Γιάννος Παπαϊωάννου Ο ρόλος του Μαντούκα

Ο ρόλος του Μαντούκα(Τσόκο, Κοδίνα, Στίλιτς, Πιατκόφσκι, Λεάλ) , Βάτερμαν, Αστίθ, Μακρίδης, Βάντερ, Καβενάγκι. Eίναι τα φετινά νέα αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ. Αν κάνουμε ένα μίνι απολογισμό , για τους πέντε πρώτους δεν έχουμε κάτι να πούμε για την προσφορά τους  μέχρι τώρα. 

Ήδη ο Λεάλ  αποχώρησε , ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι μόνιμα στον πάγκο. Το ευτύχημα για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι τα άλλα πέντε αποκτήματα έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν. Συμπέρασμα είναι ότι ο φετινός προγραμματισμός είναι απο τους χειρότερους που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Πράγμα αδικαιολόγητο για τον ΑΠΟΕΛ , που είναι η ομάδα με την καλύτερη οικονομική κατάσταση,  με διαφορά. Αν γινόταν καλύτερος προγραμματισμός,  ίσως ο ΑΠΟΕΛ να είχε τώρα ακόμη δέκα εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του. 

Name

Να μην ξεχνάμε και την λύση της συνεργασίας με τον Πασιέντσια.  Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και με αυτά τα δεδομένα να είναι η πιο ποιοτική ομάδα και το πρώτο φαβορί για τον τίτλο , όμως επαναλαμβάνουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε όλες  τις προυποθέσεις για να φτιάξει μια πολύ σπουδαία ομάδα.

Με την παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγία αναμένουμε ότι θα αλλάξουν άρδην πολλά πράγματα στη δεύτερη μετεγγραφική περίοδο και δεν ξέρουμε ποιός θα είναι ο ρόλος και η άποψη του Μαντούκα.

Ο Γκουστάβο Μαντούκα  έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Αυτό δεν το αμφιβάλει κανείς και τα όσα πέτυχε είναι ήδη γραμμένα στην ιστορία. Απόλυτος ο σεβασμός.  Όμως όπως φάνηκε σαν τεχνικός διευθυντής έχει πολλά πράγματα ακόμη να μάθει και δεν ξέρουμε αν ο ΑΠΟΕΛ έχει την υπομονή σε αυτό τον τομέα.  Ο χρόνος θα δείξει. Σίγουρα αν δεν ήταν ο Γκουστάβο τότε πιθανό να είχε την ίδια κατάληξη με τον κ Πασιέντσια....Αυτό είναι δεδομένο.

 

 


Top