Στέλιος Παπαμωϋσέως Έχουμε τέτοια πρόθεση ή όχι;

Έχουμε τέτοια πρόθεση ή όχι;Απόψε λογικά αποφασίζει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για το πώς θα πορευθούμε στο κεφάλαιο διαιτησία γενικότερα.
Για το αν θα επέλθουν δηλαδή αλλαγές, αν θα κατέλθουν και ξένοι για τη διαδικασία των μπαράζ, αν θα φύγει ή όχι ο Ιρλανδός και γενικά ποια εικόνα θα έχει ο χώρος από αύριο.
Έχω γράψει αρκετά σ' αυτήν εδώ τη στήλη και όχι μόνο για το κεφάλαιο διαιτησία, για πάρα πολλά χρόνια. Η εικόνα δεν διορθώνεται και είμαι από αυτούς που δεν αναμένουν ότι αυτή τη φορά θα αλλάξει εντυπωσιακά το όλο σκηνικό.
Αν ληφθεί υπ' όψιν και η πρόσφατη ανακατάταξη διαιτητών και βοηθών, που ουσιαστικά την πλήρωσαν τρεις και οι λοιποί παρέμειναν αμετακίνητοί στη λίστα, δεν νομίζω να έχουμε άμεσα τις αλλαγές για τις οποίες μας προδιέθεταν και στην Ομοσπονδία και οι ίδιοι οι παράγοντες.
Οι παράγοντες, οι οποίοι στην άτυπη συνέλευση της περασμένης Πέμπτης είχαν την ευκαιρία να πάνε με κοινή θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί τον χώρο γενικότερα, όμως ο καθένας τράβηξε τα κάρβουνα κοντά του και μίλησε θέτοντας υπεράνω το σωματειακό συμφέρον και όχι το συνολικό.
Είναι μια εικόνα που επαναλαμβάνεται εδώ και έτη πολλά, άσχετα αν οι πλείστοι μιλούν για άλλα πράγματα δημοσίως…
Και ακούστηκε ανάμεσα σε άλλα πολλά και το κουφό, ότι δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές μεσούσης της περιόδου, αλλά ό,τι και να γίνει να γίνει μετά το τέλος των διοργανώσεων.
Και λέχθηκε αυτό από ανθρώπους που πέρυσι, τέτοια εποχή, συζητούσαν και στη συνέχεια αποφάσιζαν να αλλάξουν τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.
Τότε δεν σκέφτηκαν ότι μεσούσης της περιόδου αλλοιώνουν και το πρωτάθλημα και καταστρατηγούν το καταστατικό, τώρα τους προβληματίζει αν θα φύγει ο Ιρλανδός ή αν θα έρθουν ξένοι διαιτητές για τη διαδικασία των μπαράζ.
Δεν βγάζει κανείς άκρη με κάποιες τοποθετήσεις παραγόντων και πράγματι απλά επιβεβαιώνεται ότι τα καλά και συμφέροντα σε σωματειακό επίπεδο ήταν, είναι και θα παραμείνουν ιεραρχικά πρώτα στη σκέψη τους.
Και αναμένει και ο απλός οπαδός να δει άσπρη μέρα, όταν έπειτα από κάθε συνεύρεση παραγόντων συσκοτίζεται περισσότερο η όλη κατάσταση.
Τι θέλετε τελικά, τους ρώτησε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, για να πάρει πέντε διαφορετικές απόψεις.
Το τι θα πράξει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην αποψινή συνεδρία του Δ.Σ. με τα σωματεία είναι άγνωστο επί του παρόντος, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι και πάλι θα κατεβάσουν τα μούτρα τους και θα δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες τους.
Όμως, με τόσες πολλές απόψεις διαφορετικές που ακουστήκαν και στην άτυπη συνέλευση, είναι λογικό ότι οι πλείστοι δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι, ό,τι και να αποφασιστεί.
Η ουσία είναι να παρθούν απόψε αποφάσεις τέτοιες που να δίνουν την εικόνα ότι επιτέλους αγγίζουμε το κεφάλαιο διαιτησία σε ικανοποιητικό βαθμό και ότι η ατιμωρησία δεν θα συνεχιστεί, αλλά θα έχουν κόστος αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Έχουμε τέτοια πρόθεση ή όχι;
Τα λοιπά είναι κουβέντες ανούσιες, για να περνά ο χρόνος.

 


Top