Γιάννος Παπαϊωάννου Πέρασε ο καιρός της φανέλας

Πέρασε ο καιρός της φανέλας



Πέρασε ο καιρός της φανέλας, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι πλέον ερασιτέχνες. Αλλά επαγγελματίες και προσπαθούν στα χρόνια της καριέρας τους να εξασφαλίσουν καλά συμβόλαια, να οικονομήσουν λεφτά και φυσικά να εξασφαλίσουν τη ζωή τους. Άλλωστε η καριέρα των ποδοσφαιριστών δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 35-37 χρόνια.

Name

Μιλάμε φυσικά γι' αυτούς που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο στην Α' κατηγορία. Ένας καλός ποδοσφαιριστής έχει την ευκαιρία τώρα να κερδίσει αρκετά λεφτά, φτάνει να έχει ποιότητα και φυσικά να είναι σωστός επαγγελματίας. Σίγουρα μέσα από την παρουσία τους  στις ομάδες τους, και κυρίως οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, δένονται με αυτές και αναπτύσσουν συναισθήματα. Γι' αυτό,  το μόνο που μετρά δεν είναι το χρήμα. Όμως προτεραιότητά τους είναι να κάνουν καλά συμβόλαια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους. Να παίζουν μπάλα. Όπως και στα άλλα επαγγέλματα, ο στόχος του κάθε οικογενειάρχη είναι να έχει καλό μισθό, να μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες που έχει ενώπιόν του.
Αυτοί για τους οποίους δεν περνά ποτέ ο καιρός της φανέλας, είναι οι οπαδοί των ομάδων. Γι' αυτό υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις για ποδοσφαιριστές που φεύγουν από την ομάδα τους και πηγαίνουν σε άλλη και τους στολίζουν με διάφορα επίθετα, όπως προδότες κ.ά. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Κύπρο. Όμως αυτό που έχει σημασία για τον κάθε ποδοσφαιριστή δεν είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, αλλά η εξασφάλιση καλών συμβολαίων.
Σίγουρα κάποιοι αναπολούν τις παλιές εποχές, όταν η φανέλα ήταν το Α και το Ω. Τότε, όμως, κανείς δεν μπορούσε να ζήσει από το ποδόσφαιρο. Είχαν τις δουλειές τους και το ποδόσφαιρο ήταν σε δεύτερη μοίρα. Όμως τότε υπήρχαν περισσότερα συναισθήματα και δέσιμο με τις ομάδες τους.
Αυτή είναι όμως η άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Πάντα θα υπάρχουν οι αντιδράσεις  για τις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών. Η αποθέωσή τους και το δέσιμο των φιλάθλων μαζί τους. Ο οπαδός αυτό που θέλει είναι να τους βλέπει να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους, να σκοράρουν, να τους προσφέρουν χαρές.
Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αυτό που έχει να κάνει είναι τη δουλειά του. Να κερδίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση, τόσο με τις ικανότητές του όσο και με τον χαρακτήρα του. Να είναι υπόδειγμα, να κερδίζει και τους αντίπαλους  φιλάθλους και να είναι αρεστός σε όλους.
Άρχισε η μετεγγραφική περίοδος και  αναμένουμε τις νέες μετακινήσεις. Ήδη η πρώτη μετεγγραφή που δημιούργησε αντιδράσεις είναι αυτή του Ανδρέα Μακρή στον ΑΠΟΕΛ, και έπεται συνέχεια. Αυτά πάντα θα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου.




 


Top