Στέλιος Παπαμωϋσέως Ο μήνας των τελικών…

Ο μήνας των τελικών…Ο Μάιος ήταν ανέκαθεν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ο μήνας των μεγάλων τελικών.  Πέραν του ότι κρινόντουσαν τα πρωταθλήματα, η αυλαία έπεφτε με την διεξαγωγή των τελικών και δεν αναφέρομαι μόνο στα στενά Κυπριακά ποδοσφαιρικά δρώμενα…
Στον μήνα αυτό, είναι προγραμματισμένοι οι τελικοί σε όλες σχεδόν τις χώρες και βέβαια στην κορυφή της σχετικής λίστας δικαίως βρίσκονται οι δυο Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ιδιαίτερα ο τελικός του Τσάμπιονς λιγκ.
Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τελικών, είναι ότι σηματοδοτείται η λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, πλην κάποιων χωρών που βρίσκονται σε εξέλιξη αγώνες μπαράζ.
Και υπό αυτή την έννοια, δικαίως όλοι θέλουν η και αναμένουν τον όποιο τελικό να εξελιχθεί σαν μια πραγματική γιορτή.
Αυτό αναμένουμε και εμείς την Τετάρτη στην Λεμεσό όπου σε ένα κατάμεστο Τσιρειο που θα θυμίζει παλαιότερες ένδοξες στιγμές, δυο από τις κορυφαίες διαχρονικά ομάδες μας, η Ομόνοια και ο Απόλλων, θα αναμετρηθούν για το τρόπαιο του κυπελλούχου.
Όσο και αν πάντα ένα τρόπαιο είναι μεγάλη πρόκληση για τους δυο φιναλίστ, ελπίζουμε να είναι ο τελικός, όντως μια γιορτή, γιατί τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, το έχουμε απόλυτη ανάγκη σαν ποδοσφαιρικός χώρος…
Ο Απόλλων και η Ομόνοια όσο και να διψούν για το τρόπαιο του κυπελλούχου, θα έχουν και επόμενη μέρα και στις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και στις εγχώριες της νέας περιόδου.
Αλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια εκ των δυο θα χάσει τρόπαιο και αυτό έγινε και τις μέχρι τώρα 4 αναμετρήσεις τους σε προηγούμενους τελικούς
Δεν χάθηκαν όμως και συνέχισαν την επόμενη χρονιά, όπως θα κάνουν και στην νέα περίοδο.
Αυτή είναι η ουσία του τελικού και της επομένης μέρας των εκάστοτε δυο φιναλίστ. Ειδικά αν έχουν περίοπτη θέση στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων της όποιας χώρας.
Και βέβαια, η Ευρώπη και ιδιαίτερα οι οπαδοί των 4 που θα διεκδικήσουν τα δυο τρόπαια, αναμένουν με τεράστια αγωνία την έκβαση των τελικών σε Βασιλεία και Μιλάνο αντίστοιχα.
Και η ιδιαιτερότητα εγγυται στο ότι 3 εκ των 4 ομάδων προέρχονται από την Ισπανία και χέουν μάλιστα τεράστιο κίνητρο να σηκώσουν κούπα  στους δυο θεσμούς που συμμετέχουν.
Από την άλλη μια διψασμένη Λίβερπουλ θέλει να κρατήσει ψηλά το ποδοσφαιρικό γόητρο της Αγγλίας και περισσότερο να προσθέσει άλλη μια κούπα στο ένδοξο παλμαρεζ της στην Ευρώπη.
Σε αναμονή λοιπόν των μεγάλων αγώνων και όταν με το καλό αυτοί αποτελέσουν παρελθόν, αλλά μια γιορτή μας περιμένει.
Αυτή θα λάβει χώρα στην Γαλλία όπου οι κορυφαίες Εθνικές ομάδες της Ευρώπης θα δώσουν την δική τους μάχη για διάκριση στο Γιουρο.
Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αστέρες της Ηπείρου θα βρεθούν στα γήπεδα της Γαλλίας όπου για ένα μήνα πάνω κάτω, αναμένεται να προσφέρουν και θέαμα και συγκινήσεις.
Και μετά ακολουθεί χρονιά η διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στην Βραζιλία αφού θα μεσολαβήσει η ένταξη των νέων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.
Και σαν Κύπρος και αγωνία έχουμε και πολλά αναμένουμε από τους εκπροσώπους μας σε αυτές για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Γενικά, μας αναμένει ένα καυτό Καλοκαίρι και καλά να είμαστε να το χαρούμε ελπίζοντας πάντα να φέρει καλά μαντάτα για τις ομάδες μας και φέτος να πάει συνολικά πολύ πιο μακριά η βαλίτσα.
Αυτό θα γίνει με καλό προγραμματισμό στις αμέσως επόμενες μέρες από τους ηγέτες των εκπροσώπων μας και γιατί όχι και με λίγη τύχη που είναι απαραίτητη σε τέτοιας δυσκολίας διοργανώσεις.
Καλή Κυριακή σε όλους.


Top