Γιάννος Παπαϊωάννου Ψάξτε για τον επόμενο Πιέρο!

Ψάξτε για τον επόμενο Πιέρο!Το πιο πολυσυζητημένο όνομα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι αυτό του νεαρού Κύπριου επιθετικού του ΑΠΟΕΛ Πιέρου Σωτηρίου. Με τον τσαμπουκά και την αποφασιστικότητά του κατάφερε, από την περσινή σεζόν όταν τραυματίστηκε ο Φερνάντο Καβενάγκι,  να δείξει την αξία του. Έδειξε ποιος είναι και πλέον αυτό που συζητείται δεν είναι η καθιέρωσή του στον ΑΠΟΕΛ , αλλά πότε θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Αργά ή γρήγορα, η μετεγγραφή του στο εξωτερικό θα γίνει. Κερδισμένος θα βγει ο ΑΠΟΕΛ, με ένα ποσό που σίγουρα θα ξεπεράσει το εκατομμύριο και φυσικά ο ποδοσφαιριστής, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην καριέρα του.

Name
Ο Σωτηρίου είναι ένα μεγάλο παράδειγμα. Πριν από δύο χρόνια προσπαθούσε να καθιερωθεί στον ΑΠΟΕΛ και τώρα είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Είναι στο μικροσκόπιο όχι μόνο του Ολυμπιακού Πειραιώς (που δικαίως χαρακτηρίζεται ο δήμιος του, λόγω των τερμάτων που πέτυχε εις βάρος του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στο Γ.Σ.Π.), αλλά και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων.
Πού θέλουμε, όμως, να καταλήξουμε; Οι ομάδες μας στην Κύπρο θα πρέπει να ψάξουν για τον επόμενο Πιέρο Σωτηρίου. Πιθανόν να ΄ναι δίπλα τους και να μην τον βλέπουν. Στις Ακαδημίες υπάρχουν αρκετά ταλέντα, τα οποία όμως παραμένουν ταλέντα και χάνονται στον χρόνο. Αυτή είναι η μαγκιά. Να βγάζουν ποδοσφαιριστές και να τους αξιοποιούν. Δυστυχώς, στις πλείστες φορές, αυτό δεν γίνεται. Αρχίζουν το σεργιάνι στην Ευρώπη για τον εντοπισμό ποδοσφαιριστών και δεν κοιτάζουν πρώτα το «σπίτι τους». Σίγουρα κάποιος νέος Πιέρος Σωτηρίου θα κρύβεται. Άλλωστε, στο παρελθόν βγήκαν παικταράδες και παικταράδες μέσα από τα «σπλάχνα τους» που έγραψαν χρυσές σελίδες. Είναι δυνατόν τώρα να μην υπάρχουν;. Ψάξτε το…
 


Top