Στέλιος Παπαμωϋσέως Αναμένοντας την επόμενη μέρα...

Αναμένοντας την επόμενη μέρα...Έγινε και η άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ, ειπώθηκαν πολλά από τους παρευρισκόμενους προέδρους, συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε πολλά και εμείς αναμένουμε την επόμενη μέρα, που θα αφορά στην αποστολή φακέλων και βέβαια την τιμωρία που θα επιβληθεί στο ή στα υπαίτια σωματεία ή και παράγοντες.
Το να επιβάλει κυρώσεις η ΟΥΕΦΑ ή και να απαιτήσει να τεθούν σε εφαρμογή οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας που επικρατεί σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι το ένα, το άλλο και πιο σημαντικό είναι να βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι αγώνες που είναι ύποπτοι ότι χειραγωγούνται και κυρίως να επιβληθούν κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκομένους.
Είμαστε πρωταθλητές αναλόγως του πληθυσμού και των ομάδων που διαθέτουμε στη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνες που αφορούν τις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως στην αποστολή κόκκινων φακέλων.
Δεν θα πρέπει να μείνουν κάποιοι στο γιατί μέχρι τώρα δεν τιμωρήθηκε κανένας και γιατί στήθηκε όλο αυτό το σκηνικό σε βάρος ενός αθλήματος, που είναι μεν το πιο λαοφιλές, αλλά οδηγείται στην απαξίωση από μεγάλη μερίδα του κόσμου, που δεν παίρνει πλέον στα σοβαρά κανέναν...
Η επόμενη μέρα τι θα φέρει είναι το μεγάλο ερώτημα.
Τι θα αλλάξει ξαφνικά και πλέον οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη και κάποιες ομάδες θα χάνουν βαθμούς ή και θα υποβιβάζονται;
Καλό είναι να νιώσουν πίεση όλοι όσοι μέχρι τώρα έχουν κάνει πάρτι με λεφτά που έρχονται κυρίως από την Ασία, καλύτερο όμως είναι κάποιος η κάποιοι λίαν συντόμως να πληρώσουν βαρύ κόστος, κάτι που πιθανόν θα παραδειγματίσει τους λοιπούς.
Ό,τι δεν λύεται κόβεται, και αυτό θα πρέπει να γίνει και στην περίπτωση αυτή, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα ελαχιστοποιηθούν και αυτοί που εξακολουθούν να αγαπούν το άθλημα και κάποιοι ρομαντικοί που ακόμη θεωρούν υπερβολές αυτά που λέγονται, γράφονται και ακούγονται σε συνελεύσεις και όχι μόνο.
Θεωρώ ότι από τον τρόπο που θα χειριστούν οι αρμόδιοι τον ερχομό νέου φακέλου, γιατί λογικά θα έχουμε σύντομα νέες αφίξεις, αλλά και από το αποτέλεσμα που θα έχει η όλη έρευνα, θα κριθεί η αξιοπιστία της δικαιοσύνης και του νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζεται, αλλά κυρίως το αν όλοι όσοι έχουν λόγο στα του αθλήματος αλλάζουν πλεύση στο κεφάλαιο αυτό.
Άρα τα μακρά κοντά γενήκαν και ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του και όχι από τοποθετήσεις σε άτυπες ή και τακτικές γενικές συνελεύσεις.
Κατά τα άλλα, να συγχαρούμε την τεχνική ηγεσία και τους νεαρούς μας διεθνείς κάτω των 19 ετών για τη νίκη-πρόκριση που πέτυχαν τη Δευτέρα και πήραν άξια την πρόκριση στον Elite Round.
Γράψαμε πολλές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι έχουμε στις Εθνικές μπόλικο ταλέντο και αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα.
Τα αποτελέσαντα είναι εκεί και ελπίζουμε αυτή τη φορά κάποιοι νεαροί διεθνείς να βοηθηθούν να ανέβουν τα σκαλοπάτια που οδηγούν μέχρι και την Εθνική των Ανδρών.
Και πάλι μπόλικα συγχαρητήρια σε όλους.
 
 


Top