Στέλιος Παπαμωϋσέως Απόψε στην Τρίπολη κρίνονται πολλά…

Απόψε στην Τρίπολη κρίνονται πολλά…Ο πρώτος από τους δυο στόχους του ΑΠΟΕΛ, που αφορά στην παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κρίνεται απόψε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα.
Και ο στόχος ο πρώτος ήταν και παραμένει να γίνει μεγάλο ντέρμπι η υπόθεση πρόκριση στους 32 του θεσμού και βεβαίως ο επόμενος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση.
Για να επιτευχθεί όμως ο δεύτερος στόχος ή να διεκδικηθεί έστω, θα πρέπει μετά και την αποψινή αναμέτρηση να υπάρχουν ελπίδες τέτοιες, που να μετατρέπουν το ραντεβού με τη Σπάρτα στο ΓΣΠ, ουσιαστικά σε τελικό πρόκρισης…
Άρα, απόψε ουσιαστικά κρίνονται πολλά στην Τρίπολη.
Τα δεδομένα τα βαθμολογικά γνωστά, όπως και το αγωνιστικό κομμάτι.
Οι πρωταθλητές θέλουν απόψε να γράψουν ιστορία και σε αυτόν τον θεσμό με το να πετύχουν το πρώτο διπλό και, ανεξαρτήτως της έκβασης του αγώνα στην Πράγα ανάμεσα σε Σπάρτα και Σάλκε, θα συνεχίσουν να ορέγονται πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Όσα και να γραφτούν, όσα και να ειπωθούν πριν από μιαν αναμέτρηση της σημασίας που έχει η αποψινή, όλα ξεχνιούνται όταν αρχίσει το ματς…
Και εκεί επικεντρώνονται όλοι στον ΑΠΟΕΛ, ιδίως ο Τιμούρ και οι παίκτες του.
Ο Γεωργιανός τεχνικός ξέρει και τον Αστέρα, ξέρει και το γήπεδο και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η ομάδα του, μα πάνω απ' όλα ξέρει πλέον πολύ καλά την ίδια την ομάδα του και τις δυνατότητες που έχει.
Είναι ένα ματς με μπόλικες ιδιαιτερότητες, τις οποίες γνωρίζει καλά ο Τιμούρ και ασφαλώς όσο και να σέβεται τον αντίπαλο, το ξεκαθάρισε ότι πάει για διπλό.
Και ο ΑΠΟΕΛ έχει δώσει εξετάσεις σε πολύ πιο δύσκολες έδρες και κόντρα σε πιο ποιοτικές ομάδες και έμεινε όρθιος.
Γιατί να μην τα καταφέρει και απόψε κόντρα σε μια ομάδα που είναι μεν καλή και το έδειξε και στη Λευκωσία, όμως δεν έχει ούτε την ποιότητα ούτε και το βαρύ όνομα αλλά και τις εμπειρίες που είχαν προγενέστεροι αντίπαλοι των πρωταθλητών.
Αργά απόψε θα ξέρουμε πού οδεύει πλέον ο ΑΠΟΕΛ, ποια θα είναι δηλαδή η εικόνα που θα διαμορφωθεί και πόση σημασία θα έχουν οι επόμενες αναμετρήσεις με Σάλκε έξω και Σπάρτα μέσα, ειδικά αυτή η τελευταία που όλοι στον Αρχάγγελο αναμένουν ότι θα είναι και το οριστικό ναι ή όχι για την πρόκριση στους 32 του θεσμού.
Καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ και με τη νίκη να γυρίσει.
Κατά τα άλλα, από αύριο θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για τα δυο μεγάλα ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Το ένα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αυτό είναι πολύ κακό και για τις δυο ομάδες, το άλλο, το αιώνιο της Λευκωσίας, βρίσκει τους αντιπάλους σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία.
Πόσο ρόλο θα παίξουν αυτά τα δυο σημαντικά στοιχεία στην εξέλιξή τους είναι ένα μεγάλο ερώτημα, πέρα από όλα τα άλλα που συνοδεύουν πάντα τέτοιες σπουδαίες αναμετρήσεις όπως αυτές μεταξύ Ομονοίας - ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης - ΑΕΚ.
 


Top