Φρόσω Βιολάρη Νισάφι!!!

Νισάφι!!!Αν κάποιος με διαβάζει ενδεχομένως να αντιληφθεί ότι δεν αποκαλύπτω διαβαθμισμένα έγγραφα αλλά δεν γεννώ και την «είδηση του αιώνα». Όσοι καλώς ή κακώς συναναστρέφονται μαζί μου σε καθημερινή η μη βάση, ένα πράμα εντοπίζουν πάνω μου: ότι μπορεί να με εκνευρίσει η ξαφνική βροχή στη Λευκωσία, να γίνω έξαλλη με συγκεκριμένο άτομο/άτομα και ταυτόχρονα να ανακοινώνω που δοκίμασα τα καλύτερα σουβλάκια. Εκκεντρική από παιδί, αντιδραστική από κούνια αλλά στην ενήλικη ζωή ελαφρώς ωριμότερη. Γιατί απλά σε κάποια φάση της ζωής σου, είναι καλό να λες, «δεν ξέρω», «δεν μου πέφτει λόγος», «δεν κόφτει κανέναν η άποψη μου».

Οι τοποθετήσεις, σχολιασμοί, χαρακτηρισμοί, αναλύσεις, πορίσματα, αποκαλύψεις για ΟΛΑ τα θέματα της επικαιρότητας θα έλεγε κανείς ότι έγιναν μάστιγα. Καλή η ελευθερία του λόγου αφού μόνο υγεία προσφέρει. Ταπεινά πιστεύω όμως ότι κι η αυτοκριτική, ίσως και η σιωπή, μερικές φορές να είναι προτιμότερη, από την κατάντια της γραφικότητας.

Είναι γνωστοί. Και τους ξέρετε όλοι. Είναι εκεί πρώτο τραπέζι πίστα στο ρημάδι το Facebook μας και στο κυπριακό Twitter των «ολίγων».  Ξέρουν τα πάντα. Αυτά που εμείς δεν λέμε, δεν αποκαλύπτουμε, δεν ερευνούμε. Ξέρουν και για τα άλλα. Αυτά που εμείς αποκαλύπτουμε, εμείς ερευνούμε, εμείς ξενυχτούμε για να τα βγάλουμε, εμείς τρώμε ατέλειωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή ή ένα χωράφι ή μια λίμνη ή ένα βουνό, για να το μεταδώσουμε. Και έχουν άποψη. Και πάντα ή σχεδόν πάντα, είναι ΚΑΚΗ. Είναι ΑΥΣΤΗΡΗ. Είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ. Είναι ΕΙΡΩΝΙΚΗ. Είναι ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΗ. Είναι ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ.

Είναι οι ίδιοι που ήξεραν πριν από τους ανακριτές, ποιος σκότωσε το ζεύγος. Ήξεραν πριν από άλλους ανακριτές πόσα είναι τα θύματα του δολοφόνου. Ήξεραν ότι το Γιαβούζ θα φύγει, θα έρθει. Ήξεραν ότι οι συνομιλίες θα ναυαγήσουν. Ήξεραν ότι η κοπέλα παρενοχλήθηκε από τον ιερέα. Ήξεραν ότι ο διευθυντής δεν ήθελε μαντήλες. Ήξεραν ότι οι τύπισσες στο πάρκιγκ το ξανάκαναν. Ήξεραν ότι ο έφηβος θα αυτοκτονούσε. Ήξεραν ότι το Brexit θα καταλήξει σε συμφωνία. Ήξεραν ότι τα F16 δεν θα έρθουν, αλλά θα έρθουν. Ήξεραν ότι δεν θα βγάλουμε φυσικό αέριο και δεν θα πωλούσαμε. Ήξεραν κι άλλα, πολλά.

Όλοι αυτοί, είναι οι ίδιοι, που έχουν άποψη για το ποιος φταίει, ποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του, ποιος πρέπει να «πάει έσσο του», ποιον πρέπει να συλλάβει η Αστυνομία, πώς θα πρέπει να κινηθεί η Κύπρος διπλωματικά, εσωτερικά, τι θα πρέπει να κάνει η Τουρκία στη Συρία, πώς θα πρέπει να είναι κτισμένα τα κτήρια στις πόλεις. Έχουν επίσης άποψη για το αν πρέπει κάποιοι άλλοι να έχουν άποψη ή όχι. Έχουν άποψη ποιος δεν κάνει και ποιος κάνει για τι, ποιος πρέπει να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision, ποιον παίκτη πρέπει να πιάσει ο ΑΠΟΕΛ και ποιον πρέπει να διώξει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Έχουν άποψη για την πορεία των μετοχών στο ΧΑΚ αλλά και για το προφίλ των εταιρειών αυτών. Έχουν άποψη για το αν ταίριαζε που την Κυριακή σβήσαμε τη σούβλα με λευκό κρασί και δεν βάλαμε ρίγανη και έχουν άποψη για το αν έπρεπε ή όχι να βάλει μίνι νυφικό η νύφη της Κυριακής. Έχουν άποψη και γι΄άλλα, πολλά.

Ε κοπέλια, συνοπτικά. Πείτε μας και τα νούμερα του τζόκερ και λύστε μας και έτσι για την ιστορία, την απορία. Πάτε κάθε Κυριακή βόλτα, με τα πόδια, στην Πλατεία Ελευθερίας και εν σας βολεύει το παγκάκι ή απλά εν βολεύκει να σβήνετε τα τσιάρα σας και να ξαπολάτε πάνω τες κοκακόλες σας;


Top