Γιάννος Παπαϊωάννου Πρωτάθλημα με απαιτήσεις και πίεση

Πρωτάθλημα με απαιτήσεις και πίεσηΛίγες μέρες απομένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος και ουσιαστικά οι ομάδες θα πρέπει να αφήσουν τα λόγια και τις υποσχέσεις. Πρέπει να αρχίσουν τις πράξεις εντός αγωνιστικού χώρου. Ο νέος μαραθώνιος αναμένεται συναρπαστικός, ειδικά στα άνω στρώματα, με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Name
Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Διότι, αν εξαιρέσουμε τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ, φαίνεται ότι θα παρουσιαστούν πολύ πιο διαφορετικές Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΕΛ. Ο στόχος τους είναι να επανέλθουν ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσουν τίτλους και διακρίσεις. Αν αυτό ισχύσει και στην πράξη, τότε θα έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με αρκετό συναγωνισμό και συγκινήσεις. Αυτό, άλλωστε, όλοι θέλουμε, που θα είναι ό,τι καλύτερο. Φυσικά, αυτό θα έχει αποτέλεσμα και την αύξηση του κόσμου στα γήπεδα. Διότι, για παράδειγμα, αν η Ομόνοια, ειδικά, επιστρέψει ξανά, έπειτα από αρκετά χρόνια, σε ρόλο πρωταγωνιστή, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε τεράστια αύξηση στην παρουσία του κόσμου.
Αν γίνει πρωτάθλημα για έξι "άλογα" που θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος, αυτό θα είναι κάτι το φανταστικό. Δηλαδή, να μην υπάρχουν πολλές αποστάσεις στη βαθμολογία και να μην ξεχωρίσουν από νωρίς οι συνήθεις ύποπτοι, και αναφερόμαστε στον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Σίγουρα φαντάζει δύσκολο να ισχύσει αυτό, αφού είναι λογικό ότι κάποιες από τις μεγάλες ομάδες μας δεν θα έχουν την αναμενόμενη παρουσία μέχρι το τέλος ή, καλύτερα, θα είναι δύσκολο να διεκδικήσουν τον τίτλο έξι ομάδες. Όμως, αυτό που ευχόμαστε είναι η πορεία προς τον τίτλο να έχει αγωνία μέχρι το τέλος, με περισσότερους πρωταγωνιστές.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η πορεία προς τον τίτλο θα είναι με πολύ περισσότερες απαιτήσεις και πίεση, και εξηγούμαστε: Πάντα στον ΑΠΟΕΛ, παρά τις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων (5ο στη σειρά) , οι απαιτήσεις είναι κάθε χρόνο αυξημένες και δεν υπάρχει κορεσμός.
ΑΕΚ και Απόλλων θέλουν, μετά τις πολύ καλές παρουσίες των τελευταίων χρόνων, να φτάσουν, επιτέλους, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ θέλει να σταθεροποιηθεί ξανά, να βρει την αίγλη της και να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος.
Αφήσαμε τελευταίες την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Ειδικά σε αυτές τις δύο ομάδες οι απαιτήσεις και η πίεση αυξάνονται 100%. Φέτος παρουσιάζονται έτοιμες για να επανέλθουν εκεί που αξίζει στην ιστορία τους. Αυτό το μήνυμα έχει σταλεί από τον κόσμο τους στις διοικήσεις των ομάδων. Διότι, αν θυμάστε, μέχρι και πέρσι η προτεραιότητα ήταν η βελτίωση των οικονομικών και το αγωνιστικό περνούσε σε δεύτερη μοίρα.
Τώρα θέλουν να τα συνδυάσουν και τα δύο, ώστε να επιστρέψουν ξανά δυναμικά και να διεκδικήσουν ό,τι δεν μπόρεσαν εδώ και αρκετά χρόνια.
 


Top