Βασίλης Τσιρόπουλος Κρίσιμες ώρες

Κρίσιμες ώρεςΑπό την περίοδο 2008-09 και την συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Ανόρθωση αντιμετωπίζει διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα τις απογοητευτικές αγωνιστικές χρονιές. Μακριά από τίτλους και πρωταγωνιστικό ρόλο η «Κυρία» πληρώνει τα λάθη που επαναλαμβάνονται σε κάθε ποδοσφαιρική χρονιά. Διοικήσεις έχουν αλλάξει πολλές, προπονητές άλλοι τόσοι και ποδοσφαιριστές που φεύγουν 12άδα στο τέλος κάθε ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Η τελευταία αποτυχημένη αγωνιστική χρονιά, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το γνώριμο σκηνικό. Διοικητική αβεβαιότητα και οικονομική στενότητα. Ο Χρίστος Πουλλαϊδης ο οποίος τα τελευταία 2-3 χρόνια έβαλε το χέρι στην τσέπη δαπανώντας αρκετά εκατομμύρια γλυτώνοντας την Ανόρθωση από την καταστροφή, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί μη μπορώντας να ανταπεξέλθει κυρίως οικονομικά. Απόφαση που κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί. Αυτό γιατί έχει δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια κατέχοντας το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της εταιρείας.
Η επόμενη ημέρα πολύ δύσκολη. Αβέβαιο το μέλλον. Για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, πρώτα από όλα ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Μένει ή φεύγει. Αν μείνει πως μπορεί να λειτουργήσει διοικητικά και οικονομικά η Ανόρθωση; Πως μπορεί να πάρει την στήριξη κυρίως οικονομικά από τους επιφανείς και όχι μόνο φίλους του σωματείου; Αν θα φύγει ποία θα είναι η επόμενη ημέρα; Με ποίον τρόπο θα πληρωθεί το χρέος; Ποίοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της Ανόρθωσης; Είναι αλήθεια ότι ειδικά φέτος ο Χρίστος Πουλλαϊδης έμεινε σχεδόν μόνος του οικονομικά στην Ανόρθωση. Έκανε λάθη και σημαντικά ειδικά σε θέματα προγραμματισμού, όμως δεν στηρίχθηκε από την ευρύ μάζα ειδικά των ευκατάστατων φίλων της ομάδας, αυτούς που κρίνουν απ` έξω αλλα στο χορό δεν μπαίνουν.
Κανείς δεν αμφιβάλει ότι υπάρχει Ανορθωσιάτης που θέλει το κακό της ομάδας του. Όμως πρέπει να βρεθεί λύση. Το οικοδόμημα αυτού του μεγάλου σωματείου βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Θα πρέπει όλοι να αφήσουν τα προσωπικά τους ζητήματα στην άκρη. Πάνω από όλα είναι η Ανόρθωση. Όλοι μαζί πρέπει να εξεύρουν τις λύσεις για την πολύ δύσκολη ημέρα. Τα προσωπικά θέματα του καθενός θα πρέπει να μείνουν εκτός Αντώνης Παπαδόπουλος. Μόνο όλοι μαζί μπορούν να βρούνε τον δρόμο και όχι να οδηγηθούν στο αδιέξοδο. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Κρίνεται η βιωσιμότητα της Ανόρθωσης, το πρεστίζ της, αλλά περισσότερο από όλα κρίνονται αυτοί που δηλώνουν και δήλωναν ότι πάνω από όλα είναι η Ανόρθωση.


Top