Γιάννος Παπαϊωάννου O Πρόδρομος Πετρίδης

O Πρόδρομος ΠετρίδηςΟ Πρόδρομος Πετρίδης ήταν ο πρόεδρος που έβαλε τον ΑΠΟΕΛ στο δρόμο των επιτυχίων στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο ΑΠΟΕΛ απο ομάδα ασανσέρ κατάφερε να γίνει μόνιμος πρωταγωνιστής και να βάζει την σφραγίδα του και στην ευρώπη. Ακολούθησε η διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου που είναι γνωστά τα επιτεύγματα με την είσοδο στους ομίλους και με την πρόκριση στους 8 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με την επιστροφή της διοίκησης Πετρίδη ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε στον ίδιο δρόμο τόσο στην ευρώπη και κατάφερε μάλιστα ο ΑΠΟΕΛ να κατακτήσει συνεχόμενους τίτλους και τρανό παράδειγμα τα δυο συνεχόμενα Νταμπλ.

Δεν αμφιβάλει κανείς την μεγάλη προσφορά του Πρόδρομου Πετρίδη. Ειναι δυναμικός πρόεδρος  και έχει γνώμονα το καλό του ΑΠΟΕΛ , όπως φυσικά ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας.   Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει πανίσχυρος όμως με την δυναμική που έχει στο οικονομικό,  ο ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να ήταν σε πιο ψηλό επίπεδο. Έγιναν αρκετά λάθη , τόσο στις επιλογές προπονητών και σε αποφάσεις που πάρθηκαν μέσα στον ενθουσιασμό.

Name

Όπως για παράδειγμα στο θέμα Γκουστάβο Μαντούκα μετά την κατάκτηση του περσινού Νταμπλ, έγινε ξαφνικά τεχνικός διευθυντής, χωρίς να έχει την παραμικρή εμπειρία. Μεγάλος ποδοσφαιριστής ο Μαντούκα και το όνομα του θα είναι γραμμένο αιώνια  με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Αυτό έφερε αποτέλεσμα λογω της απειρίας του να γίνει κακός προγραμματισμός και είχε επακόλουθο ο ΑΠΟΕΛ να μείνει εκτός  champions League απο μια  κατώτερη του ομάδα.  Σε αυτό ευθύνη είχε μόνο η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη. Όχι ο Μαντούκα που ήθελε να βοηθήσει και σε αυτό το πόστο. Βεβαίως,  θα πρέπει να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο και δεν πρέπει η αποτυχία στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή , να μειώσει την τεράστια προσφορά του . Διότι είναι και θα είναι μεγάλη φυσιογνωμία για τον ΑΠΟΕΛ

Name

Που καταλήγουμε. Ότι η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη θα πρέπει να μάθει απο τα λαθη της , για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να φτάσει στο σημείο που πρέπει να βρίσκεται. Πρέπει να έχει υπομονή  και να στηρίξει τον Τιμουρ Κετσπάγια μέχρι το τέλος. Διότι για πρώτη φορά έκανε την πιο σωστή επιλογή στο θέμα τεχνικής ηγεσίας, μετά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αν γίνει αυτοκριτική απο την διοίκηση Πετρίδη και αποφύγει τα μεγάλα λάθη στη συνέχεια (διότι ουδείς αλάνθαστος) ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στο σωστό δρόμο. Η δυναμική είναι εκεί , όμως θα πρέπει να αξιοποιηθεί.


Top