Στέλιος Παπαμωϋσέως Στην πράξη θα υλοποιηθεί;

Στην πράξη θα υλοποιηθεί;Πήρε τις αναμενόμενες αποφάσεις το συμβούλιο της ΚΟΠ και ήδη είναι γνωστά τα μέτρα που αφορούν στον ερχομό κόκκινων φακέλων από την ΟΥΕΦΑ.
Έχουν γραφτεί πολλά που αφορούν σε αυτό το θέμα, όχι μόνο με αφορμή την κατάσταση στη φετινή περίοδο, αλλά και στα προηγούμενα χρόνια.
Το να επιχειρήσει κάποιος ανάλυση και αυτή τη φορά για το τι σημαίνει η απόφαση της Ομοσπονδίας, πόσο θα αποτρέπει τους γνωστούς-αγνώστους από το να μη συνεχίσουν το έργο τους και πώς προχωράμε στην επόμενη μέρα, θεωρώ είναι άσκοπο και άνευ νοήματος.
Θα πρέπει να αναμένουμε την επόμενη μέρα και ασφαλώς το διπλό ερώτημα θα είναι, αν θα συνεχιστεί το φαινόμενο να φτάνουν με ρυθμό πολυβόλου φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ και κυρίως αν θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις από πλευράς Ομοσπονδίας.
Εδώ είναι το κυρίως θέμα και εδώ θα κριθεί η αξιοπιστία, αλλά και η αποτελεσματικότητα των μέτρων που πήρε το συμβούλιο της ΚΟΠ.
Ένα αναμονή των νέων δεδομένων, τα οποία πιθανόν να αλλάξουν κάποια στιγμή, αν υλοποιηθούν τα μέτρα και τον βαθμολογικό πίνακα, θα συνεχίσει ο μαραθώνιος με ντέρμπι σημαντικά και βέβαια θα κρίνουν αρκετά για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον.
Διαμορφώνεται μια τάξη πράγματων προς τα πάνω, στην οριστική ίσως απουσία της Ανόρθωσης από τις υψηλές πτήσεις και αυτό πραγματικά είναι είδηση, όσο και αν είναι γνωστά τα αγωνιστικά και όχι μόνο δεδομένα στην ιστορική ομάδα της Αμμοχώστου.
Πού οδεύει είναι το μεγάλο ερώτημα κυρίως για τον κόσμο της, που από νωρίς βλέπει άλλη μια χρονιά, την 9η συνεχόμενη, να φεύγει χωρίς η ομάδα του να μπορεί να διεκδικήσει, έστω, τίτλο πρωταθλήματος, ενώ όπως πάει κινδυνεύει άμεσα να μείνει και πάλι εκτός Ευρώπης.
Μια και η αναφορά για Ευρώπη, να τονίσουμε το αυτονόητο, ότι αύριο, κόντρα στην Αστάνα, αναμένουμε την τυπική επικύρωση του εισιτηρίου που οδηγεί στους 32 του θεσμού για τον ΑΠΟΕΛ.
Η εξέλιξη στον όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές είναι ιδανική για τους πρωταθλητές να σφραγίσουν το εισιτήριο, πιθανόν μετά την ολοκλήρωση της επόμενης αγωνιστικής και να μετατρέψουν σε πάρτι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, στο φινάλε της όλης διαδικασίας στη φάση των ομίλων.
Κατά τα άλλα, ρίχνοντας μια ματιά και στη Β' Κατηγορία, ξεχωρίζει η εντυπωσιακή παρουσία της Αλκής, που είναι παραδεχτό ότι έχει την καλύτερη ομάδα και είναι φαβορί για να ανέλθει στην Α' Κατηγορία.
Είναι σημαντικό ότι αν το καταφέρει αυτό, θα είναι η 4η σερί άνοδος και κυρίως θα έχει ξεμπλέξει με τα οικονομικά, που την οδήγησαν σε περιπέτειες πριν από μια πενταετία.
Από εκεί και πέρα θα γίνει μάχη με παραδοσιακά ομάδες της μεγάλης κατηγορίας γιατί στο κόλπο είναι η Πάφος, η Αγία Νάπα, ο Ολυμπιακός και η Ε.Ν.Π.
Έμεινε κάπως πίσω ο Οθέλλος, αλλά το ότι άλλοι 4 θα συναγωνιστούν για τις δυο προνομιούχες θέσεις είναι αρκετό να δώσει ενδιαφέρον και μάλιστα σε υψηλό βαθμό για τη συνέχεια…
 


Top