Στέλιος Παπαμωϋσέως Ξανά από την αρχή…

Ξανά από την αρχή…Σε δυο κεφάλαια, αυτό της επανέναρξης των εγχώριων διοργανώσεων, αλλά και σε αυτό της Εθνικής ομάδας, ισχύει το «ξανά από την αρχή». Στο πρώτο θέμα, τα δεδομένα γνωστά και χιλιοειπωμένα, για την κατάσταση που επικρατεί και στα ψηλά και στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή και ασφαλώς τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για τη συνέχεια και στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Η βαλίτσα αναμένεται να πάει μακριά και σχεδόν όλοι, μέχρι και το φινάλε της περιόδου, θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα…Ήδη οι πλείστες ομάδες καίγονται και για το οικονομικό, καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή έψαχναν να βρουν τρόπους και πόρους για να περάσουν τα κριτήρια του μηνός Μαρτίου, καθώς η διορία για τη συμπλήρωση των σχετικών φακέλων εκπνέει σήμερα.

Άρα, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα και την προσπάθεια και την αγωνία σχεδόν όλων των παραγόντων για την κατάληξη που θα έχουν οι προσπάθειές τους, που βεβαίως δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς κάθε τρίμηνο, ακόμα και κάθε μήνα, θα έχουν αντίπαλο και τον χρόνο για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν των γνωστών δυσκολίων. Είναι ένας αγώνας που κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ούτε πού θα σταματήσει, ούτε αν θα έχει κόστος σε ομάδες και από το κλαμπ των μικρών αλλά και από το κλαμπ των μεγάλων…

Κυρίως, δεν ξέρει κανείς πώς θα κινηθούν στην επόμενη χρονιά τα σωματεία, είτε παραμείνουν 12, είτε αυξηθούν σε 14 στην κατηγορία των μεγάλων. Η κατάληξη των φετινών τους προσπαθειών και στο αγωνιστικό και στο οικονομικό κομμάτι ασφαλώς και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο. Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, θεωρώ ότι η πεντάρα στο Βέλγιο, σύμφωνα με το τι παρουσιάσαμε, και αναμενόμενη ήταν και προειδοποίηση για τη συνέχεια.

Είχαμε μπόλικες απουσίες, αγωνιστήκαμε κόντρα σε μια πραγματικά διαβολική ομάδα, όμως η έκταση του σκορ θυμίζει δεκαετίες προηγουμένου αιώνα και θα πρέπει να τονιστεί αυτό. Θα πρέπει να μη μας πάρει από κάτω αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, και δεν αναφέρομαι μόνο στους διεθνείς, αλλά και στον απλό κόσμο, που με το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας και κοντά στην ομάδα ήταν και όνειρα έπλαθε.
Έχουμε δυο αγώνες με Ανδόρα και Ουαλία, και σε αυτούς πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν είμαστε ούτε χαμένοι από χέρι σε ό,τι αφορά τη γενικότερη προσπάθεια στον όμιλό μας, όμως δεν γίναμε και ξαφνικά υπερομάδα.

Αυτό να έχουμε κατά νουν και θα πρέπει και στην επόμενη συνάντηση στο ΓΣΠ, η Εθνική να έχει μεγάλη αριθμητικά και ηθικά στήριξη από τον κόσμο. Είναι σημαντικό στοίχημα η επιστροφή του κόσμου κοντά στην Εθνική, που δεν πρέπει να χαθεί σε καμία περίπτωση. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την προσθήκη των τουρκοκυπριακών ομάδων κάτω από την ομπρέλα της ΚΟΠ, δεν θα προτρέξω των γεγονότων για να τοποθετηθώ θετικά ή και αρνητικά, απλώς γιατί το όλο θέμα και πολύ σοβαρές προεκτάσεις θα έχει αφ' ενός και αφ' ετέρου δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το τοπίο.
Θα αναμένουμε, προσδοκώντας η ηγεσία της ΚΟΠ να πράξει το καλύτερο δυνατό…
 


Top