησυχίες, τις αγωνίες του κυπριακού λαού, να εργαστούμε να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα επιτέλους να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα, να αναπνεύσει αυτός ο λαός από αυτό το λίθο που βρίσκεται πάνω στα στήθια του τόσες πολλές δεκαετίες”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι “αυτός πρέπει να είναι ένας από τους πρώτιστους και βασικούς στόχους όλων” και πρόσθεσε ότι “το βάρος βρίσκεται στην Τουρκία και πρέπει να το δούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τι είναι αυτό που πραγματικά ενδιαφέρεται να κάνει”.

Αναφέροντας ότι υπάρχει ένα δεύτερο κομμάτι που αφορά την οικονομία και αποτελεί τεράστιο ζήτημα για τους Κύπριους σήμερα, ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι “και σε αυτό το θέμα θα δουλέψουμε μέσα στην ΕΕ, σαν δυνάμεις της αριστεράς να δημιουργήσουμε αναχώματα απέναντι στις πολιτικές εκείνες που φέρνουν κυρίως το νότο σε αυτή τη μιζέρια που βρίσκεται σήμερα”.

Ν.Συλικιωτης: "Θα δώσουμε μάχες για την Κύπρο"

Ο νεοεκλεγείς Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης σε δήλωση του προσερχόμενος στο “Φιλοξενία” για την ανακήρυξη του είπε ότι θα μοιράζει την πολιτική του δράση μεταξύ Βρυξελλών -  Στρασβούργου  και Κύπρου, για αλλαγή πορείας των πολιτικών της ΕΕ, για αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και για επανένωση της Κύπρου.

Ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νοεφιλελεύθερες πολιτικές και να συνεχίσουμε την πολιτική για μια νέα πορεία στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουμε την αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Κύπρο.

Ο κ. Συλικιώτης συνεχίζοντας είπε ότι το ΑΚΕΛ πήρε τα μηνύματα από αυτή την εκλογική διαδικασία, “συνεχίζουμε τις αλλαγές που ξεκινήσαμε και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουμε δυνατές μάχες και για την υπεράσπιση της Κύπρου και για τους υπόλοιπους απλούς πολίτες της Ευρώπης”.

“Στόχος είναι από αυτό το μετερίζι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε η Ευρώπη να στηρίξει στις συνομιλίες για να καταλήξουμε στην πολυπόθητη επανένωση του τόπου μας”, κατέληξε.

Κ.Μαυρίδης: Θα προασπιστώ ό,τι συμβολίζει η Κερύνεια

Τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει τη μάχη μαζί με τους υπόλοιπους Κύπριους ευρωβουλευτές για να βοηθήσει την Κύπρο και να προασπιστεί ό,τι συμβολίζει η Κερύνεια, ως Κερυνιώτης που είναι, έδωσε ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης.

Ο κ. Μαυρίδης είπε ότι “δεν μπορούμε να λησμονήσουμε ότι είμαστε σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, ότι υπάρχει τεράστιος ανθρώπινος πόνος και ότι υπάρχει μια ημικατεχόμενη πατρίδα”.

Ανέφερε ότι ότι θα δώσει τη μάχη μαζί με τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της Κύπρου ούτως ώστε να σπρώξουμε τα πράγματα, όπως ανέφερε, μερικά βήματα μπροστά. Ανέφερε επίσης ότι είναι υπερήφανος για την κερυνιώτικη καταγωγή του και ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός Κερυνιωτών τον τίμησε με την ψήφο τους.

“Επομένως έχω και μια δέσμευση απέναντι τους να προασπιστώ ό,τι συμβολίζει η Κερύνεια”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Κερύνεια “πάνω από όλα συμβολίζει τον αγώνα χωρίς τελειωμό για ελευθερία και επιστροφή”.

Δ.Παπαδάκης: Θα δώσω τον καλύτερο μου ευατό για την Κύπρο

Ο νεοεκλεγείς Ευρωβουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, στο περιθώριο της ανακήρυξης του στη μία εκ των έξι εδρών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωβουλή, αφού ανέφερε ότι “ζήσαμε ένα θρίλερ” δήλωσε ότι “αυτό που θέλω να πω είναι ότι από αύριο αρχίζουν τα δύσκολα”.

Πρόσθεσε ότι “θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την Κύπρο” και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα του τόπου δεν σταματούν να υφίστανται με αυτή την εκλογή, υποσχόμενος ότι θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.
 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ, δεν προέβη σε καμία δήλωση χθές βράδυ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

ΔΗΣΥ

Ζένιος Σταύρος   18.041
Θεοχάρου Ελένη   57.948
Στυλιανίδης Χρήστος   34.482
Συλλούρης Δημήτρης   14.733
Χόπλαρου Ρένα   6.406
Χριστοφόρου Λευτέρης   32.975

ΑΚΕΛ
Ευαγόρου Σταύρος   15.761
Πολυκάρπου Βέρα   8.993
Πολυκάρπου Χάρης   10.356
Σταυρινίδης Παναγιώτης   9.098
Συλικιώτης Νεοκλής   18.930
Χατζηγεωργίου Τάκης   40.452

ΔΗΚΟ
Αριστείδου Κωνσταντίνος   2.238
Γεωργίου Γεώργιος   1.557
Ελευθερίου Ανδρούλλα   1.873
Μαυρίδης Κώστας   16.723
Παναγιώτου Γιάννης   2.630
Παπαδοπούλου Αντιγόνη   13.291

ΕΔΕΚ-Οικολόγοι
Γιαλλουρίδης Σταύρος   2.142
Παπαδάκης Δημήτρης   8.342
Περδίκης Γεώργιος   4.650
Ρουσής Μάκης   3.220
Σοφοκλέους Σοφοκλής   6.486
Χρυσοστόμου Ελένη   1.352

Top