Φρόσω Βιολάρη Στεγάστε τις στέγες

Στεγάστε τις στέγες«Πολυεπίπεδη». «Πολυδαίδαλη». «Πολυμερής». Πολυαποτυχέστατη. Τέτοια είναι η αντιμετώπισή σας για το ζήτημα των χώρων που στεγάζουν παιδιά ενός Θεού, που δεν είναι ο δικός σας, άρα δεν σας πολυκόφτει. Υπάρχει μια γιαγιά σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Πάφου, που μάλλον ξέρει, έμαθε, ότι κάθε βδομάδα, συνήθως Παρασκευές απογεύματα ή απογεύματα Σαββάτου, ένα κορίτσι το σκάει από την παιδική στέγη όπου φιλοξενείται.

Εμείς εδώ, μάθαμε την γκαρνταρόμπα της μικρής, τι χρώματα τζιν έχει, τι μπλούζες έχει, τι φοράει το καλοκαίρι και τι φοράει τον χειμώνα. Η Αστυνομία, έχει αποθηκευμένη την φωτογραφία της σε εύκαιρο τόπο, να την βρίσκει αμέσως για να την επισυνάπτει στην ανακοίνωση. Οι δημοσιογράφοι το ίδιο. Τι κάνουμε; Βάζουμε την ανακοίνωση και μετά από δυο 24ωρα ΕΥΤΥΧΩΣ στέλνουμε ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε στη στέγη. Προσωπικά φταίω. Όχι τίποτα άλλο. Δεν καταφέραμε να στείλουμε ένα ίχνος ιδρώτα σε κάποιο υψηλά ιστάμενο αυτί, προκειμένου να κάνει κάτι πριν κλάψουμε.

Πριν πούμε όλοι αυτό το υποκριτικό, ΣΥΓΝΩΜΗ. Πριν βάλουμε όλοι αυτή την ΕΛΕΕΙΝΗ φωτογραφία με το αναμμένο κερί. Πριν μαζευτούν 20 ΨΥΧΕΣ έξω από ένα κτίριο κρατώντας κεριά. Δεν είναι μόνο αυτό το παιδί. Είναι κι άλλα τόσα. Που τα νέα τους δεν φτάνουν στ’ αυτιά μας. Ίσως να φτάνουν όταν διαβάζουμε την αγγελία της κηδείας τους. Και δεν είναι ένα το περιστατικό. Και έτσι όπως πάμε, δεν ΘΑ ΕΙΝΑΙ ένα. Θα μαζευτούν κι άλλα. Και θα προαναγγείλετε κι άλλες έρευνες. Θα φοβερίσετε κι άλλα κόκκαλα ότι θα τους βάλετε μαχαίρια. Νταξ. Ήρεμα. Κάτι άλλα κόκκαλα που τα θάψατε σε κάτι βαλίτσες, πήγαν στη χώρα τους να ησυχάσουν κι ακόμη περιμένουν νέα σας.

Κύριοι, στεγάστε τις στέγες. Μαζευτείτε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, Αρχές, Υπηρεσίες, Λειτουργοί, Παρατρεχάμενοι και βρείτε λύσεις. Και επειδή οι κώδωνες, σας έχουν κουφάνει τ’ αυτιά προφανώς, διαβάστε, ίσως να σας είναι πιο εύκολο. Κάντε μια έρευνα, όχι απ’ αυτές που θέλουν και 2 χρόνια να βγάλουν πόρισμα. Απ’ αυτές τις δωρεάν του διαδικτύου. Μετρήστε πόσες φορές παιδιά ανήλικα βολτάρουν στους δρόμους, απροστάτευτα, εκτεθειμένα σε χίλιους δυο κινδύνους.

Από συγνώμες είμαστε οκ. Κάντε και καμιά απ’ αυτές πράξη.


Top