Βασίλης Τσιρόπουλος Ο ελεύθερος Κουτσοκούμνης και η σκλαβωμένη Κύπρος

Ο ελεύθερος Κουτσοκούμνης και η σκλαβωμένη ΚύπροςΔεν θέλω να το παίξω ο  μεγάλος πατριώτης αλλά εμπλεκόμενος όλα αυτά τα χρόνια με το κυπριακό ποδόσφαιρο και με τα τεκτενώμενα στην ΚΟΠ επιθυμώ να εκφράσω κάποιες απόψεις αλλά και ερωτήματα για την πρόσφατη ενέργεια του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να φωτογραφηθεί με την ημισέλινο στο στήθος σε φιλικό αγώνα αντιπροσωπειών της ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη.


Αρχικά διαφωνώ κάθετα με αυτή του την ενέργεια. Πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΚΟΠ ο οποίος παρεμπιπτόντως παρουσιάστηκε από τους Τούρκους ως ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου, να φωτογραφίζεται φορώντας τέτοια φανέλα.  Ήθελε να αποδείξει τι; Να στείλει ποίο μήνυμα και σε ποίους; Στους Τούρκους που έχουν παράνομα στην κατοχή τους το 37% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; Να στείλει ποίο μήνυμα στην Τουρκία η οποία είναι αυτή που απαγορεύει στην λεγόμενη Τ/κ ποδοσφαιρική ομοσπονδία να γίνει μέλος της ΚΟΠ; Να στείλει ποιο μήνυμα και σε ποιον; Σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν το 1974; Σε όλους αυτούς που οι οικογένειες τους βασανίζονται τόσα χρόνια και θάβουν τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα 42 χρόνια μετά; Σε αυτούς που ακόμα αγνοούνται με τις οικογένειες τους να φορούν ακόμα τα μαύρα; Η Κυβέρνηση με ανακοίνωση της η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό» εμμέσως πλην σαφώς διαφωνεί με την κίνηση του προέδρου της ΚΟΠ.
Πάμε στα ερωτήματα τώρα.  
1.            Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. πριν την αναχώρηση του για την Τουρκία ότι θα πραγματοποιηθεί φιλική αναμέτρηση; Σύμφωνα με τοποθέτηση μέλους του Δ.Σ. αυτό δεν έγινε ποτέ;  Αλλά ακόμα και αν ενημέρωσε κάποια μέλη ποια είναι η θέση τους σήμερα; Αν τα μέλη του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ΚΟΠ διαφωνούν με την κίνηση του προέδρου τους θα πρέπει να ζητήσουν να αναλάβει τις ευθύνες του.
2.            Στις τελευταίες εκλογές στην ΚΟΠ πλην της Ανόρθωσης όλα τα υπόλοιπα σωματεία στήριξαν την μοναδική υποψηφιότητα Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ποία είναι η θέση όλων αυτών των σωματείων που τον στήριξαν; Συνεχίζουν να τον στηρίζουν;  Κάποια σωματεία όπως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας τοποθετήθηκαν δημόσια εκφράζοντας την διαφωνία τους, όπως και η Ομόνοια δια του εκπροσώπου της, την έντονη διαφωνία της εξέφρασε και η Ανόρθωση. Ποία είναι η θέση των προσφυγικών σωματείων;

Δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ με την δημόσια τοποθέτηση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη μετά το σάλος που ξέσπασε από το Σάββατο το βράδυ.
«Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητας μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σ' ένα ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι. Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΠ.
Απέδειξε την ανωτερότητα του φορώντας φανέλα με το ημισέλινο; Απέδειξε την ανωτερότητα του όταν τον αποκάλεσαν πρόεδρο της ε/κ διοίκησης του ποδοσφαίρου της νότιας Κύπρου και δεν αποχώρησε;
Οι Τούρκοι λέει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δεν είναι ελεύθεροι. Ούτε και το 37% της Κύπρου είναι ελεύθερο είναι υπό κατοχή των Τούρκων, είναι υπο κατοχή της χώρας που έχει το ημισέλινο στην μεσαία της.

 


Top