Στέλιος Παπαμωϋσέως Φάκελος, φάκελοι….

Φάκελος, φάκελοι….Από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να ενημερώνει τις οικίες Ομοσπονδίες με αποστολή φακέλων, εκεί που υπάρχει υπόνοια για σικέ αγώνες ή και στοιχηματική δραστηριότητα που ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια, ήταν φυσικό επακόλουθο να είμαστε... πρωταθλητές Ευρώπης στο κεφάλαιο αυτό…
Και από τη στιγμή που δινόταν το δικαίωμα στις Ομοσπονδίες και διά μέσου αυτών στις αστυνομικές Αρχές να τιμωρήσουν ενόχους, αν κι εφόσον υπήρχαν, ήταν επίσης φυσικό επακόλουθο ουδεμία υπόθεση να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Απλά γίνεται κάθε λίγο χρονικό διάστημα αρκετός ντόρος για ματς που ξέρει και ο τελευταίος αδαής ότι βρομούν και στο τέλος της ημέρας ασχολούνται όλοι ή και αναμένουν τον επόμενο φάκελο από τις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό κάνουμε και στο κεφάλαιο αυτό, έστω και αν πομπωδώς, από την πρώτη υπόθεση προ κάποιων ετών, διακηρύτταμε ότι θα γίνουν τα πάντα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όλα τα συναφή.
Ουδείς τιμωρήθηκε και κυρίως ουδείς θα τιμωρηθεί.
Είναι απλά τα πράγματα και όσο και αν δηλώνουν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τους κανονισμούς οι αρμόδιοι, είτε δεν μπορούν είτε δεν τολμούν και η ζωή και στο στοιχηματικό και όχι μόνο τοπίο συνεχίζεται…
Και βέβαια ώσπου υπάρχει ατιμωρησία ή και έλλειψη στοιχείων για να οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον της δικαιοσύνης, θα επικρατεί το ίδιο σκηνικό που επικρατεί ευρύτερα στη σύγχρονη κοινωνία μας, δηλαδή το απόλυτο χάος.
Αν μια ομάδα έχει 10 υποθέσεις και μια άλλη τις μισές, αυτό δεν είναι η ουσία, αλλά απλά η επιβεβαίωση της έλλειψης που υπάρχει σε τομείς που θα έπρεπε να ήταν και ποιο ευαισθητοποιημένοι και πιο έτοιμοι από καιρό να αντιδράσουν και, κυρίως, να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Και το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα, πως το όλο σκηνικό θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον, γιατί απλά από τη στιγμή που κάποιοι έμαθαν στο εύκολο χρήμα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω.
Γι' αυτό και ο απλός οπαδός, για τον οποίο γράφαμε και χθες σε αυτήν τη στήλη, ολοένα και περσότερο γυρίζει την πλάτη προς το άθλημα και γενικά δεν εμπιστεύεται  αλλά και δεν ενδιαφέρεται για κανέναν και για τίποτα, ρίχνοντας μάλιστα μαύρη πέτρα πίσω του.
Αυτό το τελευταίο είναι πολύ ανησυχητικό, αλλά ποσώς ενδιαφέρει αυτούς που απλά στο μυαλό έχουν να κερδίζουν εύκολα και άμεσα μπόλικο χρήμα.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και φέτος και οι πλείστοι που βγαίνουν και κατηγορούν αλλήλους για την κατάντια στον χώρο περισσότερο το κάνουν για να εντυπωσιάσουν, παρά γιατί πραγματικά το πιστεύουν.
Και τα δάκρυά τους κροκοδείλια είναι, παρά δάκρυα προβληματισμού και απογοήτευσης.
Υπάρχουν βέβαια και οι σύγχρονοι... Πόντιοι Πιλάτοι που νίπτουν τας χείρας τους και αφήνουν άλλους να βγάλουν το φίδι απ' τη φωλιά.
Όπως και να έχουν τα πράγματα και στο κεφάλαιο αυτό, όπως σε πλείστα άλλα σοβαρά, δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική για να καλυτερέψει το όλο σκηνικό και μάλιστα λίαν συντόμως…
Για πολλούς και ευνόητους λόγους.
 


Top