Στέλιος Παπαμωϋσέως Σήμερα αναμένουμε γιορτή…

Σήμερα αναμένουμε γιορτή…Είναι χιλιογραμμένο και χιλιοειπωμένο, αλλά θα το επαναλάβω έτσι σαν πρόλογο, ότι απλώς σήμερα στη Λεμεσό αναμένουμε, επιτέλους, σε έναν  τελικό Κυπέλλου, να έχουμε γιορτή.
Πέφτει η αυλαία μιας χρονιάς τρικυμιώδους, δεν έχουμε την πολυτέλεια να της βάλουμε και ταφόπλακα.
Δυστυχώς, σε μέρα τελικού Κυπέλλου που σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης τα φώτα στρέφονται αποκλειστικά στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, στην Κύπρο είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα και να χαιρόμαστε αν όλα θα κυλήσουν ομαλά, ή σχεδόν ομαλά…
Ας είναι όμως και έτσι, ας μετατρέψουμε τον σημερινό τελικό σε μια γιορτή και ας χαρούν οι οπαδοί της Ομόνοιας και του Απόλλωνα έναν μεγάλο και ανταγωνιστικό αγώνα και οι ουδέτεροι ας πούνε την καλή τους την κουβέντα…
Είναι δυο ομάδες με μπόλικη πείρα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, μετρούν συνολικά 21 τρόπαια, 14 η Ομόνοια και άλλα 7 ο Απόλλων, άστε που έχουν βρεθεί ξανά άλλες 4 φορές σε τελικό, άρα θα υπάρξει και επόμενη μέρα και για τους δυο.
Βέβαια ένα τρόπαιο είναι πάντα τεράστιος στόχος για οποιαδήποτε ομάδα,  όσο μεγάλη και να είναι, πόσω μάλλον τώρα που και οι δυο δεν τα κατάφεραν στον θεσμό του πρωταθλήματος να διακριθούν ιδιαίτερα και έχουν σαν μοναδικό στόχο να σηκώσουν απόψε την κούπα του κυπελλούχου.
Ποιος θα χαμογελάσει απόψε, είναι ένα τεράστιο ερώτημα, γιατί σύμφωνα με όσα μας έδειξαν στη διάρκεια της περιόδου οι δυο αντίπαλοι, είναι κοντά από πλευράς δυναμικότητας, θα έχουν ίδιο αριθμό φιλάθλων και την ίδια δίψα για την κατάκτηση του τροπαίου.
Με άλλα λόγια, αναμένεται το απόλυτο και ισορροπημένο ντέρμπι στο Τσίρειο στάδιο.
Απ' εκεί και πέρα, οι δυο αντίπαλοι, όπως και ο ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ, θα επικεντρωθούν και μάλιστα άμεσα στην ολοκλήρωση του ρόστερ κατ' αρχάς και στη συνέχεια στο να είναι έτοιμοι στις πρώτες τους ευρωπαϊκές εξετάσεις.
Είναι πολύ σημαντικό να έχουν όλοι μια καλή κλήρωση και μια καλή αρχή, γιατί οι εποχές και δύσκολες είναι και πονηρές και δεν έχουμε την πολυτέλεια καμιά εκ των εκπροσώπων μας να αποχαιρετήσει με το καλησπέρα την ευρωπαϊκή της προσπάθεια.
Επιβάλλεται, λοιπόν, να είναι έτοιμοι όλοι την κατάλληλη στιγμή και απ' εκεί και πέρα με μια καλή συνολικά συγκομιδή να επανέλθουμε σε ψηλές ευρωπαϊκές πτήσεις.
Επανερχόμενοι όμως στα του σημερινού τελικού, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ανεξαρτήτως έκβασής του, θα πρέπει οι κυπελλούχοι να σεβαστούν τους χαμένους και το αντίθετο.
Είναι ένας αγώνας που θα κρίνει ένα τρόπαιο, δεν είναι πολεμική σύρραξη, ούτε αποτελεί ευκαιρία να αποδείξει κάποιος τη φυσική του δύναμη έναντι των αντιπάλων.
Έχουμε έγνοιες γιατί, δυστυχώς, σε πρόσφατους τελικούς έγιναν πολλά ρεζιλίκια και καλύτερα είναι να προλαβαίνει κάποιος το κακό παρά να τρέχει να το διορθώσει.
Με αυτά σαν επίλογο, ευχόμαστε τα καλύτερα στους αντιπάλους, όλα να πάνε κατ' ευχήν στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες και γενικά, ναι, να αποτελέσει ο τελικός κυπέλλου μια γιορτή για το άθλημα.
 


Top