Γιάννος Παπαϊωάννου Ταλέντο υπάρχει, φτάνει να το βρεις

Ταλέντο υπάρχει, φτάνει να το βρειςΤα τελευταία χρόνια είναι φανερό ότι πλέον οι ομάδες αναζητούν τους νέους αστέρες εντός της Κύπρου, για να επενδύσουν. Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι το πιο τρανό παράδειγμα.

Name

Από τον Ολυμπιακό στον ΑΠΟΕΛ και τώρα στην Κοπεγχάγη. Να μην ξεχνάμε και τον Νικόλα Ιωάννου, που κέρδισε θέση στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ, και το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Υπάρχουν ήδη κινήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο ΑΠΟΕΛ επενδύει σε δυο άλλους ποδοσφαιριστές. Τον Κύπρο Χριστοφόρου, που τον έκανε δικό του για τα επόμενα τρία χρόνια, και τον άλλο άσο, επίσης από τον Άρη, τον Μηνά Αντωνίου, με την ίδια χρονική διάρκεια. Ο Απόλλωνας προχώρησε στην απόκτηση του Χατζηβασίλη και η Ανόρθωση πήρε τον Παναγιώτη Αρτυματά. Φαίνεται λοιπόν ότι  δεν περνούν απαρατήρητοι πλέον οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, εντός και εκτός Κύπρου. Αυτοί που αξίζουν,  θα έχουν την ευκαιρία τους . Έχουν την πρόκληση να δουλέψουν σκληρά και εάν φανούν τυχεροί, να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους.
Το πιο σημαντικό για τις ομάδες είναι να ψάχνουν το ταλέντο. Το αναφέραμε αρκετές φορές. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στις Ακαδημίες. Όμως, για να εντοπιστούν, θα πρέπει κάποιοι να τους παρακολουθούν. Η μαγκιά είναι να βρεις ποδοσφαιριστές πριν καν βγουν στο προσκήνιο. Πιστεύουμε ότι αυτό ήδη ξεκίνησε να γίνεται από τις ομάδες μας. Η επένδυση στους Κύπριους ποδοσφαιριστές  είναι ό,τι καλύτερο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο.  
Ο εντοπισμός ποδοσφαιριστών και η αξιοποίησή τους είναι πλέον μεγάλη πρόκληση. Ευχόμαστε  να υπάρξει συνέχεια. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που αξίζουν και έχουν όνειρα για να κάνουν καριέρα σαν ποδοσφαιριστές. Αυτό που μένει και από την πλευρά τους, είναι να δουλεύουν σκληρά, να βελτιώνονται. Εάν το αξίζουν, τότε θα πρέπει να έχουν υπομονή για να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Διότι, να μην ξεχνάμε ότι οι έτοιμοι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν άμεσα, πάντα έχουν την προτεραιότητα.
Τα τελευταία χρόνια οι πλείστες Ακαδημίες στην Κύπρο δουλεύουν μέσα σε επαγγελματικά πλαίσια, με στόχο να αναδείξουν ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν οι βάσεις στα επόμενα χρόνια να βγουν και άλλοι αστέρες του κυπριακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Ταλέντο λοιπόν πάντα υπάρχει, φτάνει όμως να το βρεις. Το γεγονός ότι πλέον έχει καλλιεργηθεί αυτή η νοοτροπία  στις ομάδες μας, είναι πάρα πολύ θετικό. Σίγουρα έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Όμως μπήκε το νερό στα αυλάκι και αυτό είναι πολύ θετικό.
Τα νέα αστέρια περιμένουν την ευκαιρία τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι ο εντοπισμός του δεν θα αργήσει πολύ. Πάντα στην  «διπλανή πόρτα» κάτι μπορεί να κρύβεται. Η μαγκιά είναι να το βρεις και να το αξιοποιήσεις.


 


Top