Φρόσω Βιολάρη Πρώτη φορά.. μαύρο

Πρώτη φορά.. μαύροΣτον αριθμό 20, ένα μεγάλο πανό κρατάει 3 κολώνες και γράφει «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», κάτω δεξιά γράφει «ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ».

Το γραφείο του δεύτερου νεότερου Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του ανθρώπου που συμπεριέλαβε το περιοδικό Time στον κατάλογο με τις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή, απέχει περί τα 7 λεπτά με τα πόδια από την συγκεκριμένη οδό. 

«Δεν θα με διακόψετε, δεν θα με διακόψετε», είπε μέσα σε 3 περίπου δευτερόλεπτα στην διάσκεψη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην δημοσιογράφο του Alpha Ελλάδος Ευαγγελία Τσικρίκα, προτάσσοντας μάλιστα και το χέρι του, δείχνοντας της με την γλώσσα του σώματος να σωπάσει. 

Μαζεύοντας τα highlight της περίπου 10λεπτης απάντησης του Αλέξη Τσίπρα στην συνάδελφο, η οποία τον ρώτησε γιατί την απολύει, καταλαβαίνω ότι το παιδί του λαού, έβλεπε ότι για δεκαετίες ο χώρος των Μέσων στην Ελλάδα ήταν ένα «ασύδοτο τοπίο» όπου βασίλευαν «φοροφυγάδες που έπαιρναν θαλασσοδάνεια και πλήρωναν αέρα» και αυτόν τον χώρο, τον συντηρούσαν «διεφθαρμένοι», που δεν «στήριξαν τους συναδέλφους τους στην ΕΡΤ» όταν είχε πέσει και εκεί μαύρο. Πάλι, για πρώτη φορά.

«Το τζάμπα πέθανε κα.Τσικρίτα», είπε στην δημοσιογράφο στα μέσα της απάντησής του. Πότε ακριβώς πέθανε κ.Τσίπρα; Πριν ή μετά τα βολέματα των συμμαθητών και των συναγωνιστών σου; Και στην τελική παρακολούθησες τι γινότανε πίσω από τις κλειστές πόρτες των 2 χιλιάδων εργαζομένων στα μέσα, που έχασαν την δουλειά τους αφότου ξέσπασε η κρίση; Αυτών που λες ότι δεν τους έκλαψε κανείς.

Αυτή η «διαφύλαξη» των εργαζομένων, που λες ότι εφαρμόζεις τώρα με την πολιτική των 4 τηλεοπτικών αδειών, πιθανότατα, αύριο ή το πολύ μέχρι την άλλη βδομάδα να στείλει παιδιά στο σχολείο χωρίς φαγητό και με τα ίδια ρούχα.

Αλέξη, επειδή νωπές είν οι μνήμες από τότε που κτένιζες την Ακαδημίας σε πορείες κρατώντας λάβαρα, φωνάζοντας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, που τους πίνουν το αίμα οι εργοδότες, κάνε μια παύση και δες σε ποια είπες να μην σε διακόψει. Δες ακόμη σε πόσους ανθρώπους των μέσων κλείνεις την πόρτα.
Εσύ, ήσουν ακόμη επαναστατικό νιάτο, όταν αυτοί έκλειναν 16ωρα πάνω από κονσόλες, έκαναν Πρωτοχρονιά στον σταθμό, μάθαιναν από το τηλέφωνο ότι έγιναν γονείς, έβλεπαν στο κινητό τα πρώτα βήματα των παιδιών τους και συναντούσαν μετά από μερόνυχτα ολάκερα τους δικούς τους.

Εσύ, ήσουν ακόμη στις αίθουσες του ΕΜΠ όταν αυτοί έφευγαν για να καλύψουν τον πόλεμο και όταν αυτοί μάζευαν ρεπό για να πάνε δυο μέρες διακοπές.

Σεβασμός. Δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν, Πρωθυπουργέ μου.


Top