Στέλιος Παπαμωϋσέως Περί αλλαγών, πάλι, ο λόγος…

Περί αλλαγών, πάλι, ο λόγος…Εδώ που φτάσαμε, στο χείλος του γκρεμού δηλαδή, κάθε άποψη, κυρίως όταν εκφράζεται από ανθρώπους που έχουν στο πετσί τους την μπάλα, και καλοδεχούμενη είναι και βεβαίως μελέτης πρέπει να τυγχάνει.
Αναφέρομαι ειδικά σε δυο τοποθετήσεις του βουλευτή σήμερα Ανδρέα Μιχαηλίδη, όπως αυτές εκφράστηκαν στη διάρκεια της εκπομπής SPORTS EXPRESS του SIGMA LIVE τη Δευτέρα το βράδυ.
Είπε, λοιπόν, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, ότι πριν ξεκινήσουν οι διακοπές και ο καθένας τραβήξει τον δρόμο του, επιβάλλεται η ΚΟΠ να συγκαλέσει εκτάκτως ευρεία σύσκεψη,  στη διάρκεια της οποίας να παρθούν αποφάσεις με άμεση ισχύ, που θα αφορούν στη νέα περίοδο και όχι μόνο. Να μην εξέλθουν της αίθουσας, είπε χαρακτηριστικά, αν δεν βρουν λύση.
Και εννοείται ότι στη σύσκεψη πρέπει να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στον χώρο και κυρίως να πάνε εκεί έχοντας καλές προθέσεις.
Πολύ καλή σαν ιδέα ακούγεται, όμως για χρόνια πολλά, ξέροντας πώς σκέφτονται και πώς δρουν ο καθένας από το δικό του πόστο, έχω έντονες επιφυλάξεις κατά πόσον κατ' αρχάς θα συγκληθεί η περιβόητη διάσκεψη και, κυρίως, αν θα παρθούν ομόφωνες και σημαντικές αποφάσεις.
Αν, πραγματικά, Ομοσπονδία και σωματεία ήθελαν να αγγίξουν στην καρδιά των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν ποδοσφαιρικός χώρος, θα το έκαναν εδώ και αρκετό καιρό και δεν θα περίμεναν να φτάσουμε σε ανυποληψία το άθλημα για να ευαισθητοποιηθούν.
Ο κόσμος, πέραν των λιγοστών φανατικών που εξακολουθούν ακόμα και τώρα να βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες, έχει κουραστεί, αηδιάσει και αργά αλλά σταθερά μειώνεται η παρουσία του στα γήπεδα και ταυτόχρονα το ενδιαφέρον του για το άθλημα και όσα   κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον χώρο.
Αυτό το μήνυμα, δεν φαίνεται να αγγίζει κανέναν γι' αυτό και συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου σε όλους τους τομείς και από όλους όσοι υποτίθεται έχουν καίρια πόστα και διά  μέσου αυτών μπορούν με αποφάσεις να διαμορφώσουν το όλο σκηνικό.
Το δεύτερο και πολύ σοβαρό θέμα που άγγιξε ο κ. Μιχαηλίδης, έχει σχέση με την εφαρμογή του νόμου για το αυτόφωρο. Φαίνεται ότι υπάρχει και διάθεση και θέληση να τεθεί σε εφαρμογή λίαν συντόμως, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός νόμος περί της βίας στα γήπεδα ψηφίστηκε αλλά ποτέ ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε.
Αυτήν τη φορά αφήνονται κάποιες ελπίδες ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση που επικρατεί και ότι,  επιτέλους, θα δούμε άσπρο και στο πολύκροτο αυτό κεφάλαιο.
Θα αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, όπως και τη συνέχεια που θα έχει το σίριαλ με το διακοπέν ντέρμπι ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ, για να μάθουμε πού τελικά θα κριθεί ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή.
Την ίδια ώρα, απειλεί ο ΠΑΣΠ διά του προέδρου του, Σπύρου Νεοφυτίδη, ότι αν δεν εφαρμοστούν κάποια από τα συμφωνηθέντα και ειδικά στο ασφαλιστικό, δεν ξεκινά ο νέος μαραθώνιος...
Πραγματικά, φαίνεται καθαρά ότι μας αναμένει ένα ιδιαίτερα ζεστό καλοκαίρι, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγηθούν τελικά αυτά που βρίσκονται επί του παρόντος στον αέρα. Κι είναι πολλά και σοβαρά…
 


Top