Στέλιος Παπαμωϋσέως Υπομονή για τη νέα αρχή…

Υπομονή για τη νέα αρχή…Από σήμερα αρχίζει να γράφει τη δική του ιστορία και τα δικά του στατιστικά στην εθνική ομάδα των Ανδρών ο νέος ομοσπονδιακός Πάμπος Χριστοδούλου.
Ο Κύπριος προπονητής ξεκινά την προσπάθειά του μετά από μια πενταετία, στη διάρκεια της οποίας η ομάδα μας έπιασε πάτο.
Δεν είναι της ώρας η εκ νέου ανάλυση τού γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ποιοι ουσιαστικά φέρουν την περισσότερη ευθύνη για το κατάντημα της Εθνικής Κύπρου.
Η ουσία, πλέον, είναι να βρει το νέο αφεντικό της ομάδας και βεβαίως οι άμεσοι συνεργάτες του τον τρόπο να βγάλουν από την άχαρη θέση του ουραγού την ομάδα και, αν είναι δυνατόν, να τη φέρουν σε σημείο που να τη σέβονται οι εκάστοτε αντίπαλοι και βεβαίως να την αγκαλιάσει ξανά ο μέσος Κύπριος φίλαθλος, που στα τελευταία κυρίως χρόνια είναι γεγονός ότι την εγκατέλειψε για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Αυτό θεωρώ ότι είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Παμπο Χριστοδούλου.
Η κλήρωση μάς έφερε σε έναν όμιλο που μπορεί να μην είμαστε φαβορί για τη διάκριση, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τη δική μας υπέρβαση, ξεχνώντας, βεβαίως, την εικόνα που βγάζαμε στην τελευταία πενταετία.
Είναι σημαντικό για τη νέα προσπάθεια που θα καταβληθεί, το ότι αφ' ενός ο νέος Ομοσπονδιακός και νεαρός είναι και φιλόδοξος, και κυρίως γνωρίζει την κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα.
Γνωρίζει, δηλαδή, με ποιους έχει να κάνει, καθώς και τι μπορεί να περιμένει από αυτούς, και ξέρει πώς να βγάζει το μάξιμουμ από τους διεθνείς μας.
Την ίδια ώρα, οι πλείστοι από αυτούς είναι γνώστες του χαρακτήρα και των ικανοτήτων αλλά και των φιλοδοξιών του νέου τους προπονητή. Αυτό είναι άκρως σημαντικό για την τεχνική ηγεσία όπως και για τους εκάστοτε διεθνείς.
Από την πλευρά του ο κόσμος αλλά και οι αθλητικοί συντάκτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή, να δώσουν δηλαδή την αναγκαία πίστωση χρόνου στη νέα προσπάθεια που θα καταβληθεί και στην πορεία να κρίνουν όλους όσοι έχουν σχέση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Νομίζω και δίκαιο θα είναι και κατανοητό από όλους.
Κάποια πρώτα μουρμουρητά που αφορούν την πρώτη κλίση των διεθνών επίσης είναι λογικό να ακουστούν, γιατί απλώς δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι σε ό,τι αφορά το κάλεσμα για κάθε αναμέτρηση.
Αυτά στην πορεία θα τα συναντήσει ο νέος Ομοσπονδιακός, η ουσία όμως είναι να τα ξεπερνά, καθώς και να δίνει την εντύπωση συνολικά ότι δεν θέλει να αδικήσει κανέναν.
Άλλωστε, ο πρώτος που θα επιδιώξει τη διάκριση θα είναι ο προπονητής, αφού βεβαίως είναι ο πρώτος που θα κριθεί αυστηρά, στην περίπτωση που αποτύχει και αυτή η προσπάθεια.
Άρα, λογικό είναι να θέλει να στηρίζεται στους καλύτερους ή στους πλέον φορμαρισμένους για να πετύχει στη συνολική προσπάθεια, που επισήμως θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Επί του παρόντος, οι ευχές μας στον νέο προπονητή και γενικά στη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας για καλή επιτυχία είναι δεδομένες και ειλικρινείς.  
 
 


 
 


Top