Γιάννος Παπαϊωάννου Το κακό παράγινε!

Το κακό παράγινε!Το κακό παράγινε στην Ανόρθωση. Ακόμη μια χρονιά στη μετριότητα και μακριά από διακρίσεις, τίτλους και έξοδο στην Ευρώπη. Πράγμα πρωτάκουστο για έναν ιστορικό σύλλογο, που εδώ και χρόνια έχασε την ταυτότητά του. Οι τελευταίοι τίτλοι που καταγράφηκαν ήταν το 2006-07, όταν στέφθηκε Κυπελλούχος, και τον επόμενο χρόνο, 2007-08, όταν στέφθηκε Πρωταθλήτρια.

Από τότε, η ομάδα της Αμμοχώστου δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της. Πάνε πολλά χρόνια αφότου ανάγκαζε τον κόσμο της η Ανόρθωση να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει. Πολύ άσχημο συναίσθημα. Φέτος, αν και η ομάδα έκανε άσχημη χρονιά, υπήρχε ελπίδα για διάκριση στον θεσμό του Κυπέλλου. Υπήρχε πίστη ότι η ομάδα θα διεκδικούσε την παρουσία της στον τελικό και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τελικά όμως αποδείχθηκε όνειρο απατηλό και εφιαλτικό. Όχι μόνο δεν ελπίζει η Ανόρθωση, όμως δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό. Το βαρύ και ασήκωτο 6-0 στο «Τσίρειο» από τον Απόλλωνα δεν το επιτρέπει. Ο επαναληπτικός στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα είναι απλά τυπικής διαδικασίας. Τραγικό για την Ανόρθωση. Δεν γίνεται στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς να παρουσιάζεται σ' αυτό το μαύρο χάλι. Η Ανόρθωση έγραψε μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία της. Συμπεριφέρθηκε στο «Τσίρειο» σαν μικρή ομάδα. Δεν είχε αρχή, ούτε τέλος. Υπέπεσε σε τραγικά λάθη, τα οποία δεν άφησε ανεκμετάλλευτα ο Απόλλωνας και την τιμώρησε. Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε ανέτοιμη σε όλους τους τομείς, στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς. Το κακό έγινε πλέον και δεν υπάρχει επιστροφή. Η Ανόρθωση πλήγωσε για ακόμη μια φορά τον κόσμο της. Πέρασε ακόμη μια χρονιά χωρίς ουσία και, δυστυχώς, επαναλήφθηκαν λάθη προηγούμενων ετών. Δεν είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο στην Ανόρθωση. Να μην μπορεί να πετυχαίνει κάτι. Ούτε καν την έξοδο στην Ευρώπη, μέσω κάποιας προνομιούχου θέσης.
Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι η ομάδα να μπορέσει να ορθοποδήσει. Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση Ανδρέα Παντελή έχει πάρα πολλή δουλειά να κάνει. Πρέπει να γίνουν αλλαγές σε όλους τους τομείς. Πρέπει να παρθούν σωστές αποφάσεις και να έχουν ξεκάθαρο στόχο, για το τι θέλουν να πετύχουν. Σίγουρα, η μη έξοδος στην Ευρώπη συνεπάγεται και με δυσκολίες για ακόμη μια φορά στο οικονομικό. Όμως όποιος και αν είναι ο προϋπολογισμός, αυτό που θα οδηγήσει την Ανόρθωση στον σωστό δρόμο είναι οι σωστές και ποιοτικές κινήσεις. Να έρθουν ποδοσφαιριστές που θα αξίζουν να φορούν τη φανέλα της Ανόρθωσης. Έχουμε την εντύπωση πως με τον Ανδρέα Παντελή στα ηνία ο στόχος θα είναι η Ανόρθωση να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πρέπει η Ανόρθωση να επιστρέψει στους τίτλους και στις διακρίσεις. Η αποστολή σίγουρα θα είναι δύσκολη. Όμως η Ανόρθωση, όπως παλιά, αυτόν τον στόχο πρέπει να έχει. Δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του κομπάρσου.
Η διοίκηση της Ανόρθωσης έχει χρέος προς τον κόσμο της να φέρει ξανά επιτυχίες. Η Ανόρθωση να γίνει ξανά η «Μεγάλη Κυρία». Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Οι Ανορθωσιάτες είναι δίπλα στην ομάδα, όμως βαρέθηκαν αυτή την κατάσταση. Ελπίζουν ότι με τον Ανδρέα Παντελή στα ηνία θα μπουν ξανά τα θεμέλια για να γίνει η Ανόρθωση... Ανόρθωση. Να επιστρέψει η περηφάνια, η δυναμική και η χαρά του κάθε Ανορθωσιάτη. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» να γίνει ξανά κάστρο, να κερδίζει εκτός έδρας, να διεκδικεί τους τίτλους μέχρι τέλους και να επιστρέψει ξανά υπερήφανη στην Ευρώπη. Έχει πολλά να πετύχει τα οποία άφησε στη «ναφθαλίνη» εδώ και αρκετά χρόνια.
Η διοίκηση Παντελή έχει ενώπιόν της μια μεγάλη πρόκληση. Πλέον όλοι οι Ανορθωσιάτες αναμένουν πράξεις. Τα λόγια και τις υποσχέσεις θα πρέπει να τις αφήσουν στο περιθώριο. Τώρα είναι η ώρα της αυτοκριτικής και της σκληρής δουλειάς.    
 


Top