Γιάννος Παπαϊωάννου Άθλος το Γιουρόπα Λίγκ για τον ΑΠΟΕΛ

Άθλος το Γιουρόπα Λίγκ για τον ΑΠΟΕΛΣίγουρα ο αποκλεισμός από την Κοπεγχάγη πλήγωσε πάρα πολύ,  με τον τρόπο που ήρθε,  ήταν σαν μαχαιριά . Διότι όλα έδειχναν ότι ο κατώτερος από τους Δανούς  ΑΠΟΕΛ,   ότι μπορούσε να πετάξει στα αστέρια.

Όμως το κακό ήρθε αργά και δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης. Σίγουρα η παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ είναι μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα άλλο  είναι η παρουσία στους χρυσοφόρους ομίλους του  champions League, όμως με τα λάθη τα επαναλαμβανόμενα στον τομέα του προγραμματισμού , το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε για ακόμη μια χρονιά θέση σε ομίλους, είναι σημείο αναφοράς. Μετά το τέλος του αγώνα με την Κοπεγχάγη , έγιναν  δηλώσεις ότι ο στόχος πλέον είναι ο ΑΠΟΕΛ να έχει καλή παρουσία στους ομίλους και να γίνει το επόμενο βήμα. Κάτι τέτοιο το έπραξε ο ΑΠΟΕΛ΄στο champions League. Όμως η πρόκριση  στους 8 δεν ήταν τυχαία. Τότε υπήρχε μια δεμένη ομάδα, με ποδοσφαιριστές παικταράδες και με ένα προπονητή που έγινε το όνομα του σύμβολο,  για όλους τους ΑΠΟΕΛίστες (Ιβαν Γιοβάνοβιτς) . Δεν υπάρχει σύγκριση,  με την τότε ομάδα. Γράφτηκε στην ιστορία και θα είναι σημείο αναφοράς  για πάντα.

Name

Που καταλήγουμε. Πέρσι έφταιγε ο Μαντούκα, με την απειρία του. Φέτος ποιος φταίει; Είναι δυνατό τα νέα αποκτήματα να έχουν μηδαμινή προσφορά;. Τα περσινά παθήματα, τα οποία ακόμη ο ΑΠΟΕΛ τα πληρώνει με τις περιπτώσεις των Στίλιτς και Πιατκόφσκι δεν έγιναν μαθήματα. Τι θα γίνει τώρα; Να φύγουν παίκτες, που θα συνεπάγεται με νέες αποζημιώσεις , για να έρθουν κάποιοι άλλοι; . Σίγουρα δεν έμειναν και πολλές μέρες. Το χειρότερο θα είναι να μείνουν παίκτες που δεν θα μπορούν να προσφέρουν. Ο Πρόδρομος Πετρίδης πριν από τον αγώνα με την Κοπεγχάγη έκανε δηλώσεις ότι εμπιστεύεται τα νέα αποκτήματα. Πάντως ο Τόμας Κρίστιανσεν δεν φαίνεται να τα εμπιστεύεται διότι δεν τους ρίχνει στην μάχη. Παράλληλα το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και παίκτες που θα μπορούν να δώσουν το κάτι περισσότερο, όμως είναι στην ναφθαλίνη. Ούρκο Πάρντο, η αποκάλυψη η περσινή του Κετσπάγια Αρτυματάς και ο Στάθης Αλωνεύτης που μένει στην κερκίδα.

Δεν ξέρουμε τι θα αλλάξει στην συνέχεια, όμως είναι δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλά ανοικτά μέτωπα που θα πρέπει να τα λύσει. Με όλα αυτά είναι σαν άθλος η παρουσία στους ομίλους του  Γιουρόπα Λίγκ . Αν δεν ερχόταν στο 90 το γκολ του Γιαννίωτα με την Ρόζενμποργκ  ίσως τώρα να μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει   να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στον μεγάλο κόσμο του ΑΠΟΕΛ , που έδειξε και ψες το μεγαλείο του.


Top