Στέλιος Παπαμωϋσέως Τα αναπάντεχα παραμονεύουν…

Τα αναπάντεχα παραμονεύουν…Δεν αναμέναμε την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ για να υποστηρίξουμε ότι τα αναπάντεχα παραμονεύουν σε όλη τη διαδρομή του φετινού μαραθωνίου.
Από τη στιγμή που καμιά ομάδα μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό και ομάδες του κάτω γκρουπ αμφισβητούν σε πολλούς αγώνες την ετικέτα του λογικού φαβορί, που έχουν οι παραδοσιακά μεγάλοι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, είναι και λογικό και αναμενόμενο να υπάρξουν εκπλήξεις και απρόοπτα, που δίνουν μια διαφορετική διάσταση στη μάχη για την κορυφή.
Όλες οι ομάδες πλην της ΑΕΚ πέρασαν μικρό ή και μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιώντας χαμηλές πτήσεις, αυτό που ονομάζουμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο «αγωνιστική κοιλιά».
Και όλες πλήρωσαν ακριβό τίμημα μέχρι τώρα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, βλέπουν την πλάτη των Λαρνακέων.
Όμως και στα κάτω, ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία πήραν βαθμούς σε ματς στα οποία, πριν ξεκινήσουν, δεν είχαν και πολλές φιλοδοξίες.
Και οι χαμένοι βαθμοί για τους πάνω, αλλά και οι κερδισμένοι σε αυτά τα ματς για τους κάτω, ασφαλώς και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του μαραθωνίου.
Αυτό δεν είναι άσχετο με το ότι στη φετινή διοργάνωση η ποιότητα είναι πιο χαμηλή από τα προηγούμενα χρόνια.
Οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων και των λοιπών δεν είναι όπως ήταν πριν από μια εξαετία ή και επταετία για παράδειγμα.
Η κρίση που οικονομικά τσάκισε τη χώρα μας από το 12-13 και εντεύθεν έχει επηρεάσει, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, και τον ποδοσφαιρικό μας χώρο.
Υπάρχουν πολύ καλοί ξένοι παίκτες και σήμερα σε κάποιες ομάδες, όμως είναι η εξαίρεση του κανόνα και βέβαια, με όλο το σέβας, δεν συγκρίνονται με κάποιους που αφήσαν ιστορία στην Κύπρο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φορώντας τη φανέλα ομάδων μας.
Και εδώ έγκειται το μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στο καλό θέαμα, αλλά κυρίως στη συνολική μας προσπάθεια στην Ευρώπη, όπου είναι και τα πολλά λεφτά και η δόξα.
Το γράψαμε ξανά σε αυτήν εδώ τη στήλη, ότι είναι σημαντικό για την κάθε μια ομάδα από τις μεγάλες να πετυχαίνει τους στόχους της στις εγχώριες διοργανώσεις, σημαντικότερο όμως είναι να τα καταφέρνει στην Ευρώπη.
Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά και τρανταχτά και δεν χρειάζεται να μπει στη διαδικασία κανένας να επιχειρηματολογήσει περί της ορθότητας των απόψεών του.
Στοίχημα μεγάλο για τους παραδοσιακά εκπροσώπους μας δεν είναι αν θα βγουν στην Ευρώπη, αλλά αν θα καταφέρουν κάτι σημαντικό στην εκεί παρουσία τους.
Γιατί η αποτυχία ή η επιτυχία έχουν και το ανάλογο τίμημα, ίσως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μια και μόνο ποδοσφαιρική περίοδο...
Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να είμαστε μάρτυρες πολλών και σοβαρών λαθών από μεγάλη μερίδα διαιτητών ή και βοηθών τους και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δήλωσαν ότι θα κάνουν μια νέα προσπάθεια να πείσουν περί του αντιθέτου, η όλη κατάσταση δυστυχώς μόνο από κολακευτικά λόγια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Δυστυχώς…


 


Top