Στέλιος Παπαμωϋσέως Το καρέ και οι λοιποί…

Το καρέ και οι λοιποί…Έβγαλε ειδήσεις η 9η αγωνιστική και αφορούν περισσότερο στα των υψηλών θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα.
Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει την πορεία τρένου, έστω και αν αυτήν τη φορά άργησε να βρει δίκτυα και βεβαίως είναι καθολικά αποδεχτό ότι βρισκόταν στην καλύτερη φόρμα και φαντάζει σαν το πρώτο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου, έστω και αν είναι ακόμη πολύ νωρίς.
Από την άλλη, μια ΑΕΚ με πάθος, ποιότητα και κυρίως στόφα μεγάλη ομάδας, γύρισε ένα ντέρμπι σημαντικό και δικαιούται να αμφισβητεί τα λογικά προγνωστικά και, ναι, να ονειρεύεται ότι μπορεί και αυτή για να σηκώσει τρόπαιο.
Ήταν σημαντικό και το διπλό της Ανόρθωσης, ειδικά γιατί επετεύχθη κόντρα σε μια ομάδα που έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και βεβαίως γιατί η λύτρωση ήρθε στο φινάλε.
Και ο Απόλλων, που αξιοποίησε την έδρα του και έφτασε σε σημαντική νίκη, συμπληρώνει το καρέ των προπορευομένων που ορέγονται τη διάκριση στη φετινή περίοδο.
Άλλοι με περισσότερες και άλλοι με λιγότερες πιθανότητες ατενίζουν το εγγύς μέλλον, ενώ η Ομόνοια φαίνεται να μην μπορεί να τους ακολουθήσει στο παρόν στάδιο, γιατί απλώς εξακολουθεί να έχει πολύ χαμηλές πτήσεις για τα δικά της αγωνιστικά δεδομένα.
Τα επόμενα ντέρμπι της αγωνιστικής, και όχι μόνο, λογικά θα ρίξουν περισσότερο φως στην όλη υπόθεση, ειδικά αν διά μέσου αυτών υπάρξουν νικητές και ηττημένοι.
Να μην ξεχνάμε και την 6η θέση, που πιθανόν να παίξει τον δικό της ρόλο στη συνέχεια, ειδικά στη διαδικασία των μπαράζ, εάν και εφόσον οι διαφορές οι βαθμολογικές δεν είναι τέτοιες, που να μετατρέψουν σε απλή διαδικασία το όλο σκηνικό που θα διαμορφωθεί και αναφέρομαι και σε τίτλο και σε θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Και ενώ αυτά αφορούν στα της πρώτης εξάδας, στο δεύτερο γκρουπ όλες οι ομάδες που το απαρτίζουν αυτήν τη στιγμή κινδυνεύουν, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, να εμπλακούν ή και να παραμείνουν καθηλωμένες μέχρι και το τέλος της κανονικής περιόδου.
Και να θυμίσω ότι φέτος, με το τέλος της κανονικής περιόδου, δυο ομάδες, από τον μήνα Μάρτιο δηλαδή, θα αποχαιρετίσουν τα σαλόνια της Α' Κατηγορίας, ενώ άλλη μια θα τις ακολουθήσει στο φινάλε των μπαράζ…
Και αυτό αφού όλες οι ομάδες τσιμπούν βαθμούς, αφενός, και, αφετέρου, δεν υπάρχει η ομάδα που να έχει τη δυναμική για να ξεφύγει σχετικά νωρίς από τον βραχνά και την αβεβαιότητα, και να θέσει σχετικά νωρίς νέους στόχους.
Ίσως αυτό να ακούγεται βαρύ για την ΑΕΛ κυρίως, αλλά και για τον Ερμή, που στα τελευταία χρόνια ήταν στα υψηλά και γι' αλλού και φέτος ξεκίνησαν, όμως δυστυχώς γι' αυτές τις ομάδες, αυτή είναι και η ωμή πραγματικότητα.
Όταν δεν κερδίζεις στο σπίτι σου την Αγία Νάπα και αλλάζεις μέχρι τώρα τρεις προπονητές, ή όταν σε σημαντικό ραντεβού δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και βάζεις γενικά γκολ με το σταγονόμετρο, είναι και λογικό και αυτονόητο ότι θα αναγκαστείς να παλέψεις, για να ξεφύγεις από τη σημερινή άσχημη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεσαι.
 


Top