Στέλιος Παπαμωϋσέως Μετά τη διακοπή, τι;..

Μετά τη διακοπή, τι;..Άρχισε και πάλι η γνωστή τοποθέτηση πολλών που δεν ξεκίνησαν οι ομάδες τους όπως θα ανέμεναν, να κάνουν αναφορά για το καλό πρόσωπο που θα δείξουν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Ταινία επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια που τελειωμό δεν έχει, αλλά κανέναν δεν πείθει, ούτε και τους πιο πιστούς οπαδούς της κάθε ομάδας.
Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει δικαιολογίες, απλά δεν κουράστηκαν οι παράγοντες να επαναλαμβάνουν εαυτούς και εδώ έγκειται η μεγάλη διαφορά των δυο μερών…
Μια η προετοιμασία, μια το κτίσιμο των ομάδων, μια οι δυσκολίες των πρώτων αγωνιστικών, δίνουν τροφή για μπόλικες δικαιολογίες, όταν θέλει κάποιος να τις επικαλεστεί.
Όμως, όταν είσαι ομάδα σοβαρή, με στόχους είτε να πρωταγωνιστήσεις είτε να σωθείς είτε να κάνεις το κάτι παραπάνω, οφείλεις να είσαι έτοιμη την κατάλληλη χρονική στιγμή.
Γι' αυτό αποτυχίες σε κάθε περίπτωση, αντί να δικαιολογούνται και να μην πείθει κανένας, καλύτερα είναι να αποτελέσουν έναυσμα για τεράστιο προβληματισμό και, ταυτόχρονα, προσπάθεια να βρεθεί το όποιο λάθος έγινε ούτως ώστε να παρθούν διορθωτικά μέτρα.
Δεν είναι μεγάλο το δείγμα για να καταλήξει κάποιος σε κάποια συμπεράσματα, όμως με το καλησπέρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι από τις μεγάλες ομάδες, η Ομόνοια έδειξε μπόλικα κενά κυρίως αμυντικά, πρωτόγνωρα θα έλεγα για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, η Ανόρθωση δεν έπεισε ότι είναι έτοιμη για πτήσεις ψηλές που απαιτεί ο μεγάλος της κόσμος, ενώ σαφώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η ΑΕΛ, που χωρίς μεγάλα λόγια θέλει να επανέλθει σε τροχιά τετράδας.
Ο ΑΠΟΕΛ θα είναι πρωταγωνιστής, έστω και αν δεν είναι στα καλά του αυτή την εποχή, το ίδιο αναμένω και για τον Απόλλωνα παρά την ισοπαλία με τον Άρη, και για την ΑΕΚ παρ’ ότι ακόμη πρεμιέρα δεν έκανε στο πρωτάθλημα.
Κατά τα άλλα, οι νεοφώτιστοι δείχνουν από την αρχή ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να μπλέξουν και παραδοσιακές ομάδες στην κατηγορία σε μπελάδες, ενώ αναμένουμε να δούμε τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά και τη Δόξα και τον Ερμή στα επόμενά τους ραντεβού, για να δούμε για πού θα οδεύσουν.
Είναι ομάδες που είτε το λένε είτε όχι, έχουν βλέψεις για την πρώτη εξάδα και βεβαίως θα φανεί κατά πόσο στο τέλος της ημέρας θα έχουν τις δυνάμεις να εκτοπίσουν κάποια ή και κάποιες από τις ομάδες που παραδοσιακά ξεκινούν με αυτόν τον στόχο…
Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο διαιτησία, λάθη σοβαρά από βοηθούς έγιναν στο «Τάσος Μάρκου» και στο «Αμμόχωστος», όμως γενικά πάνε καλά οι διαιτητές και μακάρι να συνεχίσουν και σε βάθος χρόνου.
Άρχισε και η προετοιμασία της Εθνικής μας, και σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Όλοι θα πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα και οι άμεσα υπεύθυνοι από την πλευρά τους θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν τον κόσμο κοντά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Καλή επιτυχία για τον αγώνα με το Βέλγιο.
 


Top