Στέλιος Παπαμωϋσέως Φτου και απ' την αρχή…

Φτου και απ' την αρχή…«Πόσα θα δούμε ακόμη;» είναι το μεγάλο ερώτημα που σχετίζεται με το κοντράστ συναισθημάτων που κυριαρχεί αυτή την εποχή για τους οπαδούς των παραδοσιακά πρωταγωνιστών.
Και ευτυχώς, το έχουμε αναφέρει πλείστες φορές από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι στο  καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όχι απλώς υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά θα έλεγα ότι αυξάνεται όσο προχωρεί ο μαραθώνιος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα υψηλά, συμπεριλαμβανομένης και της προσπάθειας από κάποιες ομάδες να εισέλθουν στην εξάδα.
Οι πελώριες σε σημασία νίκες για την ΑΕΛ και την Ομόνοια, που σήμαναν το τέλος του αήττητου για τα φαβορί ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ αντίστοιχα, αλλά και η αγωνιστική άνοδος του Απόλλωνα δημιουργούν νέα δεδομένα στα υψηλά και από τη στιγμή που σε αυτή την αγωνιστική είναι προγραμματισμένα άλλα δυο ντέρμπι, ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια αφενός και ΑΠΟΕΛ με Απόλλωνα αφετέρου, αναλαμβάνεται κανείς τι μπορεί και πάλι να αλλάξει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Και θυμίζω, μιας και οδεύουμε στο τέλος του μισού της κανονικής περιόδου, ότι για φινάλε υπάρχει αιώνιο ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και ντέρμπι «κυανολεύκων» Απόλλωνα-Ανόρθωσης.
Όπως είναι τα υφιστάμενα δεδομένα, αν λέγαμε φτου και απ' την αρχή δεν θα ήμασταν μακριά από την πραγματικότητα, γιατί το να απέχει ο πρώτος από τον πέμπτο έξι βαθμούς και στη θέση αυτή να βρίσκεται ο Απόλλων, που και ποιότητα έχει και εμπειρίες από υψηλές πτήσεις, αποδεικνύει ότι έχουμε μπόλικο δρόμο να διανύσουμε μέχρι τον μήνα Μάιο και ας βιάστηκαν πολλοί να ξεγράψουν ομάδες…
Οι δυο επόμενες αγωνιστικές αναμένουμε να ρίξουν περισσότερο φως για το πώς θα εισέλθουν στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου οι φιλόδοξες ομάδες, όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο περαιτέρω συσκότισης, αναλόγως των αποτελεσμάτων στα μεγάλα ντέρμπι…
Εν πάση περιπτώσει, το ότι όλοι θα έχουν αγωνιστεί με όλους ασφαλώς και θα είναι ένα πρώτο σοβαρό δείγμα της δυναμικότητας και της προοπτικής ενός εκάστου.
Ενδιαφέρον υπάρχει και στα κάτω, παρότι η Αναγέννηση φαίνεται να οδεύει σε άμεσο υποβιβασμό, αλλά ανεξαρτήτως αυτού επιβάλλεται η μείωση των ομάδων, για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Ως χώρα, πληθυσμιακά, γηπεδικά, αγωνιστικά και άλλως πως, ειδικά αυτή την εποχή, δεν είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα με 14 ομάδες.
Ελπίζουμε να υλοποιηθεί η απόφαση και από το 17-18 να επανέλθουμε στις 12 και θα δούμε στην πορεία πώς θα οδεύσουν τα πράγματα.
Κατά τα άλλα, για το ταξίδι στο μακρινό Καζαχστάν ετοιμάζεται ο ΑΠΟΕΛ, με ξεκάθαρο στόχο να γυρίσει πίσω και μαθηματικά να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα.
Θα είναι άλλη μια ιστορική βραδιά για τον αξιότερο των πρεσβευτών μας στην Ευρώπη, που θα θελήσει να μετατρέψει σε γιορτή τον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς στο ΓΣΠ.
Θα είναι το ιδανικό σκηνικό για να γιορτάσει την πρόκριση για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα στους 32 αυτού του θεσμού, ελπίζοντας ότι η βαλίτσα φέτος θα πάει ακόμη πιο μακριά.
Καλή επιτυχία στους πρωταθλητές.  
 


Top