Φρόσω Βιολάρη Κλειδαρότρυπα

ΚλειδαρότρυπαΑν το σκεφτείς, από κάποια εκατοστά, μπορείς να δεις τα πάντα. Έτσι είναι και η κλειδαρότρυπα. Κοίτα, τα benefits πολλά. καταρχάς, δεν σε παίρνει χαμπάρι κανείς, άμα θες. Εν δευτέροις, βλέπεις τα πάντα, χωρίς καν να συμμετέχεις, χωρίς καν να δείξεις το παρόν σου. Τώρα στα μείων θα κολλήσουμε; Ότι μπορεί να είσαι λίγο άβολα και να μην μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά για να απολαύσεις το θέαμα;

Η ουσία μία: Βλέπεις τα πάντα, δεν σε ψυλλιάζεται κανείς και προπάντων, για τοποθέτηση και ανάληψη ευθυνών, ούτε λόγος!

«Το ενδεχόμενο το πτώμα, αγνώστου ταυτότητας, να είναι ο διαβόητος καταζητούμενος Αλβανός φερόμενος ως δράστης στο τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας, δεν αποκλείεται». Αυτολεξεί το λεκτικό, δια την αποφυγήν οποιουδήποτε αδικήματος. «Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και διερευνά όλες τις λεπτομέρειες».

Για σκοπούς υπενθύμισης, εμού του χρυσόψαρου, ανακαλώ στην μνήμη μου ότι, το μακελειό της Αγίας Νάπας, αυτό του 2016, έγινε μια Πέμπτη βράδυ, στην οδό Καταλυμάτων,  στην Αγία Νάπα, που ο μήνας είχε 23.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν περάσει ημερολογιακά 87 μερόνυκτα. Κατά την διάρκεια αυτών (των μερονύκτων) έχουν γραφτεί σωρεία λέξεων, έχει ξοδευτεί σωρεία μελανιού και φαιάς ουσίας, η οποία εξάγει ένα ομαδικό πόρισμα: απουσία ανάληψης ευθυνών και προσθέτω και ένα προσωπικό. Απουσία εμπεριστατωμένης, ολοκληρωμένης, στέρεας, παρουσίασης γεγονότων.

Και η εξαγόμενη απορία, εύλογη: Πως γίνεται να ερευνάται το ενδεχόμενο το πτώμα να ανήκει σε έναν εγχώριο καταζητούμενο και πιθανότατα κλειδί στο άνοιγμα μιας δαιδαλώδους δολοφονίας; Και εξηγώ το εγχώριος, γιατί δεν υπάρχει πουθενά ως καταχωρηθείς καταζητούμενος, σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς πλατφόρμες καταζητούμενων.

Ήμασταν έτοιμοι δηλαδή να ερευνήσουμε μια ακόμη εγκληματική ενέργεια απότοκο μιας ανεξιχνίαστης εγκληματικής ενέργειας για την οποία έχει διοριστεί μάλιστα, και τριμελής (με ημερομηνία λήξεως) ομάδα, ποινικών ανακριτών, προκειμένου να ρίξει φως στα όσα έγιναν και κυρίως, στα όσα δεν έγιναν.

Ήμασταν έτοιμοι δηλαδή να απολογηθούμε για μια ακόμη φορά σε Ευρώπη και Κύπρο για ότι κάναμε και δεν κάναμε. Θα λέγαμε ένα τον αναζητούσαμε, αλλά να που μας εμφανίστηκε!

Είναι όμως και κάποιοι τύποι που έμαθαν να ζουν σε αυτή τη ρημάδα την κλειδαρότρυπα. Να βλέπουν πρώτα τι παίζει και μετά να τοποθετούνται, να μιλούν ωσάν άμεμπτοι, άσπιλοι κι αμόλυντοι.

Φελλοί είναι και φέρονται σαν αυτούς και πάντα θα επιβιώνουν, πάντα θα υπάρχουν και παντού θα τρυπώνουν, γιατί τους χωράει…

 


Top