Νικόλας Ζαννέττος General «Δοξάστε» τον!

«Δοξάστε» τον!

Ο Νικόλας Ζαννέττος είναι δημοσιογράφος στο Sigmalive


Δοξάστε τον επειδή εμείς τον αναδείξαμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δοξάστε τον επειδή εμείς του επιτρέψαμε να έχει αυτή τη στάση. Δοξάστε τον επειδή εμείς του επιτρέπουμε να κάθετε σε αυτή την καρέκλα μέχρι σήμερα.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, που άλλοτε χαρακτήριζαν ανθρωπιστή και ταπεινό άνθρωπο, συμπεριφέρεται σήμερα σαν ένας ηγέτης ενός αναχρονιστικού καθεστώτος, που ουδόλως τον ενδιαφέρει η άποψη κανενός, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να αμφισβητεί τους ανθρώπους που με τόση προσοχή ο ίδιος διορίζει για να επιτελέσουν έργο για την δική του κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, που έταζε δίκαιες κοινωνίες, ηγείται σήμερα ενός καθεστώτος που χαρακτηρίζεται από δειλία, ευθυνοφοβία, στρουθοκαμηλισμό, έχοντας την απαίτηση από ολόκληρο τον κυπριακό λαό και τα κόμματα, να συμπορευθούν μαζί του σε αυτό το πολιτικό παραλήρημα.

Είναι ο άνθρωπος που καταρράκωσε το ηθικό των πολιτών, δημιουργώντας στους ελληνοκύπριους σύνδρομα κατωτερότητας, και καθιστώντας τους πολίτες δεύτερης μοίρας στην ίδια τους την χώρα. Η διάλυση της Εθνικής Φρουράς, η διάλυση της οικονομίας, το μεταναστευτικό πρόβλημα, είναι φαινόμενα που εμφανίστηκαν ή τουλάχιστον έγιναν αντιληπτά κατά τη διάρκεια της δικής του Προεδρίας.

Στο βωμό των άκυρων πλέον όπως αποδεικνύονται διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, θυσίασε την κοινωνική ευημερία και ασφάλεια του κράτους. Η επικοινωνιακή ανικανότητα του έχει αφήσει εκτεθειμένη την Κύπρο ουκ' ολίγες φορές, ενώ ο Ελληνοκύπριος σήμερα, αναζητά τα λιγοστά συντρίμμια που απέμειναν από την αξιοπρέπεια του.

Για μας τους νέους τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Εν έτη 2011, ο Χριστόφιας, διακηρύττει πως αυτός ξέρει καλύτερα, καλώντας μας να τον αφήσουμε στο έλεος του, να μην αντιδρούμε σε τίποτα, γιατί αυτός ξέρει. Ήξερε καλύτερα από την αρχή. Ήξερε καλύτερα και πριν φέρει το φονικό φορτίο στην Κύπρο, και πριν το αφήσει στο Μαρί και πριν αναλάβει την υπόθεση Πολυβίου και μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος. Να το πάρουμε χαμπάρι; Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Χτες ο Χριστόφιας κρύφτηκε, και πήγε να κάνει εγκαίνια στη Λεμεσό μετά την έκδοση του πορίσματος, την στιγμή που ο λαός ανέμενε δηλώσεις του στο Προεδρικό. Χτες ο Χριστόφιας στάθηκε μπροστά από κομπάρσους, και σαν Σοβιετικός ηγέτης ακολούθησε τις γνωστές του τακτικές. Χτες ο Χριστόφιας κάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο στο σπίτι του. Έτσι αποφάσισε προκειμένου να αποφύγει τους αγανακτισμένους, οι οποίοι βρίσκονται εκεί κάθε Δευτέρα, λόγω των δικών του χειρισμών. Ουδέποτε όμως προβληματίστηκε.

Είμαι μικρός κύριε Χριστόφια. Αλλά στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο το λύκειο, το στρατό και το πανεπιστήμιο μου τόνιζαν πάντοτε τη σημαντικότητα του να αναλαμβάνω τις ευθύνες των πράξεων μου. Μάλιστα άμα δεν το έκανα, με τιμωρούσαν.

Ο Πρόεδρος που συμπεριφέρεται ωσάν να έχει το αλάθητο, δεν είναι άξιος ηγέτης…Τουλάχιστο στη δημοκρατία.


Top