Στέλιος Παπαμωϋσέως Σε κλειστές στροφές…

Σε κλειστές στροφές…Για τέταρτη στη σειρά αγωνιστική ομάδες από το προπορευόμενο τρίο χάνουν βαθμούς και μάλιστα σε αγώνες που δεν θεωρούνταν ντέρμπι, που ανέμεναν, δηλαδή, πως έστω και δύσκολα θα τσέπωναν τους τρεις βαθμούς, περιμένοντας τη νέα σειρά των ντέρμπι.
Δυο φορές η ΑΕΚ με Αναγέννηση και Δόξα, μια ο ΑΠΟΕΛ με Ερμή και προχθές η ΑΕΛ με την Άχνα στερήθηκαν σημαντικών βαθμών, αλλά την ίδια ώρα και στο ίδιο διάστημα και οι ακολουθούντες Ομόνοια και Απόλλων απώλεσαν, επίσης, πολύτιμους βαθμούς.
Πάνω κάτω, δηλαδή, παραμένει η ίδια εικόνα στις τελευταίες αγωνιστικές στην πρώτη πεντάδα.
Τι σημαίνει αυτό και ενώ έχουμε συμπληρώσει ήδη την 16η αγωνιστική;
Ότι, απλά, τίποτα δεν είναι σίγουρο για καμιά ομάδα, έστω και αν αυτή πριν ξεκινήσει μια αναμέτρηση κατέχει την ετικέτα του λογικού φαβορί.
Και όπως εξελίσσονται τα πράγματα και από τη στιγμή που αρχίζει νέος κύκλος ντέρμπι στον β' γύρο, πολλές κλειστές στροφές αναμένουν τους μεγάλους και ειδικά τους μνηστήρες του τίτλου.
Και είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός που σε συσχετισμό με το ότι ομάδες που βρίσκονται κοντά στην εξάδα αλλά και κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, έχουν άμεσο ενδιαφέρον σε κάθε αγώνα και μάλιστα κατεβαίνουν και έχουν απαιτήσεις σε κάθε αναμέτρηση.
Και κάπου στο μέσο του πίνακα έχει δημιουργηθεί ένας όμιλος με κάποιες ομάδες που λογικά θα δώσουν τη δική τους μάχη, με στόχο να αποτελέσουν την έκτη ομάδα στο πρώτο γκρουπ.
Και έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν αλλά και να ανησυχούν ο Ερμής, η Νέα Σαλαμίνα, η Ανόρθωση, ο Εθνικός και γιατί όχι η Καρμιωτισσα.
Και από εκεί και πέρα, ένας όμιλος ομάδων που θα δώσουν τη μάχη για την επιβίωση.
Και από τη στιγμή που η Αναγέννηση δείχνει να παλεύει και να μην αποδέχεται τον τίτλο του πρώτου φαβορί για άμεσο υποβιβασμό, βάζει περισσότερη πίεση σε ομάδες όπως ο Άρης, η ΑΕΖ και η Δόξα.
Έχει και ο όμιλος αυτός το δικό του ενδιαφέρον και σε τελική ανάλυση είναι καλό αυτό για τη συνέχεια στον μαραθώνιο…
Βέβαια, διανύουμε ένα διάστημα που μέχρι και την επανέναρξη του μαραθωνίου τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην προσπάθεια για ενίσχυση των ομάδων στη δεύτερη μετεγγραφική περίοδο, όπου ποντάρουν πολύ στο να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους.
Όμως, όπως και να αντικρύζει κανείς την εξέλιξη του πρωταθλήματος, θα συμφωνήσει ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα σπουδαιότερα, τα οποία για πάνω και για κάτω έπονται.
Και στο κεφάλαιο αυτό, του ανταγωνισμού δηλαδή, μπορούμε να πούμε την καλή μας την κουβέντα, γιατί σε άλλους τομείς δεν είμαστε και πολύ περήφανοι.
Ο ανταγωνισμός καλά κρατεί, όπως και το ερώτημα για τα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Πάει το τρίο για φαβορί, θα μείνει κάποιος πίσω στη διαδρομή ή θα προστεθούν μια ή και δυο ομάδες στην όλη υπόθεση διεκδίκησης του φετινού τίτλου;
Επί του παρόντος η ανάπαυση του πολεμιστή και τα σπουδαία από χρόνου με υγεία…
Καλά Χριστούγεννα να περάσετε όλοι.

 


Top