Γιάννος Παπαϊωάννου Η επιστροφή

Η επιστροφήΤρελό «μαυροπράσινο» πανηγύρι στήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μακάρειο Στάδιο! Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, έπειτα από τέσσερα χρόνια, επέστρεψε στα σαλόνια των μεγάλων, στην Α’ κατηγορία, εκεί όπου αρμόζει στην Ιστορία του. Ο ιστορικός σύλλογος πέτυχε φέτος τον στόχο του και έδωσε τέλος στον «εφιάλτη» των φίλων του.

Τέσσερα έτη στη Β’ κατηγορία σίγουρα ήταν πολλά. Μόνο οι άνθρωποι που είναι κοντά στο Σωματείο ξέρουν τι τράβηξαν. Χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη υπομονή. Είχαν, όμως, επιμονή και τα κατάφεραν. Για τους φίλους των «μαυροπρασίνων», η μεγάλη επιστροφή στην Α’ κατηγορία ήταν σαν να πήραν τον τίτλο! Φάνηκε από τις αντιδράσεις τους, στο γήπεδο. Όλοι οι «Ολυμπιακοί» συσπειρώθηκαν και πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος. Μαζί με τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τους ανθρώπους της διοίκησης. Έβγαλαν πολλά συναισθήματα και ήταν ένα ξέσπασμα για την πίκρα των προηγούμενων χρόνων. Το σύνθημα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» δονούσε την ατμόσφαιρα. Όλοι ήταν περήφανοι για την ομάδα τους. Η συγκίνηση ήταν δεδομένη. Χαμογέλασαν έπειτα από χρόνια οι «μαυροπράσινοι». Το συναίσθημα ήταν εκπληκτικό. Ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά στο προσκήνιο. Η τρίτη μεγάλη ομάδα της Λευκωσίας είναι και πάλι εδώ.
Η επιστροφή, όμως, στην Α’ κατηγορία γεμίζει, παράλληλα, όλους με ευθύνες. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι αυτός που πρέπει. Η επιστροφή επιβάλλεται να γίνει με γερές βάσεις, ώστε η ομάδα να έχει την ανάλογη πορεία. Σίγουρα, η διαδρομή δεν θα είναι στρωμένη με «ροδοπέταλα». Οι δυσκολίες είναι δεδομένες. Όμως, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρουσιαστεί αποδυναμωμένος. Πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και να κτιστεί μια ομάδα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Α’ κατηγορίας. Δεν πρέπει να γίνουν λάθη του παρελθόντος. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι γνωστές και δεδομένες. Όμως τώρα, με την επιστροφή στην Α’ κατηγορία, θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση από όλους τους «Ολυμπιακούς», επώνυμους και μη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει τη μεγάλη μάζα του κόσμου, όμως πρέπει να γίνει εφικτή η επιστροφή του στο γήπεδο. Όχι μόνο σε αγώνες καθοριστικούς, όπως σ' αυτόν την περασμένης Κυριακής. Οι «Ολυμπιακοί» δεν είναι μόνο... «οι 300 του Λεωνίδα», είναι περισσότεροι. Κάτι που φάνηκε στον πρόσφατο αγώνα αλλά και σε άλλα κρίσιμα παιχνίδια στα οποία κρινόταν η άνοδος ή και η παραμονή, όταν «ανάγκασε» 2, 3 χιλιάδες να έρθουν στο γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός πρέπει, λοιπόν, να «κτίσει» στην επιστροφή του στην Α’ κατηγορία. Διότι επέστρεψε για να μείνει και να «ριζώσει» στην κατηγορία των μεγάλων. Σίγουρα, όμως, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αφού οι απαιτήσεις θα είναι πολλές και αυξημένες, θα πρέπει να υπάρξει καλή προεργασία και κινήσεις που θα αποδώσουν καρπούς. Με απλά λόγια, να λειτουργήσουν όλα μέσα σε επαγγελματικό πλαίσιο.
Όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Το σίγουρο είναι ότι τώρα στον Ολυμπιακό υπάρχει ενθουσιασμός και η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσουν την επιτυχία τους, μετά τους κόπους τεσσάρων ετών.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην Α’ κατηγορία. Όλοι περιμένουν την ώρα που η ομάδα θα πατήσει χορτάρι στα σαλόνια των μεγάλων. Απ' εκεί και πέρα σκληρή δουλειά και ομοψυχία. Ο στόχος είναι ο Ολυμπιακός να γίνει ξανά το καμάρι των φίλων του. Να βγάζει υγεία σε όλους τους τομείς. Να είναι όλοι ενωμένοι για το καλό της αγαπημένης τους ομάδας. Μακριά από αντιπαραθέσεις  και αδιαφορία. Ένας ενωμένος Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει πολλά. Πρέπει, όμως, να υπάρξει ξανά υπομονή και επιμονή. Ο στόχος ένας πρέπει να είναι. Να κάνουν βήματα μικρά και σταθερά. Ώστε η ομάδα να σταθεροποιηθεί ξανά στην Α΄ κατηγορία. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να γίνει... ασανσέρ, αλλ' αντιθέτως να βρει ξανά την ταυτότητα, την αίγλη και τη δυναμική του στην Α’ κατηγορία.
Για να πετύχει, όμως, θα πρέπει όλοι να είναι δίπλα στην ομάδα. Συσπείρωση σε όλα τα μέτωπα!
 


Top