Στέλιος Παπαμωϋσέως Δεν το θέλω, να το πάρεις…

Δεν το θέλω, να το πάρεις…Μόλις προχθές, από αυτήν τη στήλη κάναμε αναφορά για την περίοδο που διανύουμε, ότι θεωρείται και είναι η πιο ανατρεπτική και βεβαίως η πιο συγκλονιστική της τελευταίας εικοσαετίας, με τον τρόπο που εξελίσσεται.
Το κοντράστ συναισθημάτων είναι το κυρίαρχο στοιχείο σχεδόν σε κάθε αγωνιστική στη διαδικασία των μπαράζ.
Και οι τρεις πρωταγωνιστές της περιόδου, κατά διαστήματα, έπεισαν ότι μπορούσαν να κόψουν πρώτοι το νήμα, την ίδια ώρα που κανένας δεν απέδειξε ότι είναι το αφεντικό στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου…
Και οι τρεις είχαν, ακόμη και προχθές, την ευκαιρία να κλειδώσουν είτε τίτλο, είτε δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, καμιά ομάδα όμως δεν τα κατάφερε και, όπως πάνε τα πράγματα, και τα δυο εισιτήρια θα κριθούν στην 36η και τελευταία αγωνιστική.
Τα δώρα του ενός στον άλλον είναι πραγματικά, πρωτοφανή σε συχνότητα, όπως και το ότι φαίνεται να είναι ακατάδεχτες οι ομάδες…
Θα πάρεις εσύ τον τίτλο, όχι ευχαριστώ, η απάντηση.
Έχει τεράστιο ανταγωνισμό φέτος, δεν έχει όμως την πραγματικά μεγάλη ομάδα που να αποδείξει ότι ήταν και παραμένει το αφεντικό.
Κι αυτό αποδεικνύεται και από τα μεταξύ τους αποτελέσματα, αλλά και από τους βαθμούς που χάθηκαν σε παιχνίδια που δεν είχαν υποτίθεται μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους μνηστήρες του τίτλου.
Όταν η μπάλα γίνεται βαριά και όταν η σημασία του αγώνα είναι τεράστια, φάνηκε ότι καμιά από τις τρεις ομάδες δεν είχε το τσαγανό να αντεπεξέλθει με επιτυχία.
Βεβαίως η καθεμιά από αυτές, πραγματικά ρίχνοντας μια ματιά στο τι έκανε σε αυτές τις 34 αγωνιστικές, κλαίει για βαθμούς και ευκαιρίες που χάθηκαν, και λογικά σε δυο από τις τρεις θα στοιχίσουν την απώλεια του πρωταθλήματος…
Οδεύουμε σε δραματικό φινάλε, όπου μαθηματικά ελπίζουν και οι τρεις για κατάκτηση του τροπαίου και επίσης μαθηματικά κινδυνεύουν όλοι να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.
Όμως, όπως και να το δει κανείς, το ντέρμπι ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά και πρωταθλητή θα αναδείξει και σε αυτόν που θα συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογικη διοργάνωση θα βιζάρει εισιτήριο.
Κατά καιρούς, εξασκήθηκε κριτική και στους προπονητές των τριών ομάδων για την εικόνα που παρουσιάζουν σε συγκεκριμένα σημαντικά ραντεβού οι ομάδες τους.
Είναι γεγονός ότι τα αφεντικά των μνηστήρων του τίτλου υπέπεσαν σε σωρεία σημαντικών λαθών, τα οποία πλήρωσαν ακριβά οι ομάδες τους.
Είναι που δεν είναι ποιοτικές, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια οι προπορευομένοι, ηρθε σαν κερασάκι στην τούρτα και η αποτυχία των προπονητών τους να τις οδηγήσουν εκεί που αρχικά ήταν ο στόχος τους.
Απ' εκεί και πέρα, η νίκη του Εθνικού Άχνας έφερε νέα δεδομένα στη μάχη για παραμονή στην κατηγορία και μετέτρεψε την αναμέτρηση της Δόξας με τον Άρη στο μεγαλύτερο ντέρμπι του κάτω ομίλου…
Γενικά, από ανταγωνισμό πήραμε σχεδόν άριστα, όμως δυστυχώς από πλευράς ποιότητας, κυρίως των μεγάλων ομάδων, αλλά και σε πλείστους άλλους τομείς, δεν περάσαμε τις εξετάσεις και πιθανόν αυτό να αποδειχτεί και στην προσπάθεια των εκπροσώπων μας στην Ευρώπη…

 


Top